Második lett a Monor és környékéről szóló cikk a Borturizmus másként kategóriában!

Hatalmas összefogásról tettek tanúbizonyságot, a monori szív közösen dobbant az utóbbi napokban!

Nyulasi Gábriel István

Minden irányból

“A pince mélyén mindig jobban ízlik a bor, különösen, ha maga a borász tölti poharunkba. A klasszikus kóstolón túl ezer módja van a vendégek elbűvölésének.” – ez volt a Borturizmus másképp kategóriában a fülszöveg a Web Wine Writing 2019 nemzetközi, internetes, borszakírói versenyen. Ebben az évben Tüske Gyöngyit támogattuk Az ihatóbb Magyarországérttal, mivel maga is publikál nálunk, illetve a téma, Monor és környéke is a szívünkhöz közel áll. 

IMG_20180113_130028_20180114102340826-1024x701

Óriási tömegeket sikerült megmozgatunk felhívásunkkal, a Monoriak egy emberként mozdultak meg. A helyi tévétől a Gemini Televíziótól a Pillangó Könyvesbolt Monorig sok-sok szavazat, segítség érkezett.

 

A Monori szív együtt dobbant

Tegnap ért véget az internetes szavazás, ahol a Monori Emberek, így nagybetűvel bebizonyították, hogy az összefogásban az erő. Ugyan az első hely másé lett, (második lett Monor) de az a hatalmas és áradó szeretet felejthetetlen, amelyet az utóbbi napokban a borvidéken megtapasztalhattam, köszönjük a szavazatokat, amelyben a jelöltünket támogattátok. 

Hajrá Monor, hajrá Strázsahegy! 

50474617_10156678164746539_1491354881603141632_o

Részlet a versenyen szereplő és második helyen végző cikkből:

“Monor a Fővárosból a Nyugati pályaudvarról fél óra alatt érhető el vasúton. Legutóbb Húsvétkor jártam a Strázsahegyen, ami a maga 202 méter magasságával a legenda szerint arról kapta a nevét, hogy a helyiek innen kémlelték a portyázó törököket. Közép-Európa egyik legnagyobb összefüggő pincefaluja található itt, 960 pincével, melyek egyikére szert is tehetnek a vállalkozó kedvűek a „Legyen neked is pincéd” kezdeményezés keretein belül. A Hegyen aktív a közösségi élet és példás a borászok vendégszeretete és összefogása, itt működik a Monori Borút Egyesület és a Strázsa Borrend, van Borászati tanösvény és rendeznek borfesztiválokat télen-nyáron, melyik közül szerintem az egyik legizgalmasabb a Jégvirágtól Borvirágig fesztivál, melyről korábban beszélgettünk Az ihatóbb Magyarországért rádióműsorában is.”

dscf3774

Részlet a kampányszövegből:

Monoriak, Strázsahegyiek! Már nem sok hiányzik! 

140 SZAVAZATRA VAN SZÜKSÉG ÉS MONOR GYŐZ! Segíts, hogy sikerüljön! OSZD MEG!!! 

Támogatjuk a monori Strázsahegyről és környékéről szóló cikket egy internetes szavazáson. Ha Te is szereted Monort és a Strázsahegyet és az ott élő, dolgozó emberekre (magadra is) büszke vagy, akkor szavazol Tüske Gyöngyire!

 

A Monoriak és Strázsahegyrajongó szavazóink előtt egy kis válogatással tisztelgünk:

“A Strázsahegyről ahol csak lehetett, már sok szép dolgot elmondtam. Az ihatóbb Magyarországért továbbra is kiemelten kezeli a feltörekvő boros rendezvények támogatását. Mindenkinek ajánlom, hogy amennyiben nincs is éppen fesztivál, de látogasson el Monor környékére. A környezet, a hangulat, a szíves vendéglátás, a borok megérnek egy kis kirándulást fél órára a fővárostól.” Nyulasi Gábriel István (2010.július 29.) 

Miért jó a Monori Pincefaluban? KulPince, Csúzi Pince, Lukácsy Pince

Borverseny, Bortúra, Borfesztivál ez mind a monori Strázsahegy!

II. Borvidékek Hétvégéje a Strázsahegyen

Dübörög a Strázsahegy – Mozi, Tévé, Rádió

Bortúráink első állomása – Strázsahegy, Jégvirágtól Borvirágig

Újra a KultPincében jártunk – Jön a monori CsámBORgó

II. Jégvirágtól Borvirágig – Miért jó a Strázsahegyen 66 pillanat

 

Még egyszer köszönjük és Hajrá Monor, hajrá Strázsahegy! 

tetmo

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )