Egy gyűszűnyi mese Szekszárdról

Egy gyűszűnyi mese címmel újabb kiadványt jelentetett meg Szabó Berni és csapata

Kérhetek egy gyűszűnyit ebből az italból? Ne félj egy Gyűszűnyi mese sem fog megártani, sőt! 

Szabó Berni és Tóth Róbert (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Nyulasi Gábriel István írása

Mi az a gyűszű?

A gyűszű egy kis védő kupak a nagyujj vagy egy másik ujj számára. Általában varráshoz használják. Arra használják a gyűszűt, hogy segítségével kemény anyagon vagy bőrőn átdugjanak egy kézi varrótűt. (wikipedia)

Ajándéktárgyak (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Egy gyűszűnyi mese a kézzelfogható valóság

Hol vagyunk már a gyűszű használattól? A fogyasztói társadalomban az olcsó tömeggyártású ruhák korszakában, amikor ha valami kopottá válik, elszakad, akkor kukába dobjuk és megvesszük az újat. A gyűszű régebben, a háziasszonyok és szabók hétköznapi eszköze volt. Segítette a lyukas zokni stoppolását és minden egyéb varrási műveletben jótékony védelmet nyújtott a dolgos ujjaknak. Kimondhatjuk, sok gyerek úgy cseperedik fel, hogy életében nem találkozik gyűszűvel. Régi varródobozok kellékei elfeledett padlásokon porosodnak. Már csak a mesében van gyűszű, elfelejtjük ezt a kis használati eszközt?

Ez a könyv visszahozza az offline játékosságot, nem kell ide villódzó képernyő, internet, térerő, 5G. Csak egy kis fény, ceruza és nyitott szellem kell és indulhat a mese!

Könyv belülről (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Mesékből mesébe, mint a mesében

Közel egy évig készült a könyv lázas munkával, de Szabó Berninek és csapatának nem ez az első alkotása a Gutenberg galaxisban. Ők jegyzik a Pincemeséket is (erről készült cikkünk: itt), melyben szekszárdi borászatokat mutatnak be. Úgyhogy mondhatjuk, hogy meséről-mesére készülnek, hiába ez egy mesés élet! 

Gyűszűnyi mese és a Gyűszűbirtok

Talán véletlen lenne az összecsengés? Nem! Szabó Berni a birtok marketingeseként rengeteget dolgozik és folyamatosan újabb és újabb ötletekkel áll elő. Programok, pl.: Bartina Teljesítménytúra, ünnepek, mondjuk Valentin nap, kóstolók, alkotóműhelyek, Mokka Cafe & Waffel Bar és még hosszan sorolhatnánk a fantasztikus projekteket, melyeket kitalált, részt vett, vagy szervezte őket Berni. Ez a gyümölcsöző kapcsolat már évek óta tart a Birtok és Berni között mindenki örömére! Nem véletlen, hogy a Gyűszűbirtokon kezdődik a mesekönyv, mely keretet ad és megtölti tartalommal a történetet. 

Kikapcsolódás az egész családnak! (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Flórián és Ede egy gyűszűnyi mese főszereplői

Hogy kicsodák Flórián és Ede? A két tanyamacska, akiket befogadtak a Gyűszűbirtokra és azóta is vidáman élik ott a macskalétet. A két macsek lesz a sorvezetőnk a mesekönyvben, amely évszakonként végigvezeti az olvasót az általános és boros ünnepeken.

Ezek a macskák mindent is csinálnak: beöltöznek mikulásnak, rozéról álmodnak, Márton-napon menetelnek…

Részlet a könyvből (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Tehát van egy ismeretterjesztő, lexikális rész és aztán a fejezetre ráépül egy Foglalkoztató rész. A Foglalkoztatóban kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt találhatóak játékos feladatok: kifestők, rejtvények, szókeresők, labirintusok, szóspagetti és még hosszan sorolhatnánk. (Flórián, az utóbbi időkben külön utakon is járt. Eltűnt egy időre, de szerencsére megkerült.)

Milyen az egy Gyűszűnyi mese?

Egyszerűen cuki, ötletes és interaktív! Vagyis főleg cukik a macskák, a rajzok és a történetek. Nagyon ötletes ahogy bevonják az összes korosztályt a Foglalkoztató rovatok. Egy mesekönyv ami mindenkinek szól, ovisoktól kezdve az iskolásokon keresztül a szűlőkig, valamint értéket közvetít. Végre egy olyan mesekönyv, amely már a legkisebbeket is interaktívan bevonja a borkultúrába, a hagyományokba! 

Szabó Berni a pult mögött 2021. nyár (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Impresszum, vagyis akiknek köszönhetjük az interaktív mesekönyvet

Szerkesztő: Szabó Berni – Szöveg: Tóth Róbert – Foglalkoztatók: Szabó Berni, Rudas-Mekkey Csenge – Illusztrációk, rajzok: Rudas-Mekkey Csenge – Grafika, tördelés: Vincze Dávid – Felelős kiadó: Gyűszűbirtok Kft. – Nyomdai munka: Kerényi Nyomda Kft. (1000 példány)

Rozé mellé is jólesik (forrás: Gyűszűbirtok facebook)

Száznyolc oldal gyűszűnyi mesés szórakozás

Kapcsolj ki mindent, mássz le a tiktokról, meg az aktuális sorozatod se streameljed! Csak egy kis fény, ceruza és nyitott szellem kell és indulhat a mese! Nem tudjuk, hogy az 1000 példányból mennyi maradt még, katt ide és érdeklődj! Ja, és még van két lapnyi pöpec matrica is a könyvben, amit bárhová ragaszthatsz! A Gyűszűbirtok webshopjában az ajándéktárgyak között megleled a Gyermekkönyvet: katt ide!

Farsangolás részlet a könyvből(forrás: Gyűszűbirtok facebook)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )