Írj egy boros cikket július 15-ig! – 3. Hungarian WebWineWriting

Nem hisszük el, hogy nem tudsz írni egy boros cikket. Megírod és utazhatsz Spanyolországba… Akár Az ihatóbb Magyaroszágért weblapján is publikálhatod az írásod…

Ez már a harmadik Hungarian WebWineWriting verseny amin elindulhat bárki, aki július 15-ig a három témába vágóan publikál egy boros cikket magyar/angolul. Aztán a tisztelt zsűri eldönti, hogy megüti-e a mércét és ezáltal döntőbe juttatja ahol az internet klikkelő népére hagyja a választást, hogy kié legyen a fődíj és a többi értékes jutalom. Ahol nem a nem a publikumé a döntés, hanem egy külön bizottság dönt a jutalomról az a Sánta Zoltán Emlékdíj, melynek idén másodszor lesz gazdája.

68435073_10157182718376539_4351352880792338432_o
A II. Hungarian Gettogether (2019)

Karantén utáni lendület

A Hungarianwines.eu nagy lendülettel indítja a nyarat: harmadik alkalommal hirdetik meg nagy sikerű Hungarian WebWineWriting versenyt. Az angol nyelvű kategóriákkal a világ bloggerei és borszakírói figyelmét szeretnénk a magyar borokra irányítani, a magyar nyelvű kategóriákkal pedig a hazai fiatal tehetségeknek nyújtunk lehetőséget. A zsűriben olyan szaktekintélyeket üdvözölhetünk, mint Tamlyn Currin, a JancisRobinson.com szerzője, Felicity Carter, a Meininger Wine Business főszerkesztője vagy Richard Siddle, a brit The Buyer kiadvány alapító-főszerkesztője. Tavaly két nyelven összesen 57 cikk érkezett Indiából, az USA-ból, Kanadából, Új-Zélandról, Dél-Afrikából, Ciprusról, Svájcból, Görögországból, Angliából, Olaszországból, Romániából, Oroszországból és Magyarországról. A 18 döntősre összesen 8039 szavazatot adtak le.

 

Tudsz írni? Szereted a borokat? Ragadj billentyűt!

Mesés nyereményesőre számíthatnak a döntősök, győztesek és persze az abszolút győztes az idei Hungarian WebWineWriting versenyen. Három kategóriában lehet nevezni idén megjelent online írásokkal. Ha valakinek nincs a kategóriába illő megjelent írása, ne csüggedjen, július 15-én éjfélig még írhat, posztolhat és nevezhet. Mindhárom kategória esetén az ott megjelölt zsűritagok választják ki a három-három legjobb írást, ők lesznek a döntősök, akik már biztosan meghívást kapnak az augusztus 16-i Gettogetherre (Budapestről buszt biztosítunk), ahol a díjátadó lesz, és biztosan nyernek egy-egy borcsomagot. Ezután jön a közönségszavazás, és a legtöbb szavazat gazdája megnyeri a kategória fődíját, ezek nagyon komoly díjak!  Aki pedig a három kategóriát együttvéve a legtöbb szavazatot kapja, az minden nyeremény tetejébe még egy 3 napos spanyolországi, all inclusive szakmai utat is nyer! És még mindig nincs vége: idén is lesz Sánta Zoltán Emlékdíj. Ugye kihagyhatatlan? 

68720923_10157182710526539_774829632254902272_o
A II. Hungarian Gettogether (2019)

A verseny támogatói: Villányi Franc, Lajver Borbirtok, Grand Tokaj, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, NaturAqua

A szervezők: Nemos Creative Kft.

A verseny honlapja:

https://www.hungarianwines.eu/webwinewriting-2-2/

A díjátadó rendezvény honlapja:

https://www.hungarianwines.eu/gettogether-2020/

 

A három kategória leírása

 

Cabernet franc – a szőlő, amely saját útját járja

A cabernet franc fajtát elsősorban a bordeaux-i blend egyik „hozzávalójaként” ismeri a világ, pedig önállóan is megállja a helyét, ezt bizonyítja Villány, ahol – Michael Broadbentet idézve – természetes otthonra lelt ez a fajta, és különleges, összetett borokat ad. Villány éppen ezért 2021-ben otthont ad a világ első cabernet franc borversenyének is. A kategóriában olyan írásokat várunk, amelyek főszereplője a cabernet franc. Műfaji megkötés nincs, a cikk lehet útleírás, interjú vagy akár étel–bor párosítás, lényeg, hogy kellően informatívan mutassa be a cabernet franc fajtát, csináljon hozzá kedvet és szolgáljon új ismeretekkel. 

A döntősök egy-egy Villányi RedY és Villányi Franc borból álló csomagot kapnak a Villányi borút jóvoltából, a kategória győztese pedig részt vehet az augusztusi study touron, de még egy parádés, 4 napos, 2 fős villányi tartózkodást is nyer. Ha pedig a három kategória legtöbb szavazatát gyűjti a versenyző, akkor még egy 4 napos, októberi spanyolországi pezsgőtúrával is gazdagodik!

 

Csúcsmodern és tájba simul

Egy korszerű borászat lehet elfogadható küllemű, egyszerű üzem, de lehet a környezetéhez illeszkedő, a természettel szerves egészt alkotó, szemet gyönyörködtető épületkomplexum is. A szekszérdi Lajver Borbirtok szinte követi a dombok hullámzását, a fényben fürdő kóstolóteremből pedig mesés a kilátás. Ebben a kategóriában olyan írásokat várunk, amelyek a modern pinceépítészet egy hasonlóan kiemelkedő példáját mutatják be akár utazási cikk, akár riport formájában. Ennél a kategóriánál figyelembe vesszük a cikk illusztrálását is.

A döntősök egy-egy Lajver-borcsomagot kapnak majd, a kategória győztese pedig egy felejthetetlen éjszakát tölthet a Lajver Borbirtokon másodmagával. A kategória győztese részt vehet az augusztusi study touron is, ha pedig a három kategória legtöbb szavazatát gyűjti a versenyző, akkor ő lesz a 4 napos, októberi spanyolországi pezsgőtúra gazdája!

A II. Hungarian Gettogether (2019)
A II. Hungarian Gettogether (2019)

Tokaj friss szemmel
A borok királya és a királyok bora évszázadok óta uralkodók kedvence, és mi, akik ott élünk vagy gyakran látogatunk ide, dédelgetett gyermekünkként imádjuk és csodáljuk. De vajon mit lát Tokajból a világ? Valóban világhírű a furmint? Tudják, hogy miért luxustermék a tokaji aszú? Kóstoltak már hárslevelűt? Pukkantottak már tokaji pezsgőt? Ebben a kategóriában bármilyen stílusú írással lehet nevezni (riport, interjú, útleírás, tárca stb), egy kikötés van: a főszereplő a Tokaji borvidék legyen. Ha valaki még nem járt itt, nem kizáró ok, a borokon keresztül is lehet véleménye a borvidékről.

A döntősök egy-egy 3 palackos Grand Tokaj-borcsomagot kapnak, a kategória győztese pedig egy 2 fős vouchert nyer, amellyel részt vehet egy pincelátogatáson Magyarország leghosszabb pincelabirintusában, ehhez egy exkluzív kóstoló is jár. A kategória győztese ott lehet a 4 napos, all inclusive augusztusi study touron is, ha pedig a három kategória legtöbb szavazatát gyűjti a versenyző, akkor spanyolországi pezsgőtúrát nyer az októberi spanyol pezsgőfesztivál idején!

(sajtóanyag alapján (x) )

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )