Pesti Borkörút – Határtalan magyar borbártúra (2020. július 30-31.)

Pesti Borkörút, ha egyszer végigmegyek raaajtad! 

 

A nyár egyik legnagyobb közösségi borkóstolója Budapest 6 neves borbárjában… 

 

A legfontosabb számok:

4 KERÜLET, 6 BORBÁR, 30 KIVÁLÓ BOR, A KÁRPÁT-MEDENCE SZÁMOS BORVIDÉKE 

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Pesti Borkörút rendezvény, amelyen a Kárpát-medence kiváló borai kóstolhatók. 

 

Hagyományt teremtenének…

Ezzel a tematikával valóban az első, de ne feledjük, hogy volt már ilyen a történelemben méghozzá Budapesti Borbár Túra néven, még 2017-ben. Akkor majdnem 30 borbárban tematikusan, voltak a borászok kihelyezve, mátraiak, csopakiak, mádiak és még hosszan sorolhatnánk. „Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük?” – tudtuk, de elég sok így egyszerre. Emiatt jobb esélyekkel indul a borbárrajongók táborában a csak féltucat borbárt két napra elosztó rendezvény. Bár a Covid-19-től tépázott és nyaralni vágyó közönségnek már csak 5 napja van, hogy Early bird bérletet váltson…

Mi a cél?

A Magyar BOR Intézet (www.facebook.com/borintezet)  kezdeményezésére megvalósuló Pesti Borkörút célja, hogy a Körút mentén található hat neves borbárban két nap alatt meg lehessen ismerni a Kárpát-medence határtalan és csodás borvilágát. A két nap alatt bármilyen sorrendben és tempóban végiglátogatható a hat helyszín, amelyek nincsenek egymástól nagy távolságban, így akár gyalogosan is könnyen elérhetők. Minden borbárban öt kiváló bort kóstolhatnak a Borkörút keretében a résztvevők. Mindenhol más a tételsor, más a koncepció: a borok az adott hely kedvelt tételei; fajtaválasztékban, borkészítési eljárásban és borvidékek szerint is sokszínűek. 

IDŐPONT 

július 30-31., csütörtök-péntek, 16-23 óra között

HELYSZÍNEK 

Kadarka borbár (VI. ker., Király utca 42.) · www.kadarkabar.hu Lodge (VIII. ker., Kőfaragó utca 10.) · www.facebook.com/lodge.event VinoPiano Borbár/Wine Bar (IX. ker., Tűzoltó utca 22.) · www.facebook.com/VinoPiano.hu vinoWonka Csokoládé- és Borbár (VIII. ker., Corvin sétány 2..) · www.vinowonka.hu WINE & U borbár (VII. ker., Holló utca 3-9.) · www.facebook.com/Wineandu1 Zengő bár (VIII. ker., Krúdy Gyula utca 6.) · www.cultinglass.hu/zengo-bar 

IMG_20180419_204700_20180419230926290

Borkörútleveleket elő!

Minden elővételes bérletet vásárló résztvevő kap egy „útlevelet” térképpel, információkkal, amelybe a meglátogatott borbárok vízum-pecsétet adnak. Emellett 6+1 kérdés is található az okmányban: minden helyszínhez kötődik egy kérdés – és a rá adott válasz. A résztvevők nyereményeket nyerhetnek: ajándék kóstolókat, borbár kedvezményeket, borcsomagokat, borklub belépőket, Bormedence Kárpát-medencei borünnep belépőket. 

 

Mennyibe kerül mindez?

Elővételes jegyek:  klikk ide! Early bird bérlet: 12.000 Ft/fő (2020. július 26., vasárnap éjfélig) Elővételes bérlet: 15.000 Ft/fő (2020. július 29., szerda éjfélig) A kedvezményes elővételes bérletek mind a hat helyszín borainak kóstolására lehetőséget biztosítanak. 

Helyszínen: 3.000 Ft / fő / borbár 

INFORMÁCIÓ 

Facebook esemény, további információk: klikk ide! 

 

(sajtóanyag alapján (x) )

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )