Vince Gála – november 18-án!

Újra megrendezésre kerül a nagysikerű Vince Gála a már megszokott helyszínen a Szépművészeti Múzeumban.

Nyulasi Gábriel István írása

Vince Gála

időpont: 2023. november 18. 15:00-tól

helyszín: Szépművészeti Múzeum

jegyek, infók: katt ide! (gyakorlatilag már szinte el is fogytak a jegyek, a mesterkurzusokra van még hely)

Vince Gála a kettős ünnep!

Egyszerre a bor és a művészet ünnepe ez a rendezvény, amely méltó helyére került a Szépművészeti Múzeumba. A 2021-ben még tétova lépéseket tett a Gála, amely aztán 2022-ben Ertl Flóra hathatós támogatásával megérkezett a sikeres és igényes boros rendezvények körébe. 

A sajtótájékoztatón készítettünk mini-interjút a Ertl Flórával (Head of Vince/ Vince márkaigazgató) és Vince Gála még jobbá tételéről kérdeztük.

Kimondhatjuk, meg is írtuk, hogy tavalyi rendezvény nagy sikerrel debütált a Szépművészeti Múzeumban. A tavalyi rendezvényről: Katt ide! Hogyan lehet még jobbá tenni, hogyan lehet szintet lépni ebben a rendezvényben?

Azt gondolom, hogy egyrészt bővítettük a kísérő programok számát, illetve a Michelin csillagos éttermek bevonásával megszervezett mesterkurzusok emelik a rendezvény színvonalát. Kulturális szinten is emeljük a tétet, a Renoir tárlatvezetésekből most legalább kilenc lesz szám szerint, ez pontosan háromszorosa a tavalyinak. Ám még az is megeshet, hogy ötször annyi turnust indítunk. Szeretünk reagálni a közönség visszajelzéseire és a tavalyi rendezvényen azt a visszajelzést kaptuk, hogy nem volt elég a tárlatvezetések száma.  

A fogyasztói oldalról még úgy lehet emelni a színvonalat a véleményem szerint, hogy a VinCE Gálán kiállító éttermek árlistájába belenyúltunk. Megállapítottunk egy árplafont amivel fogyasztóbaráttá tudjuk tenni a rendezvényt.

Ezt tekinthetjük egy afféle ársapkának is? Ahogy a kormányzat is beavatkozik a piaci árakba?

Igen, van egy ársapka, ami azt jelenti, hogy a standokon összes éttermi falatka közül egynek legalább 2500HUF-ban maximalizáljuk az árát. Igyekszünk arra is figyelni, hogy ne méregdrága ételeket szolgáljanak fel a közönségnek. Ezzel tudunk kedveskedni azoknak, akik kisebb büdzsével indulnak neki a Gálának. Ezt a döntést is a visszajelzések alapján hoztuk meg, nagyon sok VinCE-klubtagot is megkérdeztünk, hogy min tudunk még javítani a rendezvény kapcsán. 

Vince Gála: 50 kiállító, 130 bor és sok-sok újdonság a magyar bor ünnepén

2023. november 18-án ismét a Szépművészeti Múzeumba költöznek a legjobb magyar borok. Alig több, mint egy hét van hátra Magyarország egyik legnagyobb borünnepéig: november 18-én ismét megrendezésre kerül a Vince Gála, ahol mintegy 50 kiállító pincészet több mint 130 különböző tétele lesz kóstolható. A csúcsminőség garantált, hiszen a szakma által Vince-díjra jelölt borok és termelőik képviseltethetik magukat az eseményen.

A „boralkotások” bemutatására és megünneplésére a szervezők tavaly után ismét a művészet egyik legfontosabb és legnagyobb múlttal rendelkező színterét választották helyszínül. 2023. november 18-án 15 órától a Szépművészeti Múzeum ad otthont a Vince Gálának. A jó hangulatról élőzene, valamint az esemény házigazdája, Kautzky Armand gondoskodik. A Jászai Mari-díjas népszerű színművész rengeteg színdarabban és filmben szerepelt, mindemellett több külföldi sztárnak (Tom Cruise, Pierce Brosnan) kölcsönözte jellegzetes hangját.

Vince Gála csúcsgasztronómiával

A Vince Gála nemcsak a Vince-díjról és a kiemelkedő borokról, hanem a magyar csúcsgasztronómiáról is szól. Ennek megfelelően étellel és itallal egyaránt kényeztetve lesznek az érzékszervek. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók – közöttük Michelin-csillagos – is színesítik a kínálatot.

Vince Gála és Vince-díjak átadása 

A Vince Gála egyik csúcspontja természetesen idén is a Vince-díjak átadása lesz. Október 31-én zárult az utolsó szakasz, vagyis a közönségszavazás megszületett minden egyes kategória győztese. Idén ráadásul új díjakat is osztanak: díjat kap a legjobb boros címke, a legjobb borbár, a legjobb borlap, a legjobb határon túli borász is.

Vince Gála: Baszk konyhától a Virtuig

Természetesen idén is gazdára talál a hagyományosan a Vince szerkesztősége által odaítélt Rohály Gábor-emlékdíj, valamint a Vince-életműdíj. A borok mellett párlatok, kávék és további gasztrokiállítók – közöttük Michelin-csillagos – is színesítik a kínálatot. Képviselteti magát baszk konyhát kínáló Cut & Barrel, a Párisi Passage Restaurant, az ARAZ Étterem, a Kisfalucska Udvarház & Bisztró, az Osteria Pomo d’Oro, a Michelin-csillagos Essencia Restaurant és Rumour étterem, a Dziugas, valamint a Kopaszi-öböl új attrakciója, a Mol-torony 28. emeletén található Virtu.

Vince Gála mesterkurzusok

Több mesterkurzuson szintén fontos szerepet kap az étel mint a borok kiteljesedésének záloga. A Buborékok és Michelin-csillagos falatok nevet viselő előadáson az Essencia étterem falatkáit kóstolhatják a résztvevők a Palmer champagne-ház tételeinek kíséretében. A Hungarikumok a pohárban, Michelin-csillag a tányéron eseményen az Árpád Pálinkaház és a Michelin-csillagos Costes étterem invitál közös ízutazásra.

A Tokaji aszú kéksajtos falatkákkal mesterkurzuson a Disznókő Kapi-dűlőjéről készült varázslatos aszúival lehet megismerkedni sós és kéksajtos macaronok kíséretében. Lesznek természetesen „csak” italos mesterkurzusok is. A Kézműves koktélworkshop keretében igazi interaktív mesterkurzusra készüljenek az érdeklődők. A hollywoodi sztárok három kedvenc italának (Remy Martin VSOP Sidecar, Metaxa 12* Greek Mule, Cointreau Mojito) elkészítését sajátíthatják el a résztvevők profi bartender útmutatása mellett. A Champagne mesterkurzuson a legendás francia pezsgők legjobbjai sorakoznak fel az LVMH-portfóliómulti-vintage, vintage és prestige cuvée tételeivel.

képeink a sajtótájékoztatón a Párisi Udvar Hotel Budapestben készület

(sajtóanyag felhasználásával (x))

Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )