Újra Tarcali Bűbájos Hétvége

Május elseje Tokaj-Hegyalja bűbájjal teli településén, tehát jön a Tarcali Bűbájos Hétvége

Az ihatóbb Magyarországért

Nyitott pincékkel és változatos programokkal várnak

Nem fog ki a bűvös hetes szám sem Tarcal lakóin, hiszen a hagyományteremtő céllal létrejött Tarcal Bor és Kultúra Egyesület szervezésében hetedjére kerül megrendezésre a Tarcali Bűbájos Hétvége április 29. és május 1. között Hegyalján. A főszerepben a falu borászai, amelyek a nyitott pincék mellett számos programmal is készülnek: dűlőtúra, mesterkurzus, kertmozi, csillagnézés, koncertek, 20. születésnapi vacsora, pezsgős brunch színesíti a kínálatot, de lesz gasztroszínház és a növényi alapú táplálkozás titkaiba is bepillanthatnak az arra fogékonyak. A három naposra duzzadt rendezvényen ezúttal is lesz „boszorkányűző” tűzgyújtás, valamint a táncoslábúak a késő éjszakába nyúlóan tehetik igazán emlékezetessé az itt töltött napokat. A teljes programkínálat elérhető a bubajos.hu oldalain, illetve a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület Facebook oldalán.

A Tarcali Bűbájos Hétvége a visszatérő fesztivál

„A Tarcali Bűbájos Hétvége a településünk évenként visszatérő fesztiválja, amellyel a helyi borokat és kultúrát szeretnénk mindazokkal megismertetni, aki eljönnek hozzánk. Számunkra fontos a személyesség, igyekszünk minden vendéget úgy fogadni, mintha már régi ismerősünk lenne. Küldetésként tekintünk arra is, hogy ne csak a borokat ismerjék meg az idelátogatók, hanem bennünket, a helyi értékeket, valamint a településünket is. Tarcal kiváló természeti adottságokkal és kulturális értékekkel rendelkezik, amelyek mind vonzerővel bírnak a látogatók számára” – ismertette a fesztivált Keresztes Ákos, a Myrtus Pince tulajdonosa, a rendezvény egyik főszervezője.

Hová tűnt a bűbáj?

A bűbájos elnevezés létrejötte mára már történelem: Könyves Kálmán annak idején éppen Tarcalon hirdette ki, hogy boszorkányok nem léteznek – amelyre cáfolat azóta sem érkezett, a bűbáj viszont megmaradt az aprócska hegyaljai település utcái között. Tarcal minden évszakban számos látnivalót kínál, itt található Európa legmagasabb Jézust ábrázoló szobra, az Áldó Krisztus szobor, ahonnan pompás, egészen a Bükkig húzódó körpanoráma tárul a turisták szeme elé. A szobor melletti panorámasétány is kellemes kikapcsolódást biztosít, a lelkes kirándulók pedig akár a bányatavat is körbesétálhatják. Boszorkányok vannak? Vagy nincsenek? Nézz utána Tarcalon!

2015-ben jött létre a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület, amely a falu összefogására alapozva fejleszti a helyi turizmust és növeli Tarcal turisztikai vonzerejét. Az Egyesület szervezésében immáron hetedjére kerül megrendezésre a Tarcali Bűbájos Hétvége. A tavalyi alkalmat is támogattuk, akkor a nyárra tolódott a program: katt ide!

Részt vevő helyszínek: 

Barkland Borászat

Basilicus Borkultúra Központ

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok

Kern Pince

Kikelet Pince

Majoros Birtok

Myrtus Pince

Simonfay Borkúria

Terrapolis Kert és Asztal

Tokaj Pince

Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet

Részletes programlista: bubajos.hu

sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )