dbii

Megjelent a Dél-Balatoni Iránytű Zsebtérkép – Ötven élményponttal a csúcstérkép

A dél-balatoni régió legfontosabb gasztroszereplői, köztük több mint negyven pincészet, borászat és vendéglátóhely fogott össze, hogy önerőből elkészítsék a térség legszínvonalasabb helyeit feltüntető kiadványát, a Dél-Balatoni Iránytűt, amely azokat a látnivalókat és helyeket jeleníti meg, ahová mindenképp érdemes ellátogatni.

 

Papíron és kész!

Nemsokára megyünk nyaralni pont a Balaton déli partjára, telefonok off, nehogy bárki utolérjen. Na, jó, azért bekapcsoljuk a mobilt, hogy az élményeket kiposztoljuk, de nem túl gyakran. Ilyenkor jut szerephez a papíralapú segédeszköz: a térkép. Tudjuk, hogy kicsit régies, papírt használni a digitális információs társadalom korában, de nem baj. Micsoda szabadságot ad, hogy nem kell a kütyüket nyomkodni! Ez a térkép nem merül le, ha leejted, nem törik össze. Sőt, ha beleesik a vízbe, akkor meg tedd ki a napra és megszárad!

 

Mi a cél?

A Dél-Balatoni Iránytű zsebtérkép célja, hogy segítséget nyújtson a látogatóknak a térségi bor- és gasztrokultúra megismerésében, és bemutassa a régióban rejlő turisztikai és kulturális lehetőségeket. Tehát ismerd meg a tájat, ismerd meg a kultúrát. Ne csak a hekket tömd magadba két lángos között, hanem érezd meg a finomságokat.

 

Ötven élménypont a térképen!

A gasztrotérképen szereplő pincék, éttermek és más helyek 2016-ban is számos programmal várják a Dél-Balatonra látogatókat. Ezen programok tervezéséhez nyújt segítséget együttműködésük legújabb eredménye, a Dél-Balatoni Iránytű. A zsebtérképen 19 borászat, 14 vendéglátóhely (cukrászda, étterem, büfé, kávézó) és további 17 kulturális és szabadidős hely szerepel rövid bemutatkozóval, elérhetőséggel, nyitva tartással. Nekünk persze a pincészetek a legfontosabb pontok, de vedd a kezedbe a sorsod és Zamárdiban most már nyugodtan megnézheted a Tájházat vagy sétálj be Balatonlellén az Afrika Múzeumba. Ötven élménypont, bizony erre nem elég egy nyár, tehát ez a térkép nem egy egynyári élmény!

Térkép és borok...

Térkép és borok…

 

Bujdosó Ferenc, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnöke

„Elhatároztuk, hogy a két éve útjának indított dél-balatoni összefogás, a Dél-Balatoni Bor áldozatos munkájának újabb eredményeként megmutatjuk az embereknek, hogy kik vagyunk. Ezért önköltségen megvalósítottuk rég dédelgetett álmunkat: egy igazán kivételes kiadványban szerepeltetjük mindazokat a dél-balatoni helyeket, amelyekre büszkék vagyunk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács elnöke.

 

Ingyen van!

Az ingyenes, praktikus, tartalmas és sokoldalú kiadványt első ízben húszezer példányban terjesztik, elsősorban a térképen szereplő több mint negyven helyen lesz hozzáférhető, valamint a Dél-Balatoni Borút honlapjáról (delbalatonibor.hu) és a megjelölt helyek Facebook oldalairól letölthető és kinyomtatható.

Itt letölthető: http://www.delbalatonibor.hu/iranytu/