Piros pont az újhullámos feketének – Budapest Baristas

Az ihatóbb Magyarországért már régóta vigyázó szemeit és ízlelőbimbóit rajta tartja a boron kívüli világon is. Mire is gondolunk? Egy jó kávé, tea, sör, pálinka, koktél, és egyéb italok lelőhelyeire is szeretnénk ráfókuszálni. Réka ellátogatott a Budapest Baristasba és erről hírt adott a colorcam.blog, és mi pedig jól átvettünk az írást.

A manapság sorra nyíló specialty café-k megjelenésével új kávékedvelő generáció nőtte ki magát, sőt a korábban a kávéscsészére csak tisztes távolból pislogók egy részéből is kritikus fogyasztó vált. Ha másért nem, akkor ezen intézmények otthonos hangulata miatt, de előbb utóbb mindenki elkeveredik egy ilyen helyre és akkor következik a felismerés, mégpedig hogy a kávé cukor nélkül is élvezetes lehet. Lipótváros újhullámos vendéglátóhelyeinek felhozatalára idáig sem lehetett panasz, a gyakran ütött-kopott (értsd: vintage) külső tartalmas, nívós ételekkel teli belsőt takar, így végül a vendég az esetek zömében elégedetten távozhat. A jóból azonban nem árt, ha sok is van nyüzsgő fővárosunkban, a Múzeum körút antikváriumtengerében pedig épp a legjobbkor nyílt meg tavaly tavasszal a Budapest Baristas.

A koncepció teljes mértékben megfelel a mai trendnek és a meglehetősen széles skálán mozgó fogyasztói elvárásoknak. A fémesen csillogó kávégép és a kopott hatású bútorok éppúgy megférnek egymás mellett, ahogy a májpástétommal töltött bagel és a mindenmentes chia puding az asztalokon. Itt minden a klasszikus és a modern harmonikus keveredéséről szól.

 

 

A poszt eredetije, illetve a befejezése a colorcam.blog oldalán található.

Budapest Baristas

1053 Budapest, Múzeum körút 15.

WWW.BUDAPESTBARISTAS.HU

FACEBOOK OLDAL

 

Szöveg: Rattner Réka

Képek: Farkas Márton