Február 17-én MINISVÉT a ROSINANTÉBAN!

Jön, jön, jön egy MiniSvét! Ők tényleg szívvel főznek, szenvedéllyel tállalnak… Mi imádjuk a SVÉTet és ezzel nem vagyunk egyedül, a Stílusos Vidéki Éttermiség rendezvényeit áthatja a profizmus és gasztronómiai átszellemültség.

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.

A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.

Fergeteges volt a MaxiSvét tavaly ősszel: Csak a Svétre emlékeztünk! A nagyból, most egy kisebb is csak jó lehet, tehát tessék a naptárakba vésni a február 17-et! Aki nem emlékezik a 6 évvel ezelőtti eseményekre, az azért jöjjön, aki meg emlékszik az meg úgyis jönni fog!

„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”

Hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  • Erhardt Étterem (Sopron)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
Szindbád foto
Szindbád foto

 

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta
  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal

Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye
  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól

Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
  • Meglepetés

Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney
  • Mézes krémes

Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán 

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából
  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral

 Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves
  • Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket három turnusban fogadjuk. A regisztráció ingyenes, a fogásokért 900-2000 Ft közötti összeget kell majd fizetni.

12.00 Első turnus
14.00 Második turnus
16.00 Harmadik turnus

Regisztrálni az alábbi helyen lehet: klikk!

Esemény a facebook-on: klikk!

 

A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.

A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban.

Helyi ízek kóstolója a Szigeti termelői standnál.

A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.