Eger Pest Felett – Szeretnénk aktív borvidéket létrehozni

Eger Pest Felett egy impozáns kóstoló volt, ahol az Egri Borműhely borászai tartottak közös fellépést. Gál Tibort kérdeztük … Előző cikkeink a témában: katt ide! és katt ide!

Gál Titi eredeti gondolatait már posztoltuk a legnagyobb közösségi oldalon is: katt ide! Az ihatóbb Magyarországért weboldalán is megemlítettük az Egri Borvidék reneszánszát: katt ide!

Méltó helyen Eger…

Milyen volt a Borkóstoló Budapest felett a High Note SkyBarban? 

-Szuper volt, az egri borvidékhez méltó helyen tarthattuk!

Eger Pest Felett

Csillag és Bikavérek határozzák meg az életünket

-Miért pont ezeket a borokat hoztad el a rendezvényre?

-A Csillag és Bikavérek határozzák meg az életünket, az két ránk legjellemzőbb bor. Minden fórumon ezeket mutatjuk be, mert mi így tudjuk a legjobb bort elkészíteni. Mármint Csillagként és Bikavérként.

Szeretnénk tematikus kóstolókat Budapesten

Várhatjuk, hogy az Egri borászok gyakrabban kóstoltatnak majd a fővárosban? Terveztek esetleg egy közös fellépést azokkal a termelőkkel, akik nincsennek benne az Egri Borműhelyben?

-Szeretnénk aktív borvidéket létrehozni. Egerben évi négy-öt alkalommal van borfesztivál vagy valamilyen nagyobb közös megjelenés, de szeretnénk tematikus kóstolókat Budapesten is tartani! A Borműhellyel és az egri bortermelők összességével is! 

Aprólékos munkát végzünk…

Az Egri Borműhely most már több évre tekint vissza Tóth Adriennék hathatós segítségével, mennyire vagy elégedett a szervezettel? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket, jól haladnak a dolgok?

-Egyre inkább. Időbe telt megérteni, hogy egy ilyen munka nem gyors, és nem csupán egy marketing ötletet kell mindenhova eljuttatni, hanem egy következetes, aprólékos munkát végzünk, aminek a célja a modern egri borvidék megismertetése. Adrienék nagyon dolgosak, megbízhatóak és úgy érzem, szépen be fog érni a közös munka gyümölcse!

Eger Pest Felett

Nehéz volt az évjárat…

-Milyen szüret várható nálatok, voltak előzetesen nehéz helyzetbe került ültetvények vagy alapvetően szerencsésen alakult eddig az évjárat?

-Az egész évjárat nagyon nehéz volt! Késői tavasz, túlságosan forró nyár, esős kora ősz, ráadásul a COVID is itt “ugrálgatott” körülöttünk. De úgy érzem a sok munka szép eredményeket fog hozni, gyönyörű a termés!

-A Fúzió egy igazán progresszív gasztroközpont a borvidéken, mennyire sikerült visszaállni, forgalomban, szolgáltatásokban a covid után?

Soha nem volt ennyi vendégünk…

-Soha nem volt még annyi vendégünk, mint a mostani nyáron, és úgy tűnik, hogy az őszi bejelentkezések is rekordot döntenek. Ennek nagyon örülünk, mert úgy tűnik van ránk igény, másrészt rengeteget dolgozunk, mert a vendéglátásban ma tapasztalható munkaerőhiány bennünket sem kímél. Jelenleg 4 plusz embernek tudnánk munkát adni. Egyelőre saját szabadidőnkből áldozunk fel még többet, mert szeretnénk ha a hozzánk ellátogatók fantasztikus élményekkel távoznának!

Hamarosan érkezik a Nagy-Egedről…

-Melyik borodra vagy most a legbüszkébb, illetve várható most Tőletek valami “nagy dobás” borok terén?

A Síkhegy Bikavérünk 2016-ból jelenleg a Gál Tibor Pincészet 28 éves fennállásának legjobb bora! Hamarosan érkezik a Nagy-Egedről egy 2019-es parcella válogatás…

Eger Pest Felett

Gál Tibor Egri Bikavér Superior 2018

Illatában egy kicsit füstös, erőteljes meggyesség és erdei gyümölcsök, dohány, némi ásvány, sósság. Kiváló savak, izmos textúra, feszes tanninszerket, masszív, de gömbölyű tanninokkal. Ez a bikavér nagyon szimpatikus arca és van benne potenciál!

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )