Nevezés borversenyre: Pannon Borrégió Top25!

Keresik a pannon borválogatottat 2022-ben is, ez a Pannon Borrégió Top25!

Az ihatóbb Magyarországért

A  Pannon Borrégió és a  Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete, együttműködésben a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazinnal 2022-ben tizenharmadik alkalommal rendezi meg a dél-pannon borvidékek éves, regionális seregszemléjét, a Pannon Borrégió Top25-öt. Tavalyiról is hírt adtunk: katt ide!

Ahogy eddig is, rangos és független szakmai zsűri választja ki vakteszten a régió 25 legjobb palackos borát. Van itt verseny, mégsem a versengés az elsődleges cél: a TOP 25 eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, egyúttal lehetőség a bemutatkozásra-kiemelkedésre a kisebb borászatoknak.

sétálókóstoló

Nevezés és díjátadó

A nevezett borokat (nevezési határidő: május 6.) májusban kóstolja meg a nemzetközi és hazai szaktekintélyekből álló bírálóbizottság, míg a nagyközönség június 11-én, szombaton 15 és 20 óra között, a mecseknádasdi Kultúrcentrumban rendezendő díjátadón ismerkedhet meg a Pannon Borrégió 25 top borával. A rendezvényre Pécsről és Szekszárdról vendégbuszt is tervezünk indítani.

A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a magyar bortörvény előírásainak megfelelnek.

A nevezési lapokat e-mailben, szkennelve kell eljuttatni a szervezők címére. A nevezési díjaknak a nevezési határidő előtt be kell érkeznie a megadott számlaszámra. A borokat a megadott időpontban borvidéki gyűjtőhelyeken folyamatosan, munkaidőben lehet leadni.

Top 25 2021-ben

Nevezési lap és gyűjtőhelyek

A nevezési lapot innen lehet letölteni: katt ide!

Nevezési határidő: 2022. május 6.

Nevezési díjak: első bor 10.000 Ft + ÁFA (bruttó 12.700 Ft),

minden további bor 5000 Ft + ÁFA (bruttó 6.350 Ft).

Átutalási bankszámlaszám: VinOliva Kft. 10102440-07559700-01005009

A nevezési díjaknak a verseny kezdetéig be kell érkezniük a szervezők által megadott számlaszámra. A verseny résztvevői minden egyes versenyeztetni kívánt tételből fajtánként a 0,75 l-esből 3 palackot, a 0,5 l-es palackokból 4 mintát kell, hogy eljuttassanak a verseny szervezéséért és lebonyolításáért felelős szervezőkhöz.

Borok gyűjtőhelyei:

  • Pécsi hegyközség (Pécsi borvidék)
  • Szederkényi hegyközség (Pécsi borvidék)
  • Tenkes Hegyközség (Siklós – Villányi borvidék)
  • Villányi Hegyközség (Villány – Villányi borvidék)
  • Szekszárdi Hegyközség (Szekszárd – Szekszárdi borvidék)
  • Völgységi Hegyközség (Bonyhád – Tolnai borvidék)
Tolnai

sajtóanyag alapján (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )