Bordeaux-ban Aranyat ért a Söptei Pincészet Varázslata!

A Söptei Pincészet 2018-as “Varázslat” olaszrizlingje varázsolt Bordeaux-ban.

 

De kik ezek a Söpteiék?
„Csopak fölött, Arács felé menve csábít betérésre a Söptei Pincészet kiírása. A hely maga nem látszik az útról, a több féle kiírás és a parkoló ne szegje kedvünket, érdemes felgyalogolni a 2 perces murvás úton. Ha ezt megtettük, rögtön ki is ülhetünk a lugasos terasz padjaira, szemben a Balatonnal, ami itt olyan látvány, hogy rendelni is elfelejtünk”. (welovebalaton.hu) További infók a pincészet közösségi oldaláról is leszedhetők: Söptei Pincészet és Étterem

Felfedeztük egy fantasztikus tételüket mi is: A Söptei csodabor… aztán bemutattuk az aktuális 2017-es Bubi BorMozin is…

SOPTEI-Pinceszet-es-Etterem-logo

3544 bor közül…

A világ legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő borminősítő eseményén, a Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen 2020. június 26-án kimagasló magyar siker született. A franciaországi Bordeaux-ban 1976 óta megrendezett idei bormustrán 33 ország 3544 versenyző bora közül a csopaki Söptei Pincészet 2018-as “Varázslat” olaszrizlingje fehér bor kategóriában Aranyérmet nyert.

 

Nem ez az első érmük…

A Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidéken immár több, mint 150 éves termelői hagyományokkal büszkélkedő Söptei családi pincészet nem először kap különleges elismerést a legjelentősebb francia borversenyen. 2017-ben “Hangulat” névre keresztelt 2015-ös évjáratú száraz sárgamuskotályuk aranyat, szintén ’15-ös “Harmónia” nevű pinot blanc-chardonnay-szürkebarát házasításuk, valamint ’13-as kései szüretelésű sárgamuskotályuk ezüstöt hozott haza, míg 2011-ben két bronz, 2010-ben pedig egy ezüstéremmel díjazták boraikat. A Challenge International du Vin 2020-as megmérettetésén fehér bor kategóriában további 9 magyar arany is született.
Challenge International du Vin 2020 gold medal

Nincs megállás itthon is…

A pincészetet vezető Söptei Zsolt tételei a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék legrangosabb minősítő eseményének is rendszeres díjazottjai. Legutóbb épp a francia eredményhirdetéssel egyidőben, 2020. június 25-26-án zajlott XXIX. Balatonfüredi Borversenyről hoztak el Aranyérmet borai. Köztük a Challenge-en is díjazott 2018-as “Varázslat” olaszrizlingje, vagy a szintén ’18-as évjárat kései szüretelésű „Desszert” sárgamuskotálya.

Söptei Varázslat 2018
Söptei Varázslat 2018

(sajtóanyag alapján (x) )

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )