A Badacsony New Yorkban kóstoló visszatér április 9-én!

A Badacsony New Yorkban kóstoló Magyarország egyik legásványosabb rendezvénye

Szívünk örömmel telik meg ha a Badacsony New Yorkban kóstolóról hallunk!

Mivel év elején szokásos megtartani, február-április környékén, ezért a 2020-as pandémiás őrületet pont megúszta. Cikket is írtunk belőle: katt ide! (Papp Ágnes kolléganő jegyezte) Aztán 2019-ben is megmutatta Badacsony New Yorkban a felhozatalt: katt ide! (Tüske Gyöngyi kolléganőtől) A 2018-as esztendőben szinte meg kellett magát védenie a rendezvénynek, mert 2017-ben (a botrányról, katt ide!) sárba akarták tiporni. Nyulasi Gábriel István jegyezte: katt ide! Legyen ennyi elég a történelemből és örüljünk, hogy 2022. április 9-én újra visszatér Badacsony a New Yorkba!

Visszatér Badacsony a New Yorkba

Idén ismét gazdag ízelítőt kaphatnak az érdeklődők Badacsony boraiból és turisztikai kínálatából, hiszen egy év kihagyás után, április 9-én újra megrendezik a rendkívül népszerű, és immár nagy hagyományokkal rendelkező Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlét a New York Palota Róma termében. 

Hiszen az élet olyan, mint egy üveg mámorító bor

Badacsony újult lendülettel, hatalmas várakozással és kicsattanó életkedvvel készülődik április 9-ére, amikor újra a közönség elé léphet mestermunkáival. A kiállító borászatok végre ismét személyesen találkozhatnak fogyasztóikkal, mesélhetnek munkájukról és mindannyiunk közös szenvedélyéről, a borról. Ezt a hangulatot hivatott közvetíteni az esemény idei szlogenje is: „Életre hívunk”. Ez a két szó magában rejti a megújulást, a tavaszt, és mindazt, amit a korlátozások enyhülése az emberekben megszólít. Hiszen az élet olyan, mint egy üveg mámorító bor.

Csaknem 50 kiállító várja majd a Badacsonyt kedvelőket

Az eseményen csaknem 50 kiállító várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit, köztük közel 40 borászat, akiknél több mint 160 féle, finomabbnál finomabb bort kóstolhatnak meg a látogatók. A kóstolóra kiválasztott borokban a térség legkiemelkedőbb nedűit ismerheti meg a borkedvelő közönség. Olyan különlegességeket, amelyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születhetnek meg, köszönhetően a talaj egyedi ásványosságának, a bazalt, a homokkő és a klíma sajátos hatásainak.

Az esemény további érdekessége, hogy a borászatokon túl szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek is bemutatkoznak, és természetesen a mesterkurzusok sem maradnak el. Badacsony most is kitesz magáért az eseményt kísérő szakmai programok terén. Ezúttal Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Előadásának címe: BORÁGYAK – Ideális falatokkal ágyazunk a vulkáni boroknak.  Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig a badacsonyi borok érlelhetőségéről beszél 8-10 éves tételeket segítségül hívva. Előadásának címe: A TELJESSÉG VARÁZSA – Érlelt borok Badacsonyból.

Március 4-től vár a Badacsony New Yorkban jegyelővétel

Az esemény menetrendje követi az eddigi hagyományokat. 14 és 16 óra között a kiállítók a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják (meghívásos alapon), akik számára a belépés ingyenes. 

16 óra után a nagyközönség számára is megnyílik a terem, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra március 4-étől elővételben vásárolhatnak a www.kostolo.badacsony.com weboldalon 7.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban, 9.900 forintért.

(x) sajtóanyag alapján

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )