Budapest Borfesztivál – szeptember 7-10.

Idén már 32. alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivál rendezvényt.

Jegyek, információk!

Felhívjuk figyelmedet, hogy a napijegy adott napra szól, és csak a jegyen szereplő napra jogosít belépésre! Másik napra történő átfoglalásra nincs lehetőség. (Viszont a csütörtökre, péntekre vagy szombatra szóló be nem váltott jegyek a vasárnapi napon beválthatóak.) további infók itt: katt ide! Augusztus 20-ig elővételi kedvezmények!

Nyulasi Gábriel István írása

Budapest Borfesztivál számokban

Ha belepörgetsz a kiállítók listájába észreveheted, hogy kb. 105 boros tematikájú stand lesz jelen. Ebből közel 20% borkereskedő és 80% egyéni borászati kiállító. Őscikkünk itt 2009-ből a Borfesztiválról: katt ide!

Ahogy szokott lenni sok-sok törzsvendég lesz jelen, akiknek bérelt helyük van a rendezvényen, magyarán hosszú évek óta ugyanott állítanak ki. Nagyjából a „régi arcok” mellett 20% új kiállító is lesz, akik még sosem álltak a Borfesztiválon a pult mögött… A VinAgora Felfedezettek Háza standnál igazi kincsekre lelhetnek a kalandozni vágyók, hiszen olyan, jellemzően kisebb, kevésbé ismert borászatok lesznek a házigazdák a négy nap alatt, akik önállóan nem jelennek meg a Borfesztiválon, de figyelemre méltóan szerepeltek a VinAgora Nemzetközi Borversenyen, ezért úgy gondoljuk, hogy a lelkes vendégsereg számára is hozhatnak újdonságokat.

Csak a VinCE Magazin képviseli standdal, kitelepüléssel a borsajtót – Vinoport, Borászportál, Bor és Piac most távolmarad. Ahogy a tavaly debütáló Winehub sem újrázik, pedig a működési elvük teljesen új színt hozott a hazai borvilágba, így mottójuk sem volt véletlen: wine connects.

Budai Zöld névvel a görög borokkal kereskednek

Azt hinné az ember, hogy Budai Zöld néven biztos az ősi magyar fajták gyűjtőhelye ez a borkereskedés, de nem. A Budai Zöld Fine Wine Service a görög borok szakértője Magyarországon.

Az általunk kizárólagossággal képviselt Kir-Yianni (Macedónia), Seméli (Peloponnészosz), Nico Lazaridi (Thrákia) és Sigalas (Santorini) borászatok meghatározó nevek Görögországban és jó keresztmetszetét adják a görög fine wine kategóriának.

Borfesztivál, Mitiszol?

A Mitiszol? egész pályás letámadásban lesz, hiszen három objektummal is versenyeznek a látogatók kegyeiért. Ezek pontosan: Mitiszol? Real Organic, Mitiszol? Wine & Champagne Bar, Mitiszol? Wine & Champagne Pop Up Bar. (a standok közel vannak egymáshoz, 1.,2.,4. a logisztika nem lesz nehéz) Tehát bubiban ráadásul dupláznak, nem véletlen, mivel évek óta tapasztalható tendencia a bubik szárnyalása a Borfesztiválon.

Kreinbacherék elsőfecskés pezsitámadása óta most már sok-sok versenytárssal lehet találkozni bubifronton.

Idén „konzervzene” lesz a Borfesztiválon

Már-már feszülten kerestük a fellépőket a honlapon, de sehol sem találtuk őket. Azt hittük, hogy mi bénáztunk a kutatással, de nem. (aztán a honlapon is találtunk erre nézvést infót) Egy kommentből a facebook oldalon rádöbbentünk a valóságra. Krokodil könnyeket nem hullatunk az elvérzett színpadok miatt, hiszen ahol zajlott a koncert (gyakran szörnyű hangosítással) ott lehetetlen volt eszmét cserélni a borokról. Ám megértjük azokat is, akiknek fontos volt, hogy milyen élőzene lesz, amikor kilátogatnak a helyszínre. Idézzük a Borfesztivált:

Az építkezési munkálatok bizonytalansága nem teszi tervezhetővé a színpad kialakítását az idei Budapest Borfesztiválon, ezért a fellépők helyett igényes háttérzenét fogunk biztosítani vendégeink részére minden nyitvatartási napon.

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e valami válogatási elv a zenében. Hazai vs. külföldi előadók, komoly- vs. könnyűzene esetleg retroparty 70-es, 80-as, 90-es évek… Menjen a Bartók rádió oszt csókolom?

A Borfesztivál gasztrofelhozatala

Fűszeres indiait? Osztrigákat az arcba? Jó sülteket? Egyszerű pizzaszeletet tömítésnek? Kézműves macaronokat desszertnek? Sajtokat a javából? Valami franciás könnyűt? Brutál hamburger? Tenger gyümölcsei? Ezekre mind benevezhetsz és még ki tudja milyen ínyencfalatokkal kísérheted a kedvenc borodat vagy megakadályozhatod a teljes összeomlásodat a macskakövekes utakon…

Kik lesznek névszerint? Itt a teljes lista: YAMA, Restaurant&Suites, HERZ New York Coffee Roasters, FELIX Kitchen & Bar, Bombay Budapest, Pavillon de Paris, Nemo Fish & Chips & Seafood Truck, Smokey Monkies BBQ, Bolka Desszert Butik, SZEGA Market, Raclette by Lili, Pizza Me, Shell Café, Dr. Ignácz Kolbász Manufaktúra, Osztrigasommelier

A legszebb, a legrangosabb, legméltóbb: A Borfesztivál…

Fővárosunk egyik jelképe jellegzetes kupolájáról messziről felismerhető. A Duna-parti panorámát meghatározó budai Várhegy fölé magasodó Budavári Palota immár 32. alkalommal ad otthont az év egyik legrangosabb borfesztiváljának, a Budapest Borfesztiválnak. A hely szépsége és impozáns környezete tőlünk is megköveteli, hogy minden évben méltóképp fogadjunk minden kedves borrajongót. A borok szerelmesei idén is elismert hazai borászatok változatos bor- és pezsgőkínálatából kóstolhatják meg hazánk borkultúrájának kiváló tételeit, díszvendégként pedig Dél-Amerika mutatja be borainak jellegzetes íz- és aromajegyeit. És ha már az ízekről van szó, a Gourmet udvarban elérhető prémium ételek és fantasztikus fogások színe-java várja majd a látogatókat.

Borfesztivál, idén a VIP szintet lép

Idén új fejezet nyílik a fesztivál életében többek között a VIP teraszok megnyitásával, mely számos privilégiumot nyújt VIP vendégeinknek. A programok idén a borkulturális és a gasztronómiai élmények gazdagítására terelik a fókuszt. A korábbi évek tapasztalatai rámutattak arra, hogy van igény a magyar borkultúra és az alapvető borismeretek elsajátítására.

Zilai Zoltán kezdő és haladó borkedvelőkhöz 

A közönségünk egyre inkább közösséggé formálódik, persze nem egy nagy, hanem sok kis közösség megjelenésével. Érkeznek a borimádók, a művészek, az üzletemberek, a diplomaták, a társadalom fontos és befolyásos tagjai, akik társaságukkal közös élményeket gyűjtenek. Összeköti őket a hely szelleme, a borok és ételek finomsága.

A közvetlen, felszabadult hangulatban új barátságok, kapcsolatok születnek, a spontán beszélgetések nyomán szélesedik a látókör.

Borfesztivál 2008
https://aborfesztival.hu/hu/hirek/uj-elmenyekkel-gazdagodik-a-budapest-borfesztival

VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér – az ajándék garantált


Eddig nagy állami szervek (például NÉBIH) népesítették be az interaktív sátrat, borteret ahol az ajándék garantált volt. A Budapest Borfesztivál idén is felállította az évek óta népszerű interaktív sátrát, ahol játékos környezetben próbálhatod ki magad borértőként. Figyelj, szagolj, ízlelj, vesd be az összes érzékszerved, gyűjtsd a pontokat, és derítsd ki, hogy a „kezdő borkóstoló”, a „haladó borfogyasztó” vagy a „vérbeli borrajongó” kategóriába tartozol-e!

Most a budai borbár csapata a Kóstolom szállt be az interaktív projektbe, sőt a szomszédban még mesterkurzusokat is tart 16-17-18 órás kezdetekkel. Izgalmas témák és amúgy a Borfesztiválon nem kortyolható borászatok kapnak porondot.

Nos, meggyőztünk arról, hogy a Borfesztiválon koccintsunk egyet? Ma még kedvezményesen vehetsz bérletet, de később is megúszhatod a hosszabb sorbanállást az előreváltott jegyeddel!

(aborfesztival.hu-n található információk felhasználásával készült a beharangozónk)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )