Tokaj meghódította Tajvant

Magyar borok sikerének örülhetünk, Tokaj jelentős mennyiségű borral árasztotta el Tajvant a Chifu Wine közreműködésével

Tajvan a legkiválóbb magyar borokat fogyasztja

Az elmúlt években a Chifu Wine folyamatosan növelte szerepét Tajvan borpiacán, és immár a legismertebb és legmegbízhatóbb magyar borimportőrként és disztributorként tartják számon. A vállalat az évek során kiépített erős szakmai kapcsolatainak köszönhetően a legkiválóbb magyar borászatokkal dolgozik együtt, és a legkiemelkedőbb minőségű magyar borokat kínálják a tajvani fogyasztóknak. Az ihatóbb Magyarországért már többször is cikkezett a magyar borok keleti nyitásáról: katt ide! (2014) katt ide! (2017) katt ide! (2020)

Tokaji borok sikere Tajvanon, 10000 palack válogatott Tokaji indult Taipeibe

Weeber Gyula a Chifu Wine alelnöke aszú és bikavér kóstolót tart Tajvanon

Az ihatóbb Magyarországért

Mád hívja Tajvant

A március elején Mádról indított több mint 10 ezer palackos konténer pedig tovább erősíti a Chifu Wine pozícióját, és bizonyítja, a vállalat hosszú távú elkötelezettségét a magyar borok promóciója felé. A legnevesebb Tokaji borászatok portfóliójából nagy gonddal válogatott szelekció több díjnyertes tételt is tartalmaz. 

A válogatás nagy részét a Tokaji édes borkülönlegességek teszik ki, többségében aszú és késői szüretelésű borok, de Szamorodni és Eszencia is helyet kapott a konténerben. A Holdvölgy több díjat nyert Eloquence 2011 édes szamorodniján kívül az Árvay, Füleky és Sauska Pincék Aszúit választották ki. Szarka Dénestől idén a késői szüret került a konténerbe. 

Az elmúlt években a magyar borok rendkívül dinamikusan fejlődtek a piacon, 2014 óta szinte négyszeresére növelve az export volumenét (évente több mint 40 ezer palack) és emellett az árak is jelentősen megnőttek literenkénti szinten (2021-ben már €14). 

Tajvani Borkiállítás 2021

A Furmint Február közönségdíjas bora is meghódította Tajvant 

Száraz borok közül kiemelendő az idei Furmint Februáron közönségdíjat nyert 2016-os Padi hegy Furmint az Árvay Családi Pincétől. Első alkalommal indul Tajvanra jelentősebb mennyiség Tokaji pezsgőből is. Sauskáék díjnyertes pezsgőiből 0,75 literes palackok mellett 1,5 literes Magnum palackok is érkeznek a szigetre. A borok várhatóan április közepére érnek a tajvani kikötőbe, ahol idén három jelentős borkiállításon is bemutatásra kerülnek. A Chifu Wine az évek során megszerzett szakértelmével és tapasztalatával garantálja a magas minőséget és az elégedett vevőket. A megrendelés nagysága és a borok minősége tovább erősíti a magyar borok pozícióját és a Chifu Wine vezető szerepét a tajvani piacon. 

Tajvan ivási kultúrája folyamatosan fejlődik

„Kérdezzen meg külföldieket Tajvan ivási kultúrájáról, és valószínűleg sokan közülük a dél-koreai Ji professzor 2015-ös, SOSReaderben elmondott panaszait visszhangozzák: „Taiwanren dou bu he jiu!” („A tajvaniak egyszerűen nem isznak!”)” – részlet egy 2016-os cikkből.  Azóta a helyzet gyökeresen megváltozott, az alkoholfogyasztás dinamikusan emelkedik Tajvanon és itt van a legnagyobb vásárlóerő is a térségben. A Chifu Wine is jókor lépett színre meglovagolva a fejlődés hullámait. A Chifu Wine 2014-ben alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse a magyar borokat Tajvanon. Az alapítástól kezdve fontos szempont, hogy olyan borászatokkal dolgozzanak együtt, ahol a márkaépítés a hozzáértéssel és megbízhatósággal társul. 

Tajvani Borkiállítás 2022

9 év alatt a Chifu Wine a csúcsra ért

Az eltelt 9 évben a Chifu Wine a piac meghatározó szereplőjévé vált, folyamatosan magas minőségben képviseli Magyarországot a sziget jelentősebb borkiállításain és vásárain, mindemellett rendszeresen tart bemutatókat és kurzusokat a borok szerelmeseinek, szakértőknek és sommelier-nek. A tajvani gasztronómia izgalmas lehetőséget kínál arra, hogy a Tokaji édes borok kiléphessenek a „desszertbor” kategóriából és méltó helyet kapjanak az előételek és főételek mellett is. 

Tajvan, a 24 millió lakosú ázsiai ország, az egyik legjelentősebb borfogyasztó központ a régióban, ahol a borpiac több mint 210 millió USD-ot mozgat. 

A Chi Fu Csoport egy igazi multinacionális cég magyar szállal

A Chi Fu Csoport több, mint 30 év befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Államokban, Hong-Kongban, Kínában, és Tajvanon, Magyarországon 2015 óta vannak jelen. Több, mint 25 milliárd dollárnyi kezelt vagyon mellett számos magántőke befektetést valósítottak meg a megújuló energia, újrahasznosítás, egészségügyi szolgáltatások és technológiák, gyógyszer- és biotechnológia, élelmiszeripar területén, valamint az ingatlan szektorokban. A Csoport tulajdonosa a magyar állampolgársággal is rendelkező Mr. Frank Liu

sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )