Ki legyen az Év Bortermelője 2023-ban?

Az „Év Bortermelője 2023” cím öt jelöltje bemutatkozik a Borest a Bor Akadémián rendezvényen – Melyikük lesz az Év Bortermelője 2023-ban Magyarországon?

Az Év Bortermelője izgalmas

Günzer Tamás (Villányi borvidék) és Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék) egyaránt 2019-ben „kerültek be a körbe”, vagyis mindketten 5. alkalommal állnak a végső szavazás elé. Lamport József (Egri borvidék) és Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék) ők ketten ők tavaly kerültek be a jelöltek közé, tehát 2. alkalommal vesznek részt a végjátékban. Vesztergombi Csaba, lehet majd az újabb második generációs apa-fia Év Bortermelője cím nyertese, hiszen Vesztergombi Ferenc (Szekszárdi borvidék) 30 esztendeje 1993-ban nyerte el a címet, szép kerek évforduló lenne… ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék) az új fiú a képletben, idén került be a jelöltek közé. Ő is lehet majd az újabb második generációs apa-fia Év Bortermelője cím nyertese, édesapja Szepsy István (Tokaji borvidék) 2001-ben nyerte le a címet. Tavaly is latolgattuk az esélyeket: katt ide!

Ily módon Günzer Tamásnak a legnagyobbak a győzelmi esélyei és természetesen Liptai Zsoltnak, de ért már minket meglepetés a Magyar Bor Akadémia döntései után.

800-an döntenek az „Év Bortelmelője” címben

Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő közönség egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését, az „Év Bortermelője” címet 2023-ben. Október végén lezárult a díj jelölési szakasza, ahol közel 800 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. 

Az Év Bortermelője jelöltjei bemutatkoznak

Az idei évben is személyesen ünnepelhetünk a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián rendezvényen, november 25-én a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, valamint a borokhoz és az alkalomhoz illő büfévacsorával is kedveskednek a szervezők. Az est házigazdája: Tarczy Gyula moderátor.

Az Év Bortermelője 2023 győztese december 6-án…

A győztes kilétére december 6-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.

Az idei jelöltek abc sorrendben a következők:

  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Lamport József (Egri borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • ifj. Szepsy István (Tokaji borvidék)
  • Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék)

A november 25-i Borest a Bor Akadémián rendezvényre jegyek az alábbi linkre kattintva igényelhetők: Regisztráció és jegyvásárlás illetve Borest a Bor Akadémián

(sajtóanyag segítségével (x))

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )