Rosalia Borpiknik 2023.06.09-11.

Rosalia Fesztivál, a kedvencünk már nagyon régóta és az idei a 12. alkalom lesz.

Miért szeretünk Rosalia?

Mert a Ligetben amúgy is nagyszerű! Rozézni nyáron egy szép, fás parkban a szabadtéren? Bizony jó dolog, kiszabadulni a betondzsungelből és élvezni a rozékat és még sok minden mást! Már a 12. alkalom és nem unjuk meg soha, mert mindig vannak újdonságok és a Rosalia hangulata örök! Egy őscikkünk, amikor még együtt volt a fesztivál a Balatoni Borok Fesztiváljával…

Liget, Rosalia, sietünk!

Január, február és már itt is a nyár! Meglátjátok, hipp-hopp itt lesz megint a június, és a főváros szívében lüktető Városliget ikonikussá vált, nyár eleji óriás kerti partija, a Rosalia Fesztivál, ahol minden megtalálható, ami egy szédületes hétvégéhez kell. A fantasztikus borkínálat mellett minden évben találunk valamit, amit a reflektorfények kereszttüzébe helyezünk, nem lesz ez másként 2023-ban sem! A visszaszámlálás elkezdődött. Liget, sietünk, jövünk!

Rosalia, nem csak rosé, vagy magyarosan rozé lesz a poharakban!

A fesztivál főszereplői a rosék, gyöngyözők, habzók és pezsgők, de a csaknem 60 pincészet szortimentjében mindenki megtalálja a neki szóló stílust, a könnyű fehérboroktól a testes vörösekig. A gasztronómiai kínálat gerincét a street food irányzat adja, de van itt modern kisvendéglő újragondolt magyar specialitásokkal, kézműves desszert és prémium sajt is.

Rosalia koncertekben is ott van!

Perrin, azaz Palotai Soma modern rnb, neo-soul és pop keretei között mozgó projektje a hetvenes-nyolcvanas évek funk-, soul- és diszkózenéiből (is) merít. Paulinát gyerekkora óta vonzotta a zene világa, zongorázni tanult, már kis korától kezdve minden iskolai eseményen szerepelt, énekelt, előadott. A gimnáziumban kezdett el hobbiból saját dalokat írni. Az iskola után már tudta, hogy a zenével fog foglalkozni. A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. A Kacaj immáron hároméves, pécsi székhelyű folkpop zenekar különlegessége, hogy nem csak a rajongói korosztály szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog.

A Rosalia egy bárki számára szabadon látogatható esemény

Az ital- és ételfogyasztásért a kiállítóknál kell fizetni. A borászok kizárólag Rosalia logoval ellátott pohárba szolgálnak ki. Ingyenes minden koncert, szakmai- és szórakoztató program. Részletek a jegyvásárlásról, amely május 31-ig kedvezményes: katt ide!

Az Aranyérmes Pinot…

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )