Egyszerűbb a nevezés a 4. WebWineWriting versenyre!

Itt van már a hagyományos WebWineWriting nemzetközi boríró-versenyre való nevezés ideje

Németh Áginak sok jó ötlete van, és támogatjuk őket…

Németh Ágit nemigen kell bemutatni a hazai borközönségnek. Sokáig a Decanter majd a VinCE magazint vezette és a VinCE Wineshowban is oroszlánrészt vállalt. Aztán kitelepült Spanyolországba ahol egy igazi Cava tündérré vált és a HungarianWines.eu-t szerkeszti. Podcastunk bemutatja: katt ide!

Tavaly 61 írással, idén talán még többet neveznek majd a boríró versenyre.

Idén nem 3, hanem 4 kategóriában lehet nevezni az egyetlen hazai szervezésű, online, nemzetközi boríró-versenyre – nemzetközi, ugyanis magyarul és angolul is lehet nevezni. A tavalyi versenyre 61 írás érkezett, neveztek jó tollú lelkes szerzők az USA-tól Görögországig számos országból.

A WebWineWriting csúcspontja a Hungarian Gettogether…

A fődíj nem csíkos napernyő, hanem spanyol Cava-túra!

A fődíj ismét egy 4 napos, all inclusive pezsgőtúra Spanyolországba, a katalán Penedés borvidékre. További díjak többek közt a szintén all inclusive, 4 napos magyarországi bortúra különleges kóstolókkal, egy mátrai bortúra 5 pincészettel, magnum pezsgők, meghívó a Siklósi Várban tartandó díjátadó borfesztiválra és sok-sok bor – meg persze a dicsőség, amelyet a döntősök és győztesek egy elektronikus matrica formájában kitehetnek a blogjukra vagy honapjukra. Idén harmadik alkalommal minden magyar nyelvű cikk versenyben van a legnagyobb elismerésért, a Sánta Zoltán Emlékdíjért is. A verseny főoldala szabályzattal, díjakkal, kategóriákkal:

WebWineWriting – Miért könnyebb a nevezés?

Nemcsak friss, hanem már megírt, két évnél nem régebbi cikkel is lehet nevezni. 3 helyett 4 kategóriában érkezhetnek nevezések, és mindegyik kategória elég tág ahhoz, hogy egy írni és kóstolni szerető ember könnyen találjon fogást. Aki friss, kifejezetten a versenyre írt cikkel szeretne nevezni, az július 20-án éjfélig még megteheti.

Háfra Katalin a 3. Hungarian Gettogether rendezvényen

Július 20-án éjfélig lehet nevezni!

A kétfordulós versenyben először neves szakemberek értékelik az írásokat, a kategóriánkénti 3-3 döntősre pedig majd az olvasók szavaznak. Amely írások nem kapnak jó értékelést, azokat a szervezők nem hozzák nyilvánosságra, tehát nincs vesztenivaló.

Az írásoknak online elérhetőnek kell lenniük ez a lényege a WebWineWriting versenynek.

Nevezni július 20-án éjfélig lehet a link beküldésével az info@hungarianwines.eu címre.

WebWineWriting témában mi is többször támogattunk, indítottunk versenyzőket: katt ide!

Itt a négy kategória amiben most lehet indulni:

Díjátadás

1. A borászatok álomgyára

Miről álmodik egy borász? Új, csillogó tartályokról, a legszebb francia tölgyerdők fáiból készült hordóról? A klímaváltozás miatt melegtűrő új szőlőfajták telepítéséről? Aludobozos bor töltésére alkalmas gyártósorról? Helikopter-leszállóról az előkelő törzsvendégek számára? A panaszkodás nálunk népi sport, hát most tessék, lehetőséget kap minden borász, hogy elmondja, mi hiányzik, mire vágyik, mi az, amitől sikeres lehetne a birtoka.
Ebben a kategóriában jó tollú borászok, marketingesek írásait várják, amelyben részletesen kifejtik, hogy pontosan mitől lehetne a borászat 21. századi csúcsbirtok. Természetesen borszakírók is nevezhetnek, ugyanúgy egy csúcsborászat vízióját várják tőlük egy konkrét borászatra szabva.
további infókért katt ide!

2. Illatos jövő

Szelíd lankák, erdő borította hegyoldalak, virágillatú rétek – mindannyiunk gyerekkori mesevilágának helyszíne a mátrai táj. Felnőve pedig rácsodálkozunk a sok mátrai fiatal, lendületes és tehetséges bortermelőre, akik megmutatják, hogy a főleg aromatikus borairól ismert Mátrára igencsak érdemes figyelni, ugyanis ezt a műfajt is lehet művészi fokon űzni. Ebben a kategóriában olyan írásokat várnak a szervezők, amelyek az illatos / aromatikus borokról szólnak, akár egyről, akár többről. Lehet interjú egy borásszal, borleírás, étel és bor párosítás – bármi. Azt az írást keresik, amely leginkább kedvet csinál egy pohár illatos borhoz, és amelyik legjobban bemutatja egy illatos szőlőfajta értékeit. Ugyancsak ebben a kategóriában érkezhetnek olyan írások is, amelyek a Mátrai borvidék jövőjére tesznek javaslatot, akár egy másik hasonló adottságú borvidék sikereinek és a sikerhez vezető út a bemutatásával, akár a Mátra részletesebb elemzésével, a lehetőségek taglalásával. (Mi nem annyira az illatos Mátra jövőjében hiszünk… Ám elismerjük, hogy az illatos fajták is jól érzik magukat itt.. Szerk.) további infókért katt ide!

Verseny után édes a pihenés…

3. Vulkanikus föld egyedi kincsei

Hogyan hoznak létre általános és egyedi értékeket vulkanikus borvidékek különleges fajtái? A somlói Tornai Pincészet elsősorban helyi fajtákra koncentrál, és filozófiájuk helyességét számos hazai és nemzetközi siker bizonyítja. Ebben a kategóriában olyan írásokat várnak a szervezők, amelyek főszereplője a Somló és a juhfark szőlőfajta. Mit tud a hegy és hogyan közvetíti ezeket az értékeket a fajta? Jó úton járnak-e a Somló szőlősgazdái vagy van-e még üdvözítőbb út? A cikkek érkezhetnek bármilyen műfajban: interjú, riport, elemzés, tárca, étel és bor párosítás – mindegyiket várjuk, de kikötés, hogy a fókuszban a Somló és a juhfark legyen. további infókért katt ide!

4. Ön is hirdeti a „magyar bor igéjét?”

Megesett már önnel, hogy megtréfált egy külföldi társaságot egy becsomagolt magyar borral, mert vakon bordeaux-inak, toszkánnak vagy más egyéb sztárnak hitték? Vitt már ajándékba magyar bort és várta csillogó szemekkel a megajándékozott reakcióját? Tartott már minikóstolót a világ valamely távoli zugában? Mesélje el nekünk! Ebben a kategóriában olyan írásokat várnak, amelyekből kiderül, hogy milyen bort mutatott be, hogy készült az a bor, honnan származott, miért azt a bort választotta, hol, milyen helyzetben zajlott a kóstoló és milyen volt a bor fogadtatása. A legjobb történeteket keresik, amelyeket szerzője izgalmasan, érzékletesen mesél el olvasóközönségének. további infókért katt ide!

Nevezz Te is… Még egy hét!

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )