Volt nyáron Bormozi? Jackfall és 10boros

Idén nyáron a Jackfall Borbirtokon Kisjakabfalván és Pesten a VinoPianoban is volt BorMozi

Nyáron nagy a hőség, a borbár emeleti terme 35-40 fokos katlanná hevül és különben is mindenki szabadságon. Szóval nemigen szoktunk július-augusztus hónapokban rendezvényt tartani, hanem elengedjük az embereket és magunkat is nyaralni.

Csodavilág – Jackfall Bormanufaktúra

Nyulasi Gábriel István írása

Nyáron szünetel általában a BorMozi

 Tehát általában szünetelünk, ám most nem tudtunk ellenállni egy nagyon kedves felkérésnek. A Jackfall Bormanufaktúra kérésére, Jandrasics Borbála személyében érkezett a meghívás. Rendezzünk júliusban egy ugyanolyan BorMozit, amilyet Pesten is szoktunk. Persze ugyanolyan nem lehetett, hiszen ez egy igazi Nyári BorMozi lett, amihez az eddig pihentetett technikánkat (saját projektor) is felvonultattuk. A főpróba nagyon jól sikerül, a kiválasztott film igazán jól látszott (és hallatszott) az alkalmi filmvászonnak kinevezett házoldalban a szabadtéren.

Kiváló vendéglátás – Jackfall BorManufaktúra

Családias Jackfall Nyári BorMozi

Maroknyi, de annál lelkesebb csapat gyűlt össze a július elejei vetítésre a Jackfall Bormanufaktúra birtok központjának udvarán. Az időjárás kegyes volt, a falunap már nem annyira, hiszen hangos muzsikaszóval fogadott minket a szomszédból. Megvívtuk a csatát, az Asszonyok csak a filmben kerültek a teljes idegösszeomlás szélére, (film: Mujeres al borde de un ataque de nervios, 1988. Almodovar) a valóságban kiválóan sikerült az esemény. Kimondhatjuk, hogy a vendégszereplés megvalósítása, a Bormozi élmény tökéletesen átjött. 

Fantasztikus borok a BorMozihoz – Jackfall Bormanufaktúra

Az élmény szinte bárhol megvalósítható, ha adottak a feltételek. Bebizonyítottuk, hogy a BorMozi képes utazni az országban!

Kisjakabfalván a Jackfall birtok egy csodavilág!

A BorMozi tökéletes exportja megvalósult az élmény, el tudtuk vinni szépen Kisjakabfalvára. Az év elején tragikus körülmények között elhunyt birtokvezetők: Gábor és Ottilía is jól érezték volna magukat a vetítésen. Fantasztikus környezetben a kiváló borsor csupa-csupa nagyszerű Jackfall tétel volt: Rosé 2021; Chardonnay 2019; Tótágas vörös 2017; Cseresznyés 2016; Portugieser 2018; Cabernet Franc 2017; Grand 2012; Pillangó 2020. Egy 5 évvel ezelőtti tavaszon jártak Pesten, Ők ketten, a Jackfall Bormanufaktúrától: katt ide!

Vendéglátónk: Jandrasics Borbála – Jackfall Bormanufaktúra

Az augusztus sem pergett le BorMozi nélkül

Megjött az étvágyunk és úgy gondoltuk, hogy legyen olyan BorMozi amilyen még nem volt. Vagyis egy crossover, tehát a 10boros kóstolónkat kereszteztük a BorMozinkat. Így lett belőle az egyedi kiadású és limitált férőhelyes 10boros BorMozi. A hőség ellen a borbár pincerészét használtuk, mely eléggé hűs még a forró napokon is. A technika mobilizálható, a Kisjakabfalván felavatott projektor volt.

10boros BorMozi

Egy BorMozi, ahol 12 válogatott magyar bor szerepelt

A kortyok sorrendjében a borsor: Csobánci BorManufaktúra Szürkebarát PétNat 2021 (Badacsony),  Bősze Borászat #Neszmély 2021 (Neszmély), Balaton Bor 2021 Pócz Pincészet (Dél-Balaton), Árvay Pincészet Árvay Sárgamuskotály 2019 (Tokaj),  Patricius Green Furmint 2017 (Tokaj), Czemiczki Pincészet Tokaji Furmint száraz 2016 (Tokaj), Hedonick Kraken 2019 (Badacsony), Sándor Zsolt Bükki Kékfrankos 2019 (Bükk), Hegedűs – Kőpataki Pince Kékfrankos 2019 (Mátra), Vimavin Pincészet Per-Esküvé 2018 (Mátra), Günzer Tamás Ördögárok 2018-as (Villány), Kristinus Sas 2015 (Dél-Balaton) 

Sok bor, nagy küzdelem!

A film a Zajok a csatornából 2006-os 112 perces, egyedi hangulatú brazil mozi volt. Nagy csata volt az első helyért, ezúttal a villányi nagyágyú nyert a 100% merlot, erdei gyümölcsök, feketeszeder, áfonya, érett, eperlekvár, masszív fa de jól áll neki, érett tannin, vibráló sav, gyönyörű, hosszú lecsengésű. Ez a bor volt a Günzer Tamás Ördögárok 2018-as (Villány) tétele gratulálunk! Ősszel folytatjuk, már szeptemberben is tartottunk kóstolót, a legközelebbi alkalmunk a Magvető BorMozi október 21-én! További infókért: katt ide! 

A győztes bor – 10boros BorMozi

Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )