Eger Pest Felett – Egy munkával teli ősz

Eger Pest Felett egy impozáns kóstoló volt, ahol az Egri Borműhely borászai tartottak közös fellépést. Bolykiékat kérdeztük, élmény, szüret, tervek… Következő cikkeink a témában: katt ide! és katt ide!

A Bolyki pincészetet  és benne Janit, már régóta ismerjük és követjük munkásságukat. Katt ide!

A Jani

azt mondja az Ördöngős nyúl az ember, aki túl sokat tudott. Alfred Hitchcock múltszázad felénél készült filmje előrevetíti a jelenséget, akit a népnyelv csak Janiként ismer, szerintem. (bolykipinceszet.hu) és a kis pincefüzetecske is ezzel kezdődik…

Minden percét élveztük…

– Milyen volt a Borkóstoló Budapest felett a High Note SkyBarban?

– Izgalmas helyszín, minden percét nagyon élveztük. Nagyon sok pozitív visszajelzés jött, hogy ennyi jó egri bort egy helyen még nem kóstoltak a vendégek. A szervezés pedig szintén nagyon jó volt.

– Miért pont ezeket a borokat hoztad el a rendezvényre?

-Szerettem volna az Egri Borvidék sokszínűségét bemutatni, a pezsgővel pedig a pincészetünk egy új arcát megmutatni.

Készülődés a város felett

Az Egri BorMűhely nyitott bárki számára…

– Várhatjuk, hogy az Egri borászok gyakrabban kóstoltatnak majd a fővárosban? Terveztek esetleg egy közös fellépést azokkal a termelőkkel, akik nincsennek benne az Egri Borműhelyben?

– Budapest egy fontos helyszín minden borvidék számára, így ha lehetőség lesz, biztosan fogunk tartani további kóstolókat is. A Borműhely pedig egy nyitott csapat bárki számára, aki az alapításkor megszabott feltételeknek megfelel. 

Az Egri Palack megvalósulása egy jó példa…

– Az Egri Borműhely most már több évre tekint vissza Tóth Adriennék hathatós segítségével, mennyire vagy elégedett a szervezettel? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jól haladnak a dolgok?

– Az Egri Palack megvalósulása egy jó példa arra, hogy milyen sikeres a szervezet, úgy látom, hogy az elmúlt időszak is megmutatta, hogy érdemes együttműködni, hiszem a vírushelyzettel nehezített másfél évben is folyamatos volt az érdeklődés a Borműhely iránt. 

A kései fajták is szépen beérnek…

– Milyen szüret várható nálatok, voltak előzetesen nehéz helyzetbe került ültetvények vagy alapvetően szerencsésen alakult eddig az évjárat?

– Nyár közepén pici lemaradást éreztem az ültetvények növekedésében, de a kedvező nyár végi és őszi idő ezt helyrehozta. Bár a szüret várhatóan másfél héttel tolódik, de bízunk benne, hogy a kései fajták is szépen beérnek. 

Bolyki Jani

Egy munkával teli ősz…

– Imádjuk a katlanos, régi kőfejtőben lévő, sok jó bulinak otthont adó komplexumod. Idén várható, hogy újra benépesül?

– Ebben az évben már nem tervezünk nagyobb eseményt, azonban a tavalyi évből nagyon hiányzó céges és magán rendezvények ismét sok munkát adnak nekünk, ezért szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egy munkával teli ősznek nézünk elébe. 

Karácsonyra Bikavér…

– Melyik borodra vagy most a legbüszkébb, illetve várható most Tőletek valami “nagy dobás” borok terén?

– A 2018-as Bikavér karácsony tájékán piacra kerül, ez az a bor, amit most legszívesebben kóstolok a pincében.  

Könnyű Álmok

Könnyű Álmok pezsgő

„A SZTORI: A Könnyű Álom abban különbözik a nehéz álomtól, hogy ugyan mindkét esetben az éj leszálltával az álmodó terngerre száll, de míg az egyikben a tenger viharos és nehéz, a másikban békés és könnyű álmot ígér.” bolykipincészet.hu

Hárslevelű és királyleányka alkotja ezt a brut nature, extra dry pezsgőt. Hársvirág, nyári alma, fehérhúsú gyümölcsök, laza elegancia, könnyedség. A bubiszerkezet is kellemes, nyitott, kigombolt fehéringes pezsi ez, semmi nehéz gondolat, csak inni kell ezt a derűsséget…

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )