Pezsgő Világbajnokság – Aranyérmes Carassia 

Pezsgő Világbajnokság – Egy Carassia arany és két ezüst a 2022-ben!  

Az ihatóbb Magyarországért

Lemásolták a 2019-es eredményt!

Aranyérmes a Carassia Rosé Magnum az idei Pezsgő Világbajnokságon. Egy-egy ezüstérem kerül a pezsgő alapfajtáik házasításából készült Carassia Classic és a megjelenés előtt álló első évjáratos tételük neve mellé is. A Pezsgő VB, hivatalosan: The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC). Az érmek számát lemásolta a Carassia, az eredmény megegyezik a 2019-es győzelemmel: katt ide! Az idei eredmények elérhetősége: katt ide!

EZÜST CARASSIA

 Egy komoly igazán rozé a Pezsgő Világbajnokságon 

Magnum méretben is szerzett egy aranyérmet, a tavaly Nemzeti Bajnok címet és a zsűri elnökének különdíját, a Chairman`s Trophy-t is begyűjtő Carassia Rosé. A minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10% vörösbor és kevés chardonnay hozzáadásával került magnum palackba, majd a közel hároméves lassú érleléssel érte el jelenlegi letisztult eleganciáját és ahogy a zsűri kóstolási jegyzeteiben kiemeli, vált egy “minden szempontból komoly rozévá”. 

Kimagasló Világbajnok pontszám a Classicnak

Az ezüstérmes Carassia Classic, az idén kapta legmagasabb pontszámát a világbajnokság ítészeitől. A chardonnay-hangsúlyos, pinot noir és menieur hozzáadásával készült klasszikus házasítás 24 hónapos palackos érleléssel érte el jelenlegi komplexitását. A három tagú zsűri a pezsgő frissességét, komplex, kifejező illatát, kekszes autolízises jegyeit és krémes habzását emelték ki, a méltán népszerű Carassia Classic pezsgőnek. 

Előkelő helyen az éremtáblázaton a hamarosan megjelenő első évjáratos pezsgő

A megjelenés előtt álló első évjáratos pezsgők, a Carassia 773 Vintage, future release kategóriában szerzett ezüstérmet. A “future release” versenykategóriába kizárólag megjelenés előtt álló, akár érlelési folyamatban lévő, még nem 100%-ban kész, új tételeket lehet nevezni. 2018 minden szempontból kiemelkedő évjárat volt, ezért nem volt kérdés, hogy összeállítják első évjáratos pezsgőjüket. Az chardonnay-hangsúlyos alapbort, melyet egy kis adag hordóban érlelődött chardonnay fűszerez meg és a több mint hároméves palackos érlelés tesz teljes egésszé. Frissességét, krémességét, letisztultságát értékelték a világbajnokság szakértői.

ARANY CARASSIA

A Világbajnok gratulál!

“Szeretnénk gratulálni minden régiónkbeli termelőnek az elért sikerekhez! Külön öröm számunkra, hogy borrégiónkba került még egy ezüstérem. Üdvözöljük és gratulálunk a szilágysomlyói Silvania pincészetnek első, világbajnokságon szerzett érméhez. Ez az újabb érem bizonyítéka annak, hogy ez a termőhely, Erdély északnyugati része, a Partium, Körösvidék, a somlyói medence kiváló pezsgők forrása.” Kárászteleki Pezsgőpincészet

A Master of Wine is gratulál!

“A CSWWC idei, kilencedik kiadására rekordszámú, szám szerint 21 országból érkezett be közel ezer tétel. A 11 napig tartó értékelési folyamat során 147 tétel kapott arany és 249 pezsgő ezüstérmet. „Lenyűgöző minőségű tételeket kóstoltunk és a legszebb, hogy az éremgyőzelmek egyaránt érkeznek a legnagyobb és legismertebb házaktól és régiókból és a legkisebbektől, eddig felfedezetlen régiókból is”, nyilatkozta Essi Avellan, Master of Wine, a verseny társalapítója.

Az érmek együtt

(x) sajtóanyag alapján

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )