Badacsony New Yorkban 2023. április 22-én!

A Badacsony New Yorkban Nagykóstoló idén tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Pesten a New York Palota Róma termében. 

Az ihatóbb Magyarországért

Badacsony New Yorkban az egyik kedvencünk

Teljesen egyetértünk a sajtóanyaggal, mely azzal a felütéssel kezdi, hogy Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke.

Bizony ez így van, ahol a bazaltorgonák egyesülnek a magyar tengerérzéssel. Ez a borvidék április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a hazai borkedvelők és termelők az impozáns New York Palota Róma termében. Tavalyi beharangozónk: katt ide!

Egy kis visszatekintés…

Mivel év elején szokásos megtartani, február-április környékén, ezért a 2020-as pandémiás őrületet pont megúszta. Cikket is írtunk belőle: katt ide! (Papp Ágnes kolléganő jegyezte) Aztán 2019-ben is megmutatta Badacsony New Yorkban a felhozatalt: katt ide! (Tüske Gyöngyi kolléganőtől) A 2018-as esztendőben szinte meg kellett magát védenie a rendezvénynek, mert 2017-ben (a botrányról, katt ide!) sárba akarták tiporni. Nyulasi Gábriel István jegyezte: katt ide! 

Badacsony New Yorkban 180 korlátlanul kóstolható borral

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő összborvidéki bemutatkozás és kóstoló évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palota Róma termében. A világjárvány okozta egy év kényszerszünet után tavaly minden előzetes várakozásokat túlszárnyalva, csúcsokat döntött a Badacsony New Yorkban rendezvény látogatottsága, hiszen közel 500 jegyvásárló, valamint 400 szakmai- és sajtómunkatárs érdeklődött a kiváló badacsonyi vulkanikus borok és a borosgazdák iránt.

Badacsony New Yorkban az összefogás erejével

„A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató Badacsony New Yorkban esemény komoly múltra tekint vissza, hiszen idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez a valódi és szoros összefogás adja a legnagyobb értékét és hitelességét a kiemelkedő borvidéki kóstolónak. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon.” 

– méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre számítanak. Éppen ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretne lemaradni a borvidék nagysikerű rendezvénysorozatáról, még időben foglalja le online a belépőjét. 

Van előkóstolás, ezért is minőségi kóstoló a Badacsony New Yorkban

A Badacsonyi borvidék páratlan szépségét, sajátos hangulatát és az itt készült tüzes és ásványos borait számtalanszor dicsérték a történelem során, hiszen a táj, a domborzat, az éghajlat és a talajok sokszínű változatossága, ami összefonódva a borászok teremtő munkájával a világon egyedülálló borok születésére ad lehetőséget. Nem véletlen, hogy itt már a Krisztus előtti III. századtól, a kelta időktől művelik összhangban a természettel a szőlőt és készítenek belőle a mai napig páratlan szépségű bort. A borászok közreműködésével tartott előkóstoló garantálja, hogy a Badacsony New Yorkban eseményen csak a legkiválóbb tételek kerülnek a poharakba.   

Mesterkurzus a legjobb borokkal

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt idén is egyedülálló mesterkurzus, két fantasztikus szakember közreműködésével színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket pedig Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk. Az előadás címe Mesteri bor- és ételpárosítások: Badacsony színe-java és étkek a New York Palota éléskamrájából. 

A hivatalos program

Az esemény menetrendje a következő: 14 és 17 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes.

Az idei évben egy órával korábban, már 15 órától a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borszeretőt és Badacsony-kedvelőt vár az exkluzív kóstoló. 

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben március 1-től egészen április 21. éjfélig online vásárolhatnak az érdeklődők a www.kostolo.badacsony.com weboldalon, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség. 

ELŐVÉTELES JEGYÁRAK:

Belépőjegy: 11.900.- Ft – Megvásárolható 2023. április 21. éjfélig online. A belépőjegy a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít.

Hallgatói belépőjegy (érvényes diákigazolvánnyal): 7.900, – Ft – Megvásárolható 2023. április

21. éjfélig online. A belépőjegy a helyszínen korlátlan borkóstolásra jogosít.

Kombinált jegy I. (belépőjegy + mesterkurzus jegy): 19.900, – Ft

Kombinált jegy II. (hallgatói belépőjegy + mesterkurzus jegy): 14.900, – Ft

HELYSZÍNI JEGYÁRAK:

Belépőjegy: 13.900.- Ft – A rendezvény napján érvényes jegyár. Korlátlan borkóstolásra jogosít.

Hallgatói belépőjegy (érvényes diákigazolvánnyal): 9.900, – Ft – A rendezvény napján érvényes jegyár. Korlátlan borkóstolásra jogosít.

A folyamatosan frissülő információkért érdemes követni a Badacsony New Yorkban 2023. facebook eseményt!

IDŐPONT: 2023. április 22. (szombat)

HELYSZÍN: Budapest, New York Palota, Róma terem

(1073 Budapest, Erzsébet körút 9. New York Palace)

Találkozzunk a New Yorkban és koccintsunk együtt kiváló badacsonyi borokkal!

(x)sajtóanyag alapján

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )