A Pócz Pincészetre figyeltünk a Look Gallery-ben

Az újlipótvárosi Look Gallery-ben állított ki az osztrák művésznő, Ingrid Bauer.  A kiállítás kurátora, Adriana Daly Peterova volt. A megnyitón Az ihatóbb Magyarországért szervezésében a balatonlellei Pócz Pincészet borait kóstolhattuk meg.

A helyszín ahol a bor és a művészet újra randevút adott a jóvoltunkból, a  budapesti, 13. kerületben a Katona József utca 10/a szám alatt található Look Gallery volt. A kis falatnyi galériában szépen összegyűltünk megünnepelni a nagy találkozást.
További képek itt!

DSC_0660

A borászat

Átmenteni és megőrizni a borokban a szőlő íz-, zamatgazdaságát, gyümölcsösségét. Miután sok szőlőfajtával dolgozunk, ez kiváló lehetőséget ad a borásznak a magas minőségű Cuvée borok készítéséhez. Azt gondolom, a „Cuvée”-k jelenítik meg igazán a pincészet egyediségét, a borász ízlésvilágát és a borvidék kiváló adottságait. Ez a Pócz Pincészet hitvallása, amely a Balatonboglári borvidéken tevékenykedik évtizedek óta.

A borok

Egy fehér, egy rozé, egy vörös… Ez a sor kiválóan működik mindig, nem is volt ez másképpen most sem.

Pócz Sauvignon Blanc 2015

Ne számítsatok bodzabombára, meg a szokásos „orrbamászó” illatkavalkádra. Ez a bor bizony fiatalkora ellenére megkapta a maga kis hordózását is. Ám emellett friss a tétel, tehát vanília és citrus mezsgyéjén jó savakkal, fával pörög fel a pohárban. Még egy kortyot!

Pócz Rozé 2015

Nem az a habos-babos tutti-frutti. Ez egy komolyabb verzió, már a színén is látszik. Szépen játszanak benne a friss eper-málna duetten. Markáns savgerinc ahogy kell, szódával vagy nélküle? Kell-e még tovább kérni, hogy belekortyolj? Csak végre legyen egy kis meleg hozzá!

DSC_0670_20160412095119542

Kokas-Hegyi Cabernet Sauvignon 2009

Komoly vörös, pici szikársággal az elején, de aztán barátkozik velünk. Ez a zászlóshajó a pincészetnél, benne van a hét esztendő, de még ott van a potenciál. Nem egy lefutott sztori, a savak is tartják és a gyümölcsösség is eléggé meggyőző a kortyban. Dűlőszelekció, nehezebb ételeket is elbír a hátán.
További képek itt!

 

A művésznő

Ingrid Bauer a virágok festője, hiszen legyen szó akvarell vagy akril festményekről a természet szépséges növénydíszei kiemelt helyet foglalnak el a művésznő életében. Ingrid már gyermekkorában vonzódott a művészetekhez, ám a fiatalon kibontakozó családi élete háttérbe szorította művészi ambícióit. Mire leánya a felnőttkorba lépett, a festészet iránti szenvedélye újra előtört és ez máig folyamatosan inspirálja. Lassan már két évtizede, hogy újra alkot Ingrid és kiállításokon szerepel Ausztria mellett Budapesten, illetve a párizsi Louvre-ban is megfordultak már a képei.  Műveit pozitív életszemlélet jellemzi, egyfajta naiv rácsodálkozás a létezésre. Ingrid világa kedves és bájos nem engedi be a sötét gondolatokat. Érzelmekkel telített nemes egyszerűség figyelhető meg stílusában.

Elmondhatjuk, hogy a természetesség megőrzés egyaránt szerepet kap a művészetben és a borászatban is. Élvezzük együtt ezt az együttes összhatást…

DSC_0690_20160412102712893