Kóstolók

BorJour Magnum 2016 – február 12-13.

2016. február 8. – Az ihatóbb Magyarországért –

Február idusához közeledve nincs más hátra, mint a fejesugrás az év legnagyobb borkóstolójába. A Borjour Magnum az idén már kétnapos lesz, tehát dupla alkalom. Február 12-én és 13-án 200 magyar borászattal találkozhattok új helyszínen, a MOM Sportközpontban. 700 bor egy helyen, egy időben elszorul a szívünk, meg a torkunk… Csak óvatosan a rengetegben, maradjon a végére is tudatosság!

Tovább a cikkre ->

7. Nagy Furmint Február Kóstoló – Február 4-én!

2016. január 31. – Az ihatóbb Magyarországért –

Melyik az a boros rendezvény ami a ‘trendet’ adja és sok más cég másol? Ez a Furmint Február melynek koncepciója nagyon sok szempontból jól lett pozicionálva, illetve szépen lassan vállalható lépésekkel lett felépítve. Az eredmény, hogy egy erős alapokon álló, de mégsem túl pénzközpontú rendezvény a Furmint Február Nagy Kóstoló. Egyértelműen piacvezető és mind a fogyasztói, mind a borász oldalról igen nagy népszerűségnek örvend. Szóval jó, hogy már hetedszerre van Furmint Február és ezért büszkén és keményen dolgoznak a szervezők. Akkor február 4-én ismét Furmint fürdőt veszünk, irány a Vajdahunyad Vára!

Tovább a cikkre ->

Olaszrizling Szerintünk 2016 – Február 13-án Csopakon…

2016. január 20. – Az ihatóbb Magyarországért –

Tudjuk jól, hogy pár éve az Olaszrizling az októberre alliterál. Ám a borászok egy csoportja, aki szívügyének tartja, hogy a fajtát készítse, bemutassa, megbeszélje Csopakon, nos azok már februárban aktivizálják magukat. Idén már hetedik alkalommal szól minden az Olaszrizlingről a Balaton partján. Jól is van ez így, hiszen elosztva az évben kétszer is nyomatékosan kortyolásra kerül az Olaszrizling. Tehát Olaszrizling Szerintünk 2016 Csopak! részletek cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Balatoni óévbúcsúztató Bujdosó módra

2015. december 28. – Rattner Réka

December közepén még az őrült, ajándékok után rohangálós hét előtt hivatalosak voltunk Balatonlellére a Bujdosó családhoz egy adventi ebédre, ahol számos újbort volt alkalmunk megkóstolni és néhány régebbi tétel is került a poharunkba. Bujdosóék már egy jó ideje többgenerációs, nagy, dél-balatoni, vitorlázós, családi pincészetnek vallhatják magukat.

Tovább a cikkre ->

A vörös körmök – Bordó Blend 2015

2015. december 1. – Az ihatóbb Magyarországért

Dolgok, amik sosem mennek ki a divatból… Vörös rúzs, vörös körmök, ja, meg a vörös bor. Különösen, ha az világfajták gyermeke. Irány a multikulti vörös, ami Franciahonból jött, mint annyi más. Ahogyan az is népszerű, hogy a hideg idő közeledtével szívesebben nyúlunk a testet-lelket jobban melengető vörösborok felé. A karácsony közeledtével pedig egyre jobban nyílik meg a szívünk (helyett) mellett a pénztárcánk, és hajlamosabbak vagyunk borvásárláskor is egy-egy presztízs vörös felé húzni.

Tovább a cikkre ->

Olaszrizling Október 2015

2015. október 7. – Az ihatóbb Magyarországért

A Nagy Októberi Olaszrizling forradalomra újra sor kerül. Sok-sok Olaszrizlinggel, borászokkal, mesterkurzusokkal, elegáns környezetben – ahogy már megszokhattuk. Mert tudjuk jól, hogy az egyik legnépszerűbb szőlőfajtánk, noha se nem olasz, se nem rizling, mégis mindenre képes. Hogy melyek ezek a képességek? Az asztalbeszakító nagy fehértől az édesig és a mindennapok ivóboráig mindenben otthon van az Olaszrizlingünk. Itt az október, akkor Olaszrizling. Részletek a cikkünkben…

Tovább a cikkre ->

Pinot és Kadarka! Október 3-án!

2015. szeptember 29. – Az ihatóbb Magyarországért

Ezek a Borjouros fiúk-lányok nem nyughatnak! Sorjáznak a tematikus nagykóstolók, tódul a nép, már azt sem tudják, hogy melyik hipergigantikus prémium rendezvényre menjenek. És akkor most Pinot vs. Kadarka? Vagyis Pinot és Kadarka. Nem kell dönteni, mindkettő jöhet a Stefánia Palotában most szombaton október 3-án! A Kadarkát már hazainak tekintjük, de ugyanolyan „gyüttment” mint a francia Pinot. mindkettő laza tanninokkal rendelkezik, vagyis nem tanninbombák, hanem a játékos savakra épülnek. És még annyi finesz, annyi szépség van bennük amit majd most szombaton végigkortyolhatunk…

Tovább a cikkre ->

Breitenbach Tokaj, a bor értékteremtő ereje

2015. szeptember 24. – Az ihatóbb Magyarországért / Rattner Réka

Manapság egyre nagyobb igényünk van arra, hogy ismerjük a termékek történetét, származását, azokat akik elkészítik őket. Mi emberek ugyanis szeretjük a meséket, szeretjük ismerni a dolgok hátterét és ebben a nagy dömpingben sokkal könnyebb megjegyezni olyasvalamit, amihez emlékeink fűződnek vagy vannak kötődési pontjaink. Ilyen történetekkel ma már úton útfélen találkozhatunk. Olyannal már ritkábban, ami barátságról, büszkeségről és összefogásról szól. Jöjjön hát egy ilyen …

Tovább a cikkre ->

Kedvenceket kóstoltunk a III. Junibor Ünnepen

2015. augusztus 31. – Az ihatóbb Magyarországért / Rattner Réka

A nyár utolsó hétvégéjére ismét megtelt a Szent István tér hűs borospoharakkal a kezükben grasszáló borkedvelőkkel, akik idén 4 napon át kóstolgathatták 20 Juniborász nedűit a tikkasztó hőségben. Az ifjú borászok előre meghirdetett fogadóórákat tartottak a standjaikon, hogy a nagyérdeműnek alkalma legyen személyesen is megismerni az alkotót a bor mögött – erre év közben is alkalmat ad a DiVino borbár, a pontos dátumok folyamatosan frissülnek honlapjukon.

Tovább a cikkre ->

Egy üveg borral a várban 2

2015. augusztus 6. – Az ihatóbb Magyarországért

Második alkalommal „rendezték” meg az Egy üveg borral a várbant. Mindenki szabadon jöhetett, aki akart és élvezhette az eseményt. Az esemény a facebookon szerveződött, de a meghirdetői nem kértek a vezető szerepből. Kényelmesen szerették volna tölteni az estét, minden felesleges felhajtás nélkül. Az egyeseket elrettentő majd 14.000 fős tömeg nem jött össze végül…

Tovább a cikkre ->