Rosalia – Június 10-12., Városliget

Mi a Rosalia? Egy gigantikus Rosé és Pezsgő Liget és a helyszín a megszokott Városliget

Az ihatóbb Magyarországért

Keressük a legszebb rozékat a Rosalia Fesztiválon!

Gyere velünk és keressük együtt, hiszen meg kell találni azokat a rozékat, amelyeket aztán egész nyáron majd kortyolhatunk! Többet is kell találni, mert mi van ha elfogy az egyik? Jöjjön akkor a másik kedvenc, mert biztosan találsz szívednek kedves, sőt torkodnak, orrodnak kellemes rozékat. Lásd Te is rózsaszínben a világot, hát rozuljunk el együtt. A rozulás “szakkifejezés” azt jelenti, hogy szereted a rozét és nem szégyelled ezt mások előtt felvállalni és mennyiséget is képes vagy fogyasztani belőle. A mennyiség természetesen a józan belátásodra van bízva, szóval Rozézz Barátom, ám másnap is emlékezz, hogy miket fogyasztottál el a Városligetben rozévadászat közben. Lesz nekünk Rozé BorMozink is! Június 23-án, amire már lehet is jelentkezni: katt ide!

Egy jó kis Rosalia…

Ehetsz is a Városligetben a Rosalia rendezvényen 

Nem fogsz éhes maradni erről gondoskodnak a szervezők és egy hatalmas rozé-kerti partivá alakul az egész Liget. Ott a réteken a platánfák árnyékában, amikor már június 10-e környékén egyre nyáriasabban tudsz öltözködni! A lányok majd lúdbőröznek és a fiúk pedig vagányan csettintenek egy-egy jó rozékorty után. Igen, pipa, ezt is leveszem majd a polcról az áruházban, a boltban, a plázában, a pincében, vagy netán a webshopban… Mi mindig is támogattuk a fesztivált, itt van egy cikk 2012-ből, amikor egyidőben rendezték egy másik fesztivállal. Katt ide! Azóta hol van a másik rendezvény? A Rosalia viszont töretlenül fejlődik és bombasiker már évek óta!

A Rosalia most palackba zárt buborék is egyben

A fő tematika a bubi emberek! Egy jó rozé pezsi? Az idei Rosalián a buborék kerül reflektorfénybe, hiszen a minden borásznál kötelezően kínálandó rosék mellett számos helyen kérhetünk gyöngyözőt, habzót vagy épp egy finom, hideg pezsgőt a poharunkba. A fogyasztók buborék iránti rajongása meghozta a kedvét a borászoknak is egy kis kísérletezéshez, így mára egyre több pincészet palettáján megtalálhatók a fehér- vagy rosé borból készült pezsgő finomságok. A gyerekeket is szívesen látják, akik korhatár nélkül fogyaszthatnak a nyár ízét idéző szamócás kölyökpezsgőből. És ami a legfontosabb: a Törleynél bátran lehet kérdezni, a felkészült kollégák igyekeznek minden témába vágó kérdésre kielégítő választ adni.  VinAgora Friss témája a Kunság frissítő szele, ismerd meg az ottani borokat!

Ízek, illatok, Rosalia

A Rosalia idén is változatos ízkavalkáddal, trendi ételekkel készül a kerti parti jegyében.  ott lesz a  Stelázsi,  Vitéz Kürtős, Pizza Me, XXL Catering, Duck You Food Truck by Gléda, Reinpold’s Kolbice, Zing Burger, Nemo Fish & Chips & Seafood Truck, Prosecco Please, Che Che Burger, Máltai Manufaktúra, Waffle Dog, Bolka Desszert Butik

Idén is sor kerül a Liget Bora választásra a Rosalián. Harmincegy kiváló rosé verseng a kitüntető címért – van köztük csendes és buborékos is. Aki szeretne részt venni a szavazáson, nem kell mást tennie, mint a versenyben induló rosék közül a Rosalián minél többet megkóstolni, majd a három legkedvesebb bort ízlés alapján rangsorolni. Aki szavazatát a helyszínen sétáló hostesseknek adja le, mennyei meglepetésben részesül!

Legyen tánc, legyenek programok…

A Rosalia színpad gazdag zenei kínálattal készül, igazi nyári borozgatós és bulizós hangulat szórakoztatja majd a vendégeket. Pénteken a Góbé kezdi a sort, aki magyar népdalokat vegyít a környező népek zenéjével, de megtartva őket saját tempójukban, stílusukban. Őket követi a Random Trip, hazánk legszínesebb könnyűzenei közössége, akik műfaji határokon átívelő improvizációs élményt hoznak. Fellép Tóth Vera, Vavra Bence, MC Kemon (Irie Maffia), Saiid (Akkezdetphia), Romhányi Áron, Balanyi Szilárd (Quimby), Vígh Arnold, Delov Jávor, DJ Q-Cee. Az estét a Rosalia Fesztivál kötelező fellépője, DJ Juhász Laci zárja. A többi napokon is színvonalas fellépőkkel szórakoztatják a rozékortyolókat.

Kreatív kuckó kicsiknek és nagyobbaknak

A Rosalia szeretettel várja a legkisebb rajongókat a szombaton és vasárnap felállított kreatív kuckóban, ahol a gyerekek varázslatos ajándékokat, díszeket és apró meglepetéseket készíthetnek. Hozd el Anyut és a gyerekeket is, nincs kifogás! Itt lehet az egész család!

Megújuló SPAR és új akciók az áruházakban 

A SPAR Magyarország évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát. 2007-ben lett a Budapest Borfesztivál fő támogatója, a budai Várban megrendezett esemény hagyományos zárórendezvényén, a Jótékonysági Borárverésen való részvételével segíti a rászorulókat. A fesztivál ideje alatt majd sok-sok akcióval csábítanak majd a SPAR áruházak…

Ez a kedvenc képünk a Rosaliáról…

A Rosalia – Rosé és Pezsgő Liget nyitva tartása:

Június 10. pénteken délután 2-től éjfélig, szombaton 11-től éjfélig, vasárnap 11-21 óra között

Belépés: A rend visszaállt, így idén újból körbekerítés nélkül vár mindenkit az ingyenesen látogatható Rosalia Fesztivál. Aki kóstolni szeretne, Rosalia logóval ellátott poharat vásárolhat elővételben, vagy a helyszínen. Idén minden poharat vásárló egy kóstolókupont kap ajándékba. A rendezvény fizetőeszköze az 500 forint letéti díjért igénybe vehető, készpénzzel és bankkártyával is feltölthető Festipay fesztiválkártya, illetve használhatók fizetésre az egyérintéses MasterCard PayPass és VISA PayWave bankkártyák is. További információk: www.rosalia.hu

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )