Miskolci Rangolás Boroknak!

Újra itt van a Miskolci Hunnia Bor Rangolás és Avasi Kvaterka is zajlik!

Az ihatóbb Magyarországért

Rajta tartjuk a Bükki borvidék ütőerén…

Sokszor cikkeztünk már a Bükki borvidék eseményeiről, folyamatairól. Mint például (2018-ban) amikor Nagy jövőt jósoltunk: katt ide! Bálványoztuk és (2020-ban)bemutattuk a Szövetség a Bükki Borvidékért közösségi borát a Bálványt: katt ide! Beszámoltunk és felhívtuk a figyelmet a (2021-ben)nagyszerű bükki boros gazdaképzésre: katt ide! A Szövetség a Bükki Borvidékért kezdeteinél(2018-ban) is ott voltunk, amikor még minden szép volt: katt ide! Sőt a kezdtek kezdeteiről is publikáltunk (2013-ban) amikor még csak a II. Avasi Borangolást rendezték: katt ide! Ezek után érthető, hogy azt mondjuk, hogy rajta tartjuk a kezünket Miskolc és a Bükki borvidék ütőerén. Jöjjenek tehát az aktualitások.

A nagyközönség csak később értesülhet a Rangolás eredményéről

A Miskolczi Borbarátok Társasága szervezésében újra megrendezésre kerül 2022. 11. 25-én az VI. Miskolci Hunnia Bor Rangolás, melynek helyszíne az avasi borélet egyik kedvelt helye, az Avasi Bortanya lesz. A verseny most is zártkörűen zajlik majd, így a nagyközönséget csak később tájékoztatják a szervezők a verseny eredményéről.

A Rangolás célja és menete

A tételeket nem lehet nevezni, mivel a szervezők szerzik be a boltok polcairól.

A borverseny célja, hogy a miskolci vásárlókhoz a ténylegesen elérhető, az üzletekben kapható borok legjobbjait díjazzák, és bemutassák a Miskolciak részére a számukra elérhető legjobb minőségű magyar borokat az adventi és karácsonyi ünnepségekhez. Az egyedi tematikájú verseny egyedülálló Magyarországon. A verseny különlegessége, hogy nem lehet rá nevezni, hanem a borversenyt szervező Miskolczi Borbarátok Társaságának felügyeletével a nagy választékkal rendelkező áruházak kínálatából válogatnak össze borokat, amelyek a fogyasztónál is megjelenhetnek az asztalon.

Miskolci Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2022 címek kiosztásra kerülnek

Idén is lesznek neves borászhölgyek is a bírálók között: Zsirai Kata (Zsirai Pincészet), Jelena Szavercsenko (Kern bor és pezsgőház), Dr. Szentkirályi Orsolya borszakértő, Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője

A verseny szabálya most sem változott: a megmérettetésen különböző kategóriákban vesznek részt azok a Magyarországon található pincével, pincészettel rendelkező magyar bortermelők, borászatok, akiknek borai kiskereskedelmi forgalomban üveges kiszerelésben kaphatók, és amelyek magyar szőlőfajtákból és ezek házasításából származnak. A bírálóbizottságokban neves hazai borászok, borbírálók, borszakértők döntenek a borok minőségéről, és a nyertes borok egy évig használhatják a „Miskolci Hunnia Bor Rangolás legjobb bora 2022” címet.

A verseny eredményét és az ünnepekhez ajánlott borokat a verseny után a szervező Miskolczi Borbarátok Társasága közzéteszi a facebook oldalán, amely így elérhető lesz az érdeklődő közönség számára is.  Érdemes lesz megnézni az eredményeket, hiszen mindig születnek meglepetések! A további információk idekattintva érhetőek el: https://www.facebook.com/borbaratok

Bőven lesz mit ünnepelni november 26-án, szombaton az idei év utolsó Avasi
Kvaterkáján!

Fények, ízek, ölelések és melegség járja át az Avasi Bortanya környékét a huszadik kvaterkán, mely az adventi várakozás jegyében telik majd. Forralt és nem forralt borokkal, krampampulival, gönci pálinkával, Károly bácsi karácsonyi süteményeivel és pogácsáival, sült gesztenyével, az abaújszántói Forró Kutya BBQ jóvoltából barbecue udvarral, a közkedvelt kvaterka válassz-szendvicsekkel, zsíros kenyérrel és hurka-kolbásszal készülünk harapnivaló fronton.


Az est fő attrakciót…

Az est fő attrakcióit, vagyis a borokat a Parajos Pincészet, az Angyal Borászat, a Kreinbacher Birtok, a Cardium Borászat, az Oroszlános Borbirtok, a Szűcs Pincészet, a Zsadányi Pincészet, a Gonda Pince, a Csóbor Pincészet, a Németh János Pincészet, a Maul Zsolt Pincészete, a Gróf Buttler Borászat, a Breitenbach Pince és a Gál Szőlőbirtok és Pincészet tolmácsolásában élvezhetjük. De természetesen továbbra is itt lesznek a város borai Áts Károly Pincészetéből, Vincze Béla borászatából és a Palkó Boroktól.


La Barriere Manouche koncert

Barátságos karácsonyi fényekbe borul a Bortanya és a Polgármester Pince, krampampulis utcaparty, szabadtéri tűzkosarak, puha pokrócok, lélekmelengető versek és slam poetry, no meg zene és tánc gondoskodik a forró hangulatról, hogy egy cseppet se fázzunk. 20 órától a La Barriere Manouche koncertjére rophatjuk, 21órától pedig Dj Sebastian ritmusaival mozgathatjuk át magunkat. A találkozás és az új ismeretségek öröme vár a Találka Partyn 21 órától egészen hajnal 2-ig, ahol egy hamisítatlan retró diszkóban hág majd tetőfokára a buli.
A rendezvény ingyenesen látogatható.

Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )