Koronavírus vs. Borkóstólók – Nyáron lesz a VinCE!

Felébredtek az első sokk után a nagy beltéri boros események szervezői!

Legkorábban a Fiesta de Vino csapata reagált még tegnap (03.11.) délután értesítette közönségét, bár reménykedhettek volna, hogy május közepére elmúlik a veszély. Ám felelősen a 2021-es rendezés mellett döntöttek.

Idén elmarad a Fiesta de Vino
Sajnálattal adjuk hírül, hogy a május 15-ére tervezett Fiesta de Vino budapesti spanyol boresemény – sok más európai boreseményhez hasonlóan – elmarad. A ma kiadott kormányrendelet határozatlan időre megtiltja a 100 főnél nagyobb létszámú beltéri rendezvényeket, így a Fiesta de Vinóra sem kerülhet sor. Mérlegeltünk egy esetleges későbbi időpontra való halasztást, azonban a rendezvény jellegéből adódóan elsősorban a spanyol borokra és a Spanyolországból érkező kiállítókra alapul, az utazás és a közúti szállítás viszont egyaránt bizonytalan kimenetelű a következő hónapokban. Így arra a következtetésre jutottunk, hogy a következő Fiesta de Vinóra 2021 tavaszán kerülhet sor.

 

IDŐPONTVÁLTOZÁS

Most kaptuk a hírt, hogy a VinCE Budapest Wine Show az április elejei dátumról átkerült a 2020. június 6-7-re. Idézzük  a sajtóközleményt, a mai, kora délelőtti információt:

Időpontváltozás: új időpontban kerül megrendezésre a VinCE Budapest Wine Show

A Kormány 40/2020 (III.11.) Korm. rendelete a vészhelyzet kihirdetéséről értelmében, a 100 főt meghaladó beltéri rendezvényekre vonatkozó tiltással összhangban a 2020. április 3-4-re meghirdetett VinCE Budapest Wine Show-t új időpontban, 2020. június 6-7-én rendezzük meg.

A megvásárolt belépőjegyek érvényesek az új időpontban megtartott rendezvényre, az esetleges programváltozás kapcsán a VinCE Budapest Wine Show folyamatosan frissülő weboldalán ( https://vincebudapest.hu/ ) tájékozódhat.

 Bízunk benne, hogy a vészhelyzet feloldását követően, a járványveszély elmúltával találkozhatunk Önökkel a tőlünk megszokott magas színvonalon és gondossággal megszervezett rendezvényen.  – A VinCE Budapest Wine Show szervezői 

 

ELMARAD

A koronavírusos vészhelyzet nagy vesztese a Winelovers csoport melynek a Tokaj Március 2020 eseménye most szombaton(03.14.) került volna megrendezésre. Ők is ma délelőtt reagáltak.

“A koronavírus miatt kialakult vészhelyzetben rendezvényünket nem tudjuk megtartani. Nagyon sajnáljuk a helyzetet, hiszen vendégeink, borász, illetve más kiállítóink mellett mi is nagyon vártuk az eseményt, és természetesen nem kis erőforrást mozgósítottunk a megrendezés érdekében.”

 

Mi jöhet még?

Jönnek a további borkóstolók, a kültéri nagy fesztiválok is több, mint 500 fős létszámmal. (Az 500 fő feletti kültéri rendezvények megtartása is tilos.) Bízunk benne, hogy normalizálódik a helyzet… A legfrissebb hírek továbbra is Az ihatóbb Magyarországért oldalán…