Petrény Pezsgő Egerből Szilveszterre!

Ez is eljött, utolsó nap, vége ennek a 2020-nak és ilyenkor pezsegni kell.

 

Egerben termett Petrény pezsgés!

Ha azt mondom Eger, akkor talán eszedbe jut a Egri Bikavér. Ha továbbtanultál, akkor megvan az Egri Csillag is, ami ugye a bikuci fehér párja…  Amikor keresték a legendát: klikk!  Egerben bizony van pezsgő is! Méghozzá hagyományos eljárással készült, úgy ahogy azt Champagne-ban kitalálták. Ezúttal a Petrény Pincészet pezsgőjét kortyoltuk. Petrény Winery: A tradíció és a modern borászati technológia találkozása.” Kicsit röviden a pincészetről: 155 hektárnyi területen 21 szőlőfajtát termelnek. Az ültetvények 1/3-a új, első-másod éves telepítés (5200tő/ha, fém támrendszer). Superior boraik alapanyagát, a kiváló kitettségű Padok dűlőben 26 hektárról szüretelik.  Vendégfogadásban és egyéb szolgáltatásokban is járatosak: A boraikat és régiót megismerni vágyók részére a Petrény borpanzió nyújt gazdag programokat (szállás, borvacsorák, borkóstolók, ültetvényséta, hordósimogatás, bortrezorok, éjszakai fürdőzés, stb.)

 

Petrény Pinot Noir Nyerspezsgő 2015

“A nyerspezsgő Pinot Noirból készült 100%-ban. A 2015-ös évjárat, 2016-ban lett palackozva és idén szeptemberben lett degorzsálva, ez az első rozé pezsgőnk, előzőekben volt muskotály nyerspezsgőnk, azóta 2016-ban is készítettünk muskotály nyerspezsgőt. Folytatjuk a pezsgők iránti elköteleződésünket még tudatosabban mint eddig.”Petrény Norbert

Belekortyoltunk ebbe a nyerspezsgőbe és ezt tapasztaltuk: Szép rózsaszínbe öltözött, kis naracsos villanásokkal, ennyit a vizuális élményről. Az illata elegáns, réteges és intenzív gyümölcsösség, egy igazi fergeteges gyümölcsbomba. Nézzük a rétegeket: Málnás, cseresznyés, epres, ribizlis koktél. Pici ásvány és légies élesztő még az orrban csak a díszítés kedvéért. Szájban jönnek a zamatok, az érlelési aromák is, de a gyümölcs uralta buborékkomplexumot kapunk. A buborékszerkezet is megfelelően kecses, közepes finomságú. A savak rendben, ahogy kell és nagyon-nagyon jóleső a korty. Ha két szóval jellemezném ezt az italt, jóivású és gyümölcsös. Feldobja a napod, sőt akár az év végédet is, de jó lesz ez még jövőre is! 

Petrény Pezsgő
Petrény Pezsgő

Pezsegni kell! Egy kis év végiség…

Pezsegni, zsezsegni, mert december 31. van és ilyenkor így szokták. Most kell a legnagyobbat bulikázni, most kell kirúgni a ház oldalát, persze szigorúan max. 10 fős csapatokban lehet ezt egy térben, mondjuk egy szobadiszkóban. Maszkot mindenhová, mert az lassítja… Arról tegyél le, hogy még kimenjetek a rétre focizni, nem szabad egyelőre. Meg este nyolc után, amúgy sem lehetsz kint az utcán, nincs bál…  Ez a helyzet így 2020 végén, de azért lehet pezsegni.
Nehogy már a naptár mondja meg!

Attól, hogy 2020.12.31. után 2021.01.01. jön még semmi sem fog megváltozni, bizony. A szabályok, a korlátozások maradnak. Nem lesz nyitva semmi az ünnep és a covid miatt, nevezzük nevén ezt a dolgot. Ha nem lett volna, akkor valaki omnibusz lett volna mióta pilóta. De legalább igyunk egy jót így a végére, meg az elejére… Szóval nem a naptár mondja meg, hidd el. Naptár szerint egy napocskával lesz mindenki öregebb, de ez ne szegje senki kedvét. Pezsegjünk végre egyet a végére! Aki szeretne még több magyar pezsgőt, annak ajánljuk ezt a kis bejegyzésünket: Klikk!  

Köszönjük az egész éves figyelmet, minden Kedves Olvasónknak, határon innen és túl, Boldog Új Esztendőt Kívánunk!

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )