Kincsesláda a Kelet-Mecsekből

Kinyitották, Kincsesláda a Kelet-Mecsekből…

Az ihatóbb Magyarországért

Tavaly már megígézett minket Mecseknádasd, a gazdag történelem és élő hagyományok mesebeli harmóniája: katt ide!

A Kincsesláda 49 eseménnyel...

Különleges kincsesládát nyitottak ki pénteken délelőtt Mecseknádasdon, az Árpád-kori Szent István- kápolnában. Nem olyan ládát, amit a föld mélyéről ástak elő és amelyben a régmúlt, például a  amit helyi lakosok töltöttek meg. A Mecseknádasd Open Turisztikai Nonprofit Kft. szezonismertető tájékoztatóján a kincsesládából egy 49 eseményt tartalmazó turisztikai programlista került elő. Illetve számos minőségi helyi termék is előkerült, amelyekből a település felfedezése után haza is vihet a Mecseknádasdra látogató.

Megnyitották

Minden hétre jut program – Kincsesláda

Fizikailag is kinyitották február 25-én, pénteken Mecseknádasd kincsesládáját. Mi volt benne? A helyi látnivalókra, és a település gazdag történelmi, kulturális, vallási örökségeire, természeti és gasztronómiai értékeire utaló szimbolikus tárgyak. Emellett még egy bőséges turisztikai kínálatot tartalmazó rendezvénylista is rejlett.  A 1500 főt számláló baranyai falu 2022-es rendezvénynaptárában minden hétre jut program.

Mecseknádasd open – Kincsesláda

A gasztro-, szórakoztató- és kulturális események mellett számos sport- és túraprogram is helyet kapott a kínálatban. Nagy hangsúly került a bor és kézműves sör köré épülő eseményekre, amelyek a borversenyektől a borbarangoló pincetúrákon át az éjszakai sörfőzésig és sörfesztiválig terjednek. A sokakat vonzó eseményeken kívül a csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak is számos lehetőséget kínál a falu akár egy napra, akár hosszabb időre tervezik a látogatást – ismertette a Mecseknádasd Open céljait a köszöntők után Karl Ákos, ügyvezető, alapító.

Muzsika a templomban

A Mecseki Óriás is a benne van a Kincsesládában

A rendezvényeken túl állandó jelleggel a német nemzetiségi kultúra, a helyi mesterségek, népi iparművészet és a helyi termékek megismerése, valamint a falu és környékének természeti kincsei is sok felfedeznivalót rejtenek a turisták, kirándulók számára. A szezonismertetőn ennek jegyében a helyi pincészetek borai, Mecseknádasdon főzött kézműves sör, kerámia és fazekas termékek, méz, pisztráng, chili, helyi péksütemények, ékszerek, táskák, faragott szobrok, mecseki túratérkép, helyi legendákat életre keltő mesekönyv, valamint a Mecseki Óriás kincskereső kalandjáték tarisznyája is bemutatásra került.

Az első látogatható esemény már februárban lezajlott, de a márciusi hosszú szezonnyitó hétvégével indul be igazán az eseménysorozat, melyet a Magyarországi Németek Országos Borversenye követ majd. A programokról minden aktuális információ felkerül a település közösségi oldalára: katt ide!

sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )