Kóstolók

Nincs negyedik: A Geszler Pince és a Zombory Pince a Titok Galériában

2015. május 25. – Az ihatóbb Magyarországért

A Titok Galériában már állandó vendégnek számít Az ihatóbb Magyarországért. A művészek és a galéria örömére mindig kiváló minőségű borokkal nyithatják az aktuális kiállításokat. Borban és kultúrában is otthon vagyunk, a művészi alkotások világa közel áll hozzánk. A májusi megnyitó több szempontból is rendhagyó volt. A kiállítás címe is előrevetítette ezt, NINCS NEGYEDIK – hirdették az alkotók. Nincs negyedik, vagy mégis? A résztvevő pincészetek Mórról a Geszler Család Pincészet és a mádi Zombory Pince volt.

Tovább a cikkre ->

Első Rozé Mozi a Vinopianoban – A tizenegyes sikersorozat!

2015. május 16. – Nyulasi Gábriel István

A kapus félelme a tizenegyesnél… Van egy ilyen című Wim Wenders film is amely 1972-ben készült. Félünk. Sok dologtól, pedig nem kellene. Mi is féltünk kissé, amikor összeállt a tizenegy bor listája. Vajon mindegyik jó lesz? Vajon jöttök elegen? Vajon a film elindul rendesen? Nem lesz sok ez valahol? Mint annyi félelemről, erről is kiderült, hogy alaptalan. Frenetikus sikerrel lepett meg minket a rendezvény, azért gondoltuk, hogy működni fog a rózsaszínű világ, dehogy ennyire… Részletek a cikkben!

Tovább a cikkre ->

Rosalia 2015 éjjel nappal! – Rozé orgia a gesztenyefák között…

2015. május 9. – Az ihatóbb Magyarországért

Kint voltunk pénteken a Rosalia 2015 rendezvényen. Beléptünk sokakkal együtt a Rozé-mennyországba. Az ég megadta ezt, eső sem volt, csak a metapay rendszer hullott szét. Aztán minden rendeződött és rózsaszínű lett a világ. A Gesztenyés kert egy tömeges Rozé orgiává fajult. Egy Sziget és Borfesztivál érzés, rozé ködben és még itt a szombat! 2015.05.09-én bent Rozé és Pezsgő Mustra, kint a Gesztenyés kertben pedig újra rozékba burkolhatod a világod!

Tovább a cikkre ->

A Business Wine a Gresham Palotában is otthon volt…

2015. április 21. – Nyulasi Gábriel István

2015. április 18-án 17 órakor került sor a Gresham Palota Andrássy termében a Business Wine kezdőprogramjaként a szakmai megnyitóra, amelyről részletesen beszámolunk. A pompás Gresham Palota ideális helyszínnek bizonyult, a kiállítók és a látogatók egyaránt élvezettel töltötték el az időt a patinás falak között. A Lánchídra néző bejáratnál álltak a futurisztikus BMW-k, melyekkel sok-sok közös képet készítettek az autók rajongói. A kommunikációért a Samsung cégcsoport felelt, bemutatták az S6-os telefonjukat a helyszínen. Ismét nem csalódott, aki ellátogatott az aktuális Business Wine rendezvényre.

Tovább a cikkre ->

Április 18-án a Business Wine a Gresham Palotában stílusosan folytatódik!

2015. április 7. – Az ihatóbb Magyarországért

Voltál már a Gresham Palotában? Még nem? Ennek a helynek aztán van stílusa! Pontosan 108 éve nyitotta meg a kapuit, és most egy kötetlen üzlet- bor-stílus tematikájú Business Wine rendezvénynek ad majd otthont. Parádés helyszín, pompás lehetőségek, pazar borokkal, cikkünkben bővebben mutatjuk be, hogy április 18-án mit tartogat nekünk ez a dús tavaszi este Pesten.

Tovább a cikkre ->

A Vino Pianoban mutatkozott be a 2014-es Fuxli, a szekszárdi siller!

