Tagyon Birtok – Balaton, Bor, Barátság

2015. június 24. – Az ihatóbb Magyarországért

Szerelem van a sztoriban meg Bor és Balaton. Meg a barátság is elkezdődött, szóval ez egy nagyon jó történet. Nem lehet rossz ilyen összetevőkkel, aztán megvizsgáltuk egy szép nyári nap az eredményt. Az alkotóelemek garantálják a bitang jó élménycsokrot, ami után szusszant az ember, hogy EZ IGEN… Hiszen vitorlázni a Balatonon a menőség egyik csúcsa és utána jókat enni, elmerülni a földi javakban a birtokon és megpihen az ember szeme a panorámán. Szíve rabságba esik menthetetlenül és újra ott szeretne lenni a Rózán vagy a Blöff nevű vitorlásokon Bodzillát kortyolva…


Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
Egy studytourra, vagyis inkább egy baráti útra hívott meg a Tagyon Baráti Társaság. Kartaly Attila a tulajdonos/birtokigazgató, aki számítástechnikai szakember, a jól menő vállalkozásához egy kellemes birtokot is vásárolt a Balaton partján. Egy birtokkal édes terhek is jönnek, ki kell használni a szórakozási lehetőségeket, jól lehet barátkozni meg minden egyebek. Aztán beindult az élet, a becsületkasszás baráti társaságok mellé már jöttek, jönnek az „idegenek”, akik már egyéb körökből tapasztalják meg az élményt.

TBBT

A Tagyon Birtok a Nivegy-völgyben, a Hegyestű lábánál található gazdálkodás, mely része a Balaton-felvidéki Nemzeti Parknak.  A terület közel 4 ha, mely 60 gyümölcsfát,valamint 3 ha új és régi telepítésű szőlőt foglal magában. Saját gondozású 600nm es konyhakertünkben, több mint 30 különféle zöldség, és fűszernövény biztosítja a friss alapanyagot családunknak, és barátainknak. A növénytermesztést vegyszerek felhasználása nélkül, hagyományos módszerrel végezzük, ahogy nagyszüleinktől tanultuk. Az itt termesztett zöldségekből, gyümölcsökből, falusi vendégasztallal, házi készítésű ételekkel várunk, előre egyeztetett időpontban, vagy nyílt birtoknapjainkon.  (tagyonbirtok.hu)

Magasélet#Balcsi#Vitorlás

A facebookra való posztolgatás (képek elhelyezése az idővonalon melyeket szabadon lájkolgathatnak az emberek) ma már külön tudománnyá fejlődött. Amikor valaki „ártatlanul” csak megoszt egy képet az éppen kettéharapott csokis fánkjáról, és bejelőli magát a képen meg a helyre becsekkol… Ez már mennyi művelet és mennyi lehetőség és beindul az algoritmus.

Szóval nem a cukiság poszt a menő, vagy a legjobb borásszal közös kép, vagy a szép csajokkal együtt nézni a kamerába. Ez mind smafu…

Az abszolút nyerő a balatoni vitorlázás! Ha ott csapatod a hullámok között, ahogy a szél messze repít a mindennapok gondjaitól. Ha valaki már odáig vitte az életben, hogy van egy klasszul kinéző hajója, az már félisten. Annak már bejött az élet, és lájkmágnesként működnek az onnan posztolt képek. Kipróbáltam, működik!

Vitorlázni tényleg nagy élmény, amit nem szabad kihagyni. Erre a Tagyon Baráti Társaság kiváló programcsomagot biztosít a jelentkezőknek. A szabadság egy nagyon magas fokát tapasztalhatod meg a nyíltvízen. Ha arra vágynál, hogy belekóstolj a hajózásba, akkor természetesen öreg tengeri medvék, kipróbált vitorlázók mutatják meg neked, hogy milyen kormányozni, vitorlát bontani és egyebek. Ám ha csak a panorámában akarsz gyönyörködni, akkor nem muszáj a hajóval foglalkoznod, csak hátradőlsz és kérsz még egy fröccsöt.


Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
A Bodzilla 2014-es bor volt a hajóborunk, ezt fogyasztottuk fröccs formátumban. Egy igazán könnyed rizlingszilváni, szinte kívánja a buborékokat. Friss, könnyű, laza, pici bodza, pici citrus, mezei virágok és huss már gurul is le a torkokon. Ráadásul a Bodzilla randiborként is szerepel, és a tulajdonos garanciát vállal arra, ha nem sikerült a légyott, akkor ad egy üveg bort…

Vitorlázós-, borkóstolós élménynap a Balatonon, a Tagyon Birtokon szervezésében

Az alábbi programokkal és menü sorral készülünk, hogy igazi kikapcsolódásról szóljon ez a szép nap:

A studytour nagyjából ezt programot követte le, tulajdonképpen bekóstoltuk

12:00 Transzfer érkezése Balatonfüredre

12:20 óra érkezés a vitorlás szövetség kikötőjében

12:30 – 16:30 élményvitorlázás ’piknik kosárral’

17:00 órától visszaérkezés a Birtokra, kora esti ’Siesta’ és koccintás

18:00 Borlakoma kifulladásig

– „Tagyon Birtok piknik kosár:” frissen készített kenegetők, Nagyvázsonyi parasztkenyérrel, borokkal, fröccsökkel a hajón.

A Borlakoma

Pár kupica pálinka és néhány felvezető fröccs után már asztalhoz is ültünk a birtokon. Esetünkben a Salföldi szalámi falatok, házi kecske-, és tehénsajttal szolgáltak előételként, majd a lakoma vaskosabb részét a Kemencés Kacsasültet élveztük. Pompás házi szamócavelős és különleges burgonyapüré kísérte a ropogós kacsát. A kemence speciális darab, külön mesterember alkotta meg és abszolút multi funkciós sütő-főző felületekkel rendelkezik a főkemencén kívül.

Jöhet a második

Szeptemberben bővül Kartaly Attilánál a család – Kedvesével, Veres Zsuzsannával, a második leányt várják. Az ő szerelmük hívta életre a birtokot, mert Zsuzsanna vágyott a borkészítésre és Attila segített az álom megvalósításában. Sajnáltuk is, hogy Zsuzsanna éppen nem tudott velünk részt venni a programokon. Innen is jó egészséget kívánunk és további sikereket!

Szóval jöhet a második, vagyis mi biztos szívesen benevezünk egy lakomás, vitorlás napba. Hiszen, aki egyszer megtapasztalja a „TBBT tüneteit” vagyis elragadják a Tagyon Birtok Baráti Társaság örömei és „elkapja az ívet” az visszavágyik. A szív visszahúz és a programok is egyre szerveződnek, például éppen egy panorámás borvacsorával készülnek június 27-én szombaton. Kattints ide a Tagyon Birtok programjaiért!