Gasztro

A fürjtojások esete Nyúlon

Amikor felmerül mostanság a gasztroforradalom témaköre, (márpedig igen gyakran felmerül) előkerül egy divatos tézis. Mindig elhangzik szakmai és igényes fogyasztói körökben egyaránt, hogy Budapest már … Tovább a cikkre ->

Jégvirágtól Borvirágig – Jól kezdtük az évet!

2016. január 24. – Szabó Berni

Januárban újra beindult a boros szezon, mi pedig duplán jubiláltunk. Egyrészt Monorhoz köthető az év első boros eseménye, amire idén is ellátogattunk, másrészt viszonylag hosszú kihagyás után, újra billentyűzetet “ragadtam”. Erős kezdés volt, ami remélem vonzza magával a hasonlóan jól szervezett és jó hangulatú fesztiválokat, kóstolókat.

Tovább a cikkre ->

Díjátadó Gálaebéd az Év Bortermelője (2015) tiszteletére!

2016. január 15. – Az ihatóbb Magyarországért –

Szöllősi Mihály jött, látott és győzött. Ő lett az Év Bortermelője 2015-ben a Neszmélyi borvidékről, ez történt decemberben. Akkor nem lehetett elérni a borait sok helyen, mára ott vannak a polcon a friss 2015-ös tételek. Tehát megvolt a kihirdetés és az igazi ünneplés most lesz 2016. február 7-én a Corinthia Hotel Budapest Báltermében. Részletek cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Jégvirágtól Borvirágig Fesztivál 2016.01.09-én! Kezdjük jól az évet!

2016. január 5. – Az ihatóbb Magyarországért –

Az év legeleje, még teljes csend a boros rendezvények területén, hideg vagy enyhe idő, de már nyílnak a strázsahegyi pinceajtók! Tizennyolc mérik a forró italokat és hozzá kínálják az ízes falatokat. Aki egyszer belekóstol a Jégvirágtól Borvirágig hangulatába, azt többet nem ereszti élmény. Immár 6. alkalommal zarándokolnak el a forralt boros-gasztroélmény fesztivál hívei a monori Strázsahegyre. Ünnep ez a javából és nemcsak a környékről, hanem Budapestről is könnyű becsatlakozni. Részletek beharangozónkban…

Tovább a cikkre ->

Megjelent a Balatoni Borkalauz! – Amikor a farzsebedben elfér a Balcsi!

2015. július 8. – Az ihatóbb Magyarországért –

Barátom, ne most már tényleg ne nyomogasd azt a képernyőt. Igen, azt a kicsit se, hogy akkor miből jönnek majd az információk, mert információs társadalom vagyunk vagy? Erre való egy könyvecske, ami elfér a farzsebedbe és azzal menj le a Balcsira! A balatoni nyár most már tovább tarthat! Egy használható könyvecske a magyar tenger és a magyar bor szerelmeseinek!

Tovább a cikkre ->

Lecsó és Fröccs a hétvégén! A Palotanegyedben, július 3-5.

2015. július 4. – Nyulasi Gábriel István –

Pénteken jól éreztük magunkat a sajtótájékoztatón, benne voltunk rendesen a lecsóban! És benne lehet a nagy LECSÓÉRZÉSben mindenki a hétvégén! Ha unod a belvárosi repkedőket, akik miatt moccanni sem lehet, akkor gyere el a Palotanegyedbe! Lecsó mindenféle feldolgozásban és hagyományosan is! Jó borokkal fröccsözve, na jó csapjunk bele a lecsóba – jövünk a részletekkel!

Tovább a cikkre ->

Egyujjas kesztyűben, forralt borral – Jégvirágtól Borvirágig Monoron

2015. január 24. – írás: Szabó Berni, fotó: Nyulasi Gábriel István –

Mi már annyiszor írtunk a Jégvirágtól Borvirágig rendezvényről, meg általában a Strázsahegyről, hogy gondoltunk egyet és meghívtunk egy idegent. Jó, annyira nem „idegen”, hiszen borrajongó, a Pécsi Borozó tudósítója az illető hölgy : Szabó Berni. Ám a vidéken még sosem járt, a forralt boros gasztro kalandozás meg még inkább ismeretlen volt előtte. Szűz kéz, szűz száj szerencsét hoz, nem volt ez másképpen most sem! Fogadjátok szeretettel a 6. Jégvirágtól Borvirágig Fesztiválról a legfrissebb tudósításunkat!

Tovább a cikkre ->

Jégvirágtól Borvirágig 2015.

2015. január 4. – Az ihatóbb Magyarországért –

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb forraltboros gasztro kalandozása! Ki ne vágyna vissza immár ötödik alkalommal? Mert aki egyszer belekóstol a Strázsahegyen a forgatagba, azt többé nem ereszti az érzés, hogy évről-évre el kell jönni! Kinyílnak a pinceajtók, forralt bor gőze száll fel és mindenhol finom falatok várják a látogatókat. És ami még nem volt, lehet fényképezni és a képeddel fotópályázatokon indulni! Részletek a cikkünkben!

Tovább a cikkre ->