2015. március 28. – Az ihatóbb Magyarországért

Sokan gyűltek össze a Vino Pianoban tesztelni a tízes Fuxli-válogatottat. Fuxli? Mi az? Miért nevezik Fuxlinak? Sokan nem szeretik e nevet, de mégis használják a szekszárdiak. A Fuxli a szekszárdi siller bor neve. Közös márka, amit évente bemutatnak, mindenki örül és integet. Csak sajnos a fogyasztóban még a siller sincs rögzülve igazán, nemhogy a Fuxli. Az ünneplés hangjaiba így egy kis üröm is vegyült. A tavalyiak (a 2013-asok) bár nem készült sok Fuxli, mégis pár helyen beragadtak, nem tudták eladni a tételeket. Ám most félre a kétség hangjaival, mert mi szeretjük a Sillereket, még ha Fuxlinak is keresztelik őket.

Tovább a cikkre ->

(Illatos)Badacsony New Yorkban 2015.03.26.

2015. március 16. – Az ihatóbb Magyarországért

Hogy kerül Badacsony New Yorkba? Ezt már tapasztalt borkóstoló nem kérdezi meg, hanem megváltja a jegyét újra és újra. Most már hagyományosan évente egyszer tavasszal a Fővárosban kerül megrendezésre a Badacsony New Yorkban, ami mindig egy igazi örömünnep. Egy grandiózus kóstoló badacsonyi borokból a New York Palota patinás falai között. Ennyi? Ennyi és még nagyon sok minden más, hiszen mindig van a tarsolyában valami a Badacsonyi borászoknak, mindig készülnek valamivel.

Tovább a cikkre ->

Bonts vitorlát a Borjour Magnum bortengerén…

2015. március 9. – írás: Szabó Berni, fotó: Nyulasi Gábriel István

Nem vagyok az a “valentin-napozó” típus, idén mégis azzá lettem. Persze nem a szó hagyományos értelmében: február 14-ét a boroknak szenteltem, “borjourozva valentinoztam”. Ha számszerűsíteni akarjuk a dolgot, akkor a Borjour esetében a következőket kell megemlítenünk: 10 évvel ezelőtt indult a Borjour-kóstolósorozat, ennek legnagyobb állomása a Borjour Magnum, melyet idén hatodik alkalommal rendeztek meg. A Millenáris park két csarnokában 220 termelő nagyjából 600 borával, valamint 30 gasztronómiai kiállítóval találkozhattak az érdeklődők.

Tovább a cikkre ->

Furmint a négyzeten – Furmint Február 2015

2015. február 24. – írás: Szabó Berni, fotó: Nyulasi Gábriel István

Február 5-én a Vajdahunyad várban közel 150 furmint sorakozott fel, hogy újra megmutassa magát, és azt, hogy mit is tud ez a fajta Magyarországon, mennyire széles a repertoár akár terroirt, akár borkészítési stílust tekintve. Az ország minden területéről jöttek a borászok, pincészetek, hogy bemutassák boraikat mind a szakmának, mind a nagyközönségnek egyaránt. Idén ez 80 kiállítót jelentett. A legtöbb tétel 2012-es és 2013-as volt, de már nagyon ígéretesnek tűnő ‘14-es hordóminták is megjelentek a sorban.

Tovább a cikkre ->

Újra kiontják a bikák vérét! – Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2015

2015. február 13. – Az ihatóbb Magyarországért

Az olyan klasszikus hazai bormárkák kapcsán, mint a bikavér, gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyiben romlott le a bortípus presztízse a XX. század második felében. Sokat romlott, ezt tudjuk, de van visszaút! Egy 2014 nyarán, több ezer fő megkérdezésével végzett kutatás azonban azt igazolja, hogy az Egri és a Szekszárdi borvidék sokat tett a bikavér hírnevének emeléséért. A Corinthia Hotel gyönyörő hely bikavér ontásra, vagyis a jó kortyolásra. Reméljük, hogy a tömeg eloszlása egyenletes lesz, tavaly nagyon sűrű volt a helyszín. Erre talán garancia, hogy csak 200-an jöhetnek el, ennyi jegyet adnak ki. Te ott leszel?

Tovább a cikkre ->