Jön a 25. Magyar Sommelier Bajnokság 

Magyar Sommelier Bajnokság, megrendezi a Magyar Sommelier Szövetség

Az ihatóbb Magyarországért

Ki lesz a magyar bajnok, ki lesz idén a legjobb pohárnok e hazában?

Egyik versenyen ilyen feladatok voltak a döntőben: “A döntőben a pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán, az italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a versenyzők, majd borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés-feladat zárta, melynek során magnum palackos pezsgőt kellett 15 pohárba egyenlő részben kitölteniük.” (részlet előző cikkünkből: katt ide!)

Képek az előző versenyekről

Országos bajnokság a vendéglátóipari dolgozóknak 

A Magyar Sommelier Szövetség 2022-ben is megrendezi a szakma országos  bajnokságát október 9-én, vasárnap 9.00 órakor Budapesten. A bajnokság szakmai  partnere és támogatója, valamint helyszíne a Winehub (winehub.hu). A bajnokság célja,  hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon  dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a  munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok  erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további  népszerűsítése. 

Képek az előző versenyekről

A meglepetés feladat is nehéz lehet…

„A döntőben a pezsgő felszolgálástól a hibás borlap javításon, ital ajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot  felkészültségükről a versenyzők. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés feladat zárta, mely során Magnum pezsgőt kellett 14 pohárba egyenlő részben kitölteniük 3 perc szintidőn belül.”(részlet /a különbség a porak számában van/ előző cikkünkből: katt ide!)

Kétfordulós és nyílt verseny

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is kétfordulós, nyílt versenyt tartanak,  vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan  szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.  Az elődöntőben a részvevők előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, 3 bor kóstolás  utáni megnevezése) oldanak meg, majd vörösbort dekantálnak továbbá megfelelő ételt  ajánlanak hozzá. A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a  nagyközönség előtt. A verseny fővédnöke dr. Nagy István Agrárminiszter úr lesz. A Szövetség elérhetősége: katt ide!

sajtóanyag alapján (x)

Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )