A Generosa arcai – A Vass Borászat élményei

Generosa tapasztalások folytatása, hogy minél többen megismerjétek, itt a Vass Borászat…

Nyulasi Gábriel István írása

Generosa: A fajta, ami többet érdemel…

Úgy érezzük, hogy a Generosa többre érdemes, mint amennyi szó esik róla mostanság. Nem erősíti a különleges szőlőfajta pozícióját az sem, hogy nem túl sok palackot találni az áruházak polcain. Ám a kóstoltatási tapasztalatok egyöntetűen igen pozitívak és szerencsére a borászatokat is foglalkoztatja a fajta. Pár évvel ezlőtti cikkünkben részletesen foglakoztunk a fajta születésével és tulajdonságaival: katt ide! Illetve, előző cikkünkben a Frittmann Borászat osztotta meg a Generosa tapasztalatait: katt ide! és a Gedeon Birtok élményeit itt találod: katt ide!

Vass borászat Generosa 2020

A borászat tapasztalatai a generosa szőlővel és borral

Generosa szőlőből 2016 óta készítünk reduktív eljárással friss, üde, gyümölcsös bort. A szőlővel és a borral kapcsolatban egyaránt csak pozitív tapasztalatunk van, évről évre megbízható, jó minőségű bort tudunk belőle készíteni.

Vass Borászat Kunsági Generosa 2020

Száraz fehérbor, ahogy a címke is tájékoztat. Friss, reduktív bor, szépen, tükrösen csillan a pohárba kitöltve. Az illatok fő jellemzője a citrusok játéka. Zöld alma és zöld körte az a hersegve roppanó, van benne egy vegetális vonulat is. Szálazva az utóbbi összetevőt: a zöldmunka alkalmával frissen lemetszett szőlővenyigének van hasonló illata. Megfelelőek a savak is, a zamatban is a citrusok dominálnak. Középre tartó arányos ital, közepes a test, közepes a bor hosszúsága is.   

Vass Borászat Generosa 2020

A Vass Borászatról…

Pincészetünk családi vállalkozásként működik 1998 óta. Borainkat saját illetve a környékről felvásárolt szőlőtermésből készítjük. A megfelelő technológiánknak és odaadó szakértelmünknek köszönhetően évről-évre kimagasló eredményeket érünk el a legnevesebb borversenyeken. Mára több mint 15 féle minőségi Kunsági bort készítünk és töltünk palackba az egyre bővülő fogyasztói igények kielégítésére.” Vass Borászat

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )