Zöld Tavasz Vabrik Veltelinivel – Két etyeki évjárat

Dübörög a Zöld Tavasz Veletlinivel, a Vabrik Pince két borát kortyoltuk…

Gombamód szaporodnak a Zöld Tavasz Veltelinivel megjelenései

Sikerült egy széles boros média megjelenéssel begyújtani a tavaszi zöld veltelini rakétát. Egyre több orgánum írt a fajtáról, előnyeiről és konkrét magyar borokkal támasztották alá állításaikat. A Borbázis Borkereskedés szorgalmasan váltja vissza az üvegeket (katt ide!), védve bolygónkat és a kampány harmadik lábát is erősítve. Részletek itt: katt ide! További részletek: katt ide! 

Vabrik Zöld Veltelini 2018

Két évjárat zöldveltelini a Vabrik Pincészettől

Vabrik Zöld Veltelini 2019 – Zöld golden alma, fehérbors, kakukkfű, metélőhagyma, ánizs, közepes intenzitás, körte. A savak a helyükön, a visszacsorgás a pohár falán elég masszív, a teste markánsabb, az alkohol kicsit hevítős 13%-os, de belefér, közepes a lecsengése is. Hiába a magasabb alkohol a bor attól még kicsit szikár és hűvösebb karakterű.

Vabrik Zöld Veltelini 2018 – Jóval érettebb karakter, mint a fiatalabb évjárata, a fűszerek édesebbek, puhábbak, kerekebb a bor. Napsütötte az illatkép, melegebb karakter a gyümölcsök is inkább a sárgább húsú vonulatból állnak. Rétegeiben felsejlik némi ásványosság is, almás, citrusos zamatok, őszibarack a frissebb változatból. Hosszabb a bor és “felhasználóbarátabb”, mint fiatalabb társa, hiába 11,5-es alkohol.

Összegezve a két bort, szépen hozzák a kötelezőt, mindkettő korrekt és jóivású, megbízható zöld veletlinis történet.

 

Vabrik Zöld Veltelini 2019

A Vabrik Pincészetről

Budapesttől alig 40 kilométerre az M7-es mentén, az Etyek-Budai borvidékhez tartozó Váli-völgyben található Kajászó község, melynek szívében található a Vabrik Birtok. A legenda szerint Dreher Antal kártyán nyerte el előző tulajdonosától azt a kajászói birtokot, amely ma a Vabrik Pincészet otthona. Mire számíthatsz a Birtokon? Erdő, tisztás, szőlőtőkék, a fákon mókusok ugrándoznak és mindenhol madárcsicsergés hallatszik. Ez a nyugalom szigete, ahol csak ti vagytok a szeretteitekkel, elbújva a világ elől, ünnepelve szerelmeteket. A hangotok tölti be a kis erdőt, amint kimondjátok a boldogító IGEN-t! A hajnali tartó mulatságban a kedvenc számaitokat viszi a szél. Tehát a jó borok élvezetén kívül akár még egy 120 fős lagzit is meg lehet itt tartani és mulatság után van hová lepihenni… bővebb infó: katt ide!

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )