Vörös Balaton 2023.12.09-én

A Mikulás idén is elhozza a Vörös Balaton rendezvényt a Jásdi Borteraszra, a balatoni borászok pedig a kedvenc vörösboraikat a sétáló kóstolóra.

Ki mondta, hogy a Balatonnál nincs jó vörösbor? Jól van, aki jelentkezett az leülhet, egyes! Bizony a Balaton vörösben is kiváló – tudja és tudja, és most is meg fogja mutatni ezt nekünk!

Így reklámoztuk már 2016-ban a rendezvényt: Katt ide!

Vörös Balaton előtt

Rendezvényünket saját szervezésben, a helyi borászatok összefogásával, külső támogatás nélkül valósítjuk meg. A Vörös Balaton nyilvános programját az idén is megelőzi egy zártkörű szakmai vacsora, amelyen borász kollégáinkkal megvitatjuk a Balaton borrégió helyzetét. Megosztjuk egymással szakmai tapasztalatainkat, valamint igyekszünk közösen megoldásokat találni problémáinkra. Az idei megbeszélésünk témája: Pánik helyett, a balatoni vörösök helyzete.

Milyen volt a legelső Vörös Balaton?

Kíváncsiak vagytok, milyen volt a legelső Vörös Balaton? Jásdi István sorait jól illusztrálják a képek: „A leszállt köd ugyan eltakarta a szőlőket, Paloznak és Csopak templomtornyait és a Balatont, de a hangulat így is emelkedett volt. A borok mögött ott álltak gazdáik és a vendégek egyetlen tételt sem akartak kihagyni. Jó borok fogytak és jó beszélgetések alakultak ki. A vendégek zöme, a pincéket járva, már kóstolt balatoni vörösöket és értékelte is azokat, de senki nem volt, aki valaha ilyen keresztmetszetét érzékelhette volna a minőségnek és a változatosságnak. A kóstolót nem lehetett megunni. … kialakult az egyetértés abban, hogy a balatoni vörösök szépek és változatosak, nagyon megérik a pénzüket és jövőre is meg kell rendezni a „Vörös Balaton”-t.” A jegyek rohamosan fogynak, ha velünk tartanátok idén is, érdemes időben jelentkezni: https://forms.gle/42t5QSro5sutZiw87

Kiállító borászatok:

2HA Szőlőbirtok és Pincészet, Figula Pincészet, Homola Pincészet, Jásdi Pince, Káli Kövek, Kislaki Bormanufaktúra, Pálffy Pince, Petrányi Pincészet, Szent Donát Borkúria, Villa Gyetvai Borbirtok, Villa Tolnay, Zelna Borászat

A kóstoló után afterparty a csopaki Szomszéd kertje étteremben. A borászok szállásáról a balatonfüredi Fürjes Villa gondoskodik. Szállító partnerünk a Jocibusz.

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )