A Carassia Magnum arannyal nyitott a Champagne VB-n!

Egy arany- és két ezüstérem a Kárászteleki Pezsgőpincészetnek az idei Pezsgő Világbajnokságon… 

A Carassia első magnum tételei is bizonyítottak a legrangosabb pezsgőknek dedikált világverseny idei fordulóján. A The Champagne and Sparkling Wine World Championship (CSWWC) zsűrije a Kárásztelki Pezsgőpincészet által nevezett négy tételből két magnum tételnek egy arany és egy ezüstérmet, a Carassia Classic Brut 0,75-ös tételének pedig ezüstérmet ítélt. 

 

Harminc hónapos…

A jó minőségű alapanyag, egy szép évjárat, a hosszú palackos érlelés, a fajtaösszetétel ismét megmutatta kvalitásait. Az idei versenyre küldött tételeik mindegyike 2015-ös évjáratú alapborokból készült. Első alkalommal készítették  el és nevezték be magnum palackban érlelt pezsgőket. Mindhárom tétel – a Blanc de Blancs, a Rosé Brut és a Classic Brut – azonos fajtaösszetételű a normál palackméretű tételeikkel, ugyanakkor ezek hosszabb időt, harminc hónapot töltöttek a palackokban. 

Az idei aranyérmes Carassia Classic Brut Magnum NV tradicionális champagne-fajták házasítása, amely kiválóan egyesíti az egyes fajták karakterét és mutatja be a kárásztelki terroir potenciálját. A Carassia Blanc de Blancs Magnum NV 100%-ban Chardonnay alapú pezsgő ezüst érmet szerzett, frissessége azonban hosszabb érlelési potenciált mutat. A Carassia Rosé Brut Magnum pedig bronzérmes lett. A díjazott magnum pezsgőik limitált tételként kerülnek forgalomba 2019 őszén. 

 

Csillag születik…

A pincészet a Rising Star World Champion trófea átvételekor óriási elismerésben részesült a 2018. októberi díjátadó gálán. Az öröm és büszkeség mellett az elvárásoknak való megfelelés terhét is rájuk ruházták ezzel. A 2016-os évjáratuk azonban nem nyújtotta azt a minőséget, amiből megfelelő minőségű pezsgőt tudtak volna készíteni. Inkább az évjárat kimaradás mellett döntöttek, mintsem gyengébb minőségű alapborral próbálkozzanak. Az idei versenyre tehát kizárólag 2015-ös évjárat tételeit nevezték be, a normál palackos Carassia Classic Brut így másodjára került a bírák elé és a tavalyi, 2018-as bronzérem után, idén már az ezüstérmes kategóriába került. Az egy arany és a két ezüstéremmel eddigi legjobb eredményt érték el a pezsgővilágbajnokságon. Büszkék rá, hogy pezsgőik évről-évre szebbek, komplexebbek. Törekednek rá, hogy a jövőben is megfeleljenek a velük szemben támasztott és maguknak is kitűzött elvárásoknak, és a „feltörekvő csillag” trófeának.

 

carassias

Az anyaországban egy arany- és négy ezüstérmet nyertek el a somlói Kreinbacher Pincészet és a Törley Pezsgőpincészet tételei az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).

18 ország pezsgőit, köztük hazai tételeket is díjaztak a legrangosabb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC).

A CSWWC – Champagne and Sparkling Wine World Championships – egyedülálló a nemzetközi borversenyek között, a zsűriben az alapító Tom Stevenson mellett neves pezsgőspecialisták szerepelnek, akik két hét alatt kóstolják végig a teljes mezőnyt Kentben. Az értékelés vakon, régiónként és stílusonként történik.

A verseny célja, hogy kizárólag a világ legjobb pezsgőit díjazzák, így ennek megfelelően csak arany- és ezüstérmeket hirdetnek ki. Idén harmadával nőtt a nevezések száma, 18 ország került fel az éremtáblázatra és rekordszámú, összesen 185 arany és 212 ezüst született.

Gratulálunk az érmeseknek!

 

Kategória Bor