Tüü Péter meggyőző fölénnyel lett Magyarország Sommelier Bajnoka 2017-ben

Igazán kemény versenyt hoz minden alkalommal a sommelier bajnokság döntője. Az összecsapásra hagyományosan a KávéBár Bazár második napján került sor.

 

Jelen voltunk

Hiába, mi azért szeretünk személyesen jelen lenni az eseményeken. Saját képanyaggal jelentkezni, mert Ők megérdemelik! Rattner Réka kollégánk fényképezte végig (ő is heroikus küzdelmet vívott) a nem túl jó fényviszonyokat produkáló eseményt. Bár nem sokan versenyeztek, heten neveztek be, de mégis ez a mi bajnokságunk. (amiből van kettő is, de ebbe most ne menjünk bele) Itt mutatkoznak meg a legjobb magyar pohárnokok együtt, éttermi körülményeket imitálva. Talán el kellene gondolkodnunk, hogy mi az oka a csekély érdeklődésnek. Lehet, hogy nem ártana a magyarországi sommelier-képzést végre valóban megfelelő alapokra kell helyezni!

Az eseményen készült további Rattner Réka fényképek itt érhetőek el!

Tüü Péter, a zseni

Tüü Péter mindent vitt.”A Magyarország Sommelier Bajnoka 2017″ címet ebben az évben Tüü Péter az Arany Kaviár sommelier-je nyerte el, míg második helyezett Angerman László (Tanti), harmadik pedig Sutus Attila (Baraka) lett. A közönségdíjat, a legjobb idegen nyelvű pezsgőfelszolgálás díját továbbá a legjobb dekantálás különdíját, a legjobb borleírás és párlatfelismerés díját szintén Tüü Péter nyerte.

Angerman László koncentrál
Angerman László koncentrál

Kecskemétről jöttek

Az elődöntőt február 11-én tartották meg Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Duna Borrégió Borút Egyesület támogatásával; innen a három legtöbb pontot elért versenyző került a döntőbe.

A Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével, a KávéBár Bazár keretein belül megrendezett döntő szakmai zsűrijének elnöke Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok, tiszteletbeli elnöke Gál Péter helyettes államtitkár volt.

 

Par Excellence a magyar borkultúráért

A döntő előtt adták át a 2014-ben alapított Par Excellence a magyar borkultúráért idei díjait Cseh Gábornak szakíró, Bíró Lajosnak, a Bock Bisztró séfjének vendéglátás, Kovács Nimródnak, az egri Kovács Nimród Winery tulajdonosának termelő, Mészáros Gabriellának oktató, Tálos Attilának, a Bortársaság tulajdonosának pedig kereskedő kategóriában.

A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között, a sajtó képviselői és az érdeklődők előtt mérték össze tudásukat.

A döntőben a pezsgő felszolgálásától a hibás borlap javításán, az italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a versenyzők, majd borokat és különböző párlatokat jellemeztek. A versenyt közös meglepetés-feladat zárta, melynek során magnum palackos pezsgőt kellett 15 pohárba egyenlő részben kitölteniük.

Gratulálunk még egyszer minden résztvevőnek! Erre koccintani kell!

Bajnoki kézfogás
Bajnoki kézfogás