Hát ez gyönyörű! – Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022

A Bor és Piac szaklap a MATE Budai Campusán megtartott eredményhirdetésen ismertette a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2022. évi győzteseit és helyezettjeit.

Az ihatóbb Magyarországért

Támogatnak minden szőlészeti-borászati kezdeményezést!

Dr. Nyitrainé Sárdy Diána, a MATE Budai Campusának főigazgatója kifejtette köszöntőjében, hogy nagyon fontos a szőlő- és borágazat szempontjából a díj a megjelenés és promotálás szintjén is. Ahogy Bozzai Zsófia is elmondta, hogy itt mindenki győztes, aki csak részt vesz a versenyben. Bekerülni a kategória jelöltek közé az már eleve győzelmet jelent! A Budai Campus képviselői köszönettel tartoznak a Bor és Piacnak, hogy elfogadták ezt a lehetőséget, hogy itt legyen a díjátadó! A Bor és Piac kóstolói is az elkövetkezendőkben itt fognak megrendezésre kerülni. (Bozzai Zsófia üzenetét már 11 éve is tolmácsoltuk: katt ide!)

Vetítés a győzelem előtt

10 éve van Magyarországon legszebb szőlőbirtok

A díjat a Bor és Piac szaklap alapította 2012-ben Bozzai Zsófia főszerkesztő és Szakács László kiadóigazgató kezdeményezése alapján. Székács László úgy definiálta a díjat, hogy tulajdonképpen egy rácsodálkozás a szőlőbirtokra, hogy: Hát ez gyönyörű!

Bozzai Zsófia

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Kisbirtok kategóriában:

Petrányi Pince (Csopak) (rájuk még visszatérünk következő cikkünben)

Második helyezett: Garai Pince (Alsónyék)

Harmadik helyezett: Kincsem Kastély Szőlőbirtok (Tolcsva) 

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Középbirtok kategóriában:

Hetényi Pincészet (Szekszárd)

Második helyezett: Dobosi Birtok (Szentantalfa)

Harmadik helyezett: Günzer Családi Birtok (Villány) 

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka Nagybirtok kategóriában:

Jammertal Borbirtok (Villány)

Második helyezett: Szeleshát Szőlőbirtok (Bátaszék)

Harmadik helyezett: Sol Montis Borászat (Gyöngyöstarján)

Az idei kiírás abszolút győztese a szavazás során legmagasabb átlagpontszámot elért Jammertal Borbirtok lett.

Az impozáns helyszínt a MATE Budai Campusa biztosította a „K Épület” Tanácstermében. Az ünnepélyes eredményhirdetést követően a vendégek megkóstolhatták valamennyi díjazott birtok borait.

A nyerteseknek gratulálunk! A pályázat következő, 12. kiírása jövő év elején jelenik meg. 

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )