Egy fantasztikus görög kezdeményezés a hétvégére…
Pezsgőt bárhol, bármikor… Szóval mindig!
Mi úgy vagyunk vele, hogy a pezsgő olyan ital, amely szinte mindennel párosítható. Van valami romlott bája ha az ember, főleg így covidos időszakban, reggel éhgyomorra pezsgővel indítja a napot. De nem kell leragadni a reggelnél, délben, este is nyelhetjük a buborékokat! Legutóbb disznótoroshoz kortyoltuk, de letehetetlen a pezsgő és a chips kombinációja is. (jóval kevesebb konyhai előkészítést igényel)
“Pezsgő és sült krumpli, ezt fogyasztják a leggazdagabbak
A sültburgonya az egyik legjobb étel pezsgő mellé. Legalábbis a Moët & Chandon pezsgőház kommunikációs munkatársa, Marie-Christine Osselin szerint. A burgonya roppanós, sós ízét remeknek találja a finom buborékos, savas pezsgő mellé… Osselin nincs egyedül véleményével. Az egyik népszerű New Orleans-i étterem, a Sylvian kínálatában is szerepel a pezsgő sült krumplival. 50$-ért (14 ezer forint) kaphat az ember kis adag kézzel vágott, sütött burgonyát Delamotte Brut pezsgővel. A nagy adag pedig 90$ (25 ezer forint). Az étterem tulajdonosa, Sean McCusker egy pezsgők terén jártas nagy embertől leste el ezt a párosítást egy Veuve Cliquot eseményen.” – nuus.hu
Pezsgőt és sült krumplit Mindenkinek!
Igyon-egyen a nép! Ünnepeljen ezekben a nehéz időkben, meg kell adni az örömöket is az oltások mellé… Mindenki természetesen nem szeretheti a pezsgőket, de kevés olyan emberről hallottunk aki a sült krumplit megvetette volna. Lehet, hogy a sült krumpli hatására megtörnek a legvérmesebb pezsgő ellenzők is – ki tudja? Igazából, mi Az ihatóbb Magyarországért háza táján régóta tartunk pezsgős és sült krumplis napokat, évente többször is…
2021-ben indul útjára…
A pezsgő és a sült krumpli napja vagyis a #Champagneandfriesday 2021-ben kerül először megrendezésre. Azt gondoljuk, hogy hagyományteremtő jelleggel fogjuk a pezsgőt és a sült krumplit ünnepelni ezen a napon. Az ötletgazdák görögök: Anna Maria (görög borblogger) és Kleopatra Bright megszállottjai a pezsgő és a sült krumpli nyújtotta tökéletes párosításnak. Hisznek abban, hogy ez a kiveteles duó megérdemel egy saját ünnepet. Mi ezzel tökéletesen egyet kell, hogy értsünk! Innen értesültünk erről a napról: https://unravelingwine.com/a-complete-list-of-wine-holidays/
Maradt még pezsgőd? Éhes vagy már? Január 10. a dátum!
Mivel az újév után még mindig rengeteg pezsgő maradhat kibontatlan (nálunk nem), úgy gondolták, hogy január eleje tökéletes alkalom erre az ünneplésre! Január 10-re már elfüstölnek a nagy újévi fogadalmak, talán lélekben a legtöbben lemondanak (nagy) fogyásról szóló elhatározásukról. Az emberek újra éhesek lesznek és elepednek egy kis sült krumpliért. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, mivel ez a nap lehet, hogy Anna Mari szülinapja is egyben. Kleopatra csodálatos pólókat tervezett erre az alkalomra, amelyeket megvásárolhatsz (klikk ide!), hogy kimutasd mennyire szereted a pezsgőt sült krumplival. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy buzgón használjátok a #Champagneandfriesday megjelölést.
Szerintünk, ha champagne helyett egy cava vagy egy jó magyar pezsgő lapul a hűtődben az sem baj. Sőt a bátrabbak kipróbálhatják a lightosabb édesburgonyát vagyis a batátát a sima krumpli helyett. Egyszóval csak pezsegjen a bubi és roppanjon a sós a szádban január 10-én!
(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )