Magyarországi Németek XIV. Országos Borversenye

Mecseknádasdon 2023-ban is megrendezésre kerül a Magyarországi Németek Országos Borversenye

10 éve már Magyarországi Németek Országos Borversenye

A Magyarországi Németek Országos Borversenyét már több, mint tíz éve rendezi meg évente közösen a Mecseknádasdi Szőlő-és Bortermelők Egyesülete és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata. Az esemény évek óta nagy népszerűségnek örvend és nem csak borkedvelőket, hanem idővel már hivatásos bortermelőket is vonz Magyarország minden tájáról. A rendezvény Mecseknádasd egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, ahol a hétvégi eredményhirdetésen, illetve az azt követő sváb bálon díjazták többek között a magyarországi németek legjobb fehér-, rosé- és vörösborát is.

Glasz foto

Kultúrcentrumban 2 napon át zajlik a verseny

A szervezők idén is szeretettel várnak minden kis- és nagytermelőt az ország minden pontjáról a Mecseknádasdon megrendezendő országos borversenyen. Az elmúlt évek során kb. 600-700 tétel minta szokott beérkezni, így a borok zsűrizése két napon keresztül zajlik majd az egykori Püspöki Magtár épületében, a Kultúrcentrumban. Tavalyi eredmények: katt ide!

Glasz foto

Az évente megrendezett országos borverseny mára már a szellemi örökségünk részévé vált. Ennek tükrében az ünnepélyes eredményhirdetés során számos különdíj mellett, ezen a borversenyen kerül kiosztásra a magyarországi németek legjobb fehér- rosé- és vörösbora megtisztelő cím is.

Borleadás

2023.03.28-29. 14:00-18:00

Kultúrcentrum, 7695 Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 73.

Glasz foto

Borbírálat

2023.03.30-31.

Kultúrcentrum, 7695 Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 73.

Ünnepélyes eredményhirdetés és sváb bál

2023.04.15. 18:00

Sportcsarnok, 7695 Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 75/1.

Glasz foto

Nevezési feltételek

Egy termelő több mintával is részt vehet a versenyen.

Nevezési díj: 2500 Ft/tétel.

Nevezni mintánkként 2 db 0,75 l, dugóval vagy csavarzárral ellátott üvegpalackkal lehet.

Glasz foto

Információ és nevezés

Szigriszt János

szigriszt.jani@gmail.com

+36 30 990 2133

Mecseknádasd legnagyobb rendezvénye 

A rendezvény Mecseknádasd egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, ahol a hétvégi eredményhirdetésen, illetve az azt követő sváb bálon díjazzák többek között a magyarországi németek legjobb fehér-, rosé- és vörösborát is. Mecseknádasdon több évszázados hagyománya van a szőlőtermesztések és a borkészítésnek, így a sváb faluban szakértő borászok szervezésében zajlik az országos bormustra, mely mára a Pécsi Borvidék egyik legnagyobb eseményévé avanzsálódott. A hazai borászok továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a boraikat megmérettessék különböző versenyeken. Emlegettük már jó értelemben Mecseknádasdot: (tavaly nyáron) itt és (idén tavasszal) itt

sajtóanyag alapján(x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )