Elhunyt Thummerer Vilmos, egri borász

Elhunyt Thummerer Vilmos, érkezett a világhálon a szűkszavú hír…

A közösségi hálón terjedt

Kora délután (2021.12.22.) jött a drámai rövidhír: Elhunyt Thummerer Vilmos. ???? Boldog nyugalmat és örök emléket! A Pannon Bormíves Céh és az Egri Borút Egyesület oldalain terjedt ez a szűkszavú közlemény. Innen tudtuk meg a drámai hírt, hogy Vili Papa csatlakozott az égi ültetvényeken borászkodókhoz. Mondhatjuk, hogy Vele kezdődött az egri bor rendszerváltás utáni feltámadása…

A Thummerer Pince közleménye

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Thummerer Vilmos 2021 december 21-én hosszú betegség után végső nyugalomra tért. A búcsúztató dátumáról és helyszínéről a későbbiekben hírt adunk. A gyászoló család (Thummerer Pince)

A képhez tartozó alt jellemző üres; thummerer-csalad-1024x727.jpg a fájlnév
A Thummerer család (Thummerer Pince – facebook)

Thummerer Vilmos életútjának fontosabb állomásai

Kárpátalján született 1943-ban és a családja a második világháború után Egerben telepedett le. Hivatásszerűen 1984-től kezdett el foglalkozni a borászattal, amikor a tanácstól egy hét hektáros területet bérelt. Mindössze hat évvel késöbb, 1990-ben legeredményesebb termelő különdíját nyerte el az Országos Borászversenyen, ez volt a Hungexpo különdíja. A Noszvajon vásárolt pincében újabb csodák születnek, amelyre még szélesebb körben figyelnek fel. Újabb öt év múlva, 1995-ben elsőként az egri borászok közül elhódította Év Bortermelője díjat. 2011-ben elnyerte az Év pincészete díjat, 2013-ban és 2017-ben pedig őket választották Magyarország Legeredményesebb Pincészetének.

Thummerer Vilmos 78 éves volt, pótolhatatlan veszteség érte az egri borvidéket és az egész magyar borvilágot. Egy legenda távozott Vele… Érzéseinket jól leírja az egyik hozzászólás: „Fájdalom, de az égi „Év bortermelője” klub megint egy óriással bővült. Hiányozni fogsz Vili papa!”