Legyél Te is borosgazda! Borosgazda képzés 2021

A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület borosgazda képzést hirdet. 

Ezek a Bükki Borvidéken komolyan gondolják!

A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület nem a levegőbe beszélt, amikor célkitűzésként a borral foglalkozók helyi létszámának gyarapítását is megfogalmazta. Ki kell nevelni a Bükki Borvidékhez kötődő újsütetű borosgazdákat. Vegyenek szőlőt vagy csak béreljenek és ismerjék meg a csíziót, a szőlészet-borászat mesterfogásait. Az biztos, hogy nem tankönyvízű lesz a képzés és használható tudással fognak gazdagodni azok, akik belevágnak ebbe a kalandba. Mi is megírtuk párszor a bükki történéseket: katt ide! és katt ide!

Jelentkezés, információ: Az info@terroirbukk.hu címen 2021. március 10-ig.

bukk

Nincs papír, itt gyakorlat van!

A Szövetség a Bükki Borvidékért Egyesület borosgazda képzést hirdet. A képzés semmilyen hivatalos akkreditációval nem rendelkezik, képesítést nem ad, célja a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel már foglalkozó vagy azt tervező jelentkezők részére egy gyakorlatorientált tudásátadás biztosítása kis birtokot üzemeltető gyakorló szereplők segítségével. A jelentkezők földrajzilag nincsenek korlátozva, ugyanakkor a képzés helye az elméleti napokon Miskolc (Avasi Présház), a gyakorlati napokon pedig a Bükki borvidék területe, így reményeink szerint hozzájárulhatunk a bükki borvidéki szőlész-borász utánpótlás eredményes kineveléséhez is. 

Hajdu Roland a szőlőben
Hajdu Roland a szőlőben – Az Elnök, aki piacépítésben, árképzésben is okosítja majd a résztvevőket

Egy évjárat a metszéstől a palackozásig

A képzés során egy évjáratot tervezünk végigvinni az ültetvényeken és a pincékben, metszéstől a palackozásig terjedően. A szemléletünk a gyakorlati lehetőségeinkhez illeszkedik: egyszerű, magas minőségre törekvő, tőkeigényes technológiáktól mentes megoldásokat fogunk bemutatni, ahogy mi magunk is dolgozunk a hétköznapokon. A képzés szakmai oldaláért négy szőlész-borász mérnöki végzettségű tagunk felel, akiket kellő tapasztalattal rendelkező szőlőtermesztő, mezőgazdasági gépkezelő kollégáink egészítenek ki. Célunk az oktatási időszak keretein túl is egy interaktív tartós kapcsolat kialakítása. A képzés közpénzt nem használ fel, támogatásban nem részesül.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Borosgazda leszel!

A képzés tartama: 2021. március 13. – 2021. decemberéig (8 alkalom, 4 elméleti nap tematikus borkóstolóval, 4 gyakorlati nap, szombati napok)

Az első márciusi elméleti nap a vírushelyzet miatt várhatóan online Zoom felületen zajlik majd.

A képzés díja: 45.000,-Ft + Áfa / fő

Viszlai Erzsébet, a Szövetség a Bükki Borvidékért tagja - Zöldmunkákat fog oktatni
Viszlai Erzsébet, a Szövetség a Bükki Borvidékért tagja – Zöldmunkákat fog oktatni

A képzés létszáma: A képzés létszáma korlátozott, minimum 6 fő jelentkezése esetén indul( már elindul, megvan a létszám, de még van néhány hely!)

Jelentkezési határidő: 2021. március 10.

A képzés tematikájából (a teljesség igénye nélkül):

-művelésmódok, tőketerhelés

-a metszés alapjai

-elhanyagolt ültetvények megújítási lehetőségei

-zöldmunkák és időzítésük

-gyomkezelés, talajművelés

-talaj- és szőlőművelő eszközök megismerése

-szüreti munkaszervezés

-szüreti analitika

-a szőlőfeldolgozás lehetséges irányzatai

-az erjedés folyamata, befolyásoló tényezők

-az érlelés egyes lehetőségei

-a borok egyensúlyának kialakítása

-szőlészeti-borászati adminisztráció

-árképzés, piacra lépés lehetőségei

-kóstolási tematikák (4 alkalom, egyenként 5-6 bormintával): a Bükk jellemző fajtái, borhibák és felismerésük, az újborok egyensúlyának kialakítása, a borok analízise és főbb paraméterei

 

Jelentkezés, információ: Az info@terroirbukk.hu címen 2021. március 10-ig.

sajtóanyag alapján (x)
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )