Budapest Borfesztivál 2022.09.08-11.

Budapest Borfesztivál 2022-ben is a legszebb helyen

Az ihatóbb Magyarországért

Ilyen környezetben még a borok is jobban ízlenek!

Szeptemberben ha esik, ha fúj: Budapest Borfesztivál! Nekünk mindig a borfesztiválok királynője marad. A legszebb és az egyik legnagyobb is, bár talán a szegediek kiterjedésben és kiállítók számában is lekörözték(180 feletti kiállító) Buda Várában csak egy borfesztivál van! Ott állsz a teraszon, kezedben a pohár borral, letekintesz a méltóságteljesen hömpölygő Dunára… Mi kell még, ennyire nem lehetsz elégedetlen?! Jó, persze a bor is legyen kiváló, de a panoráma már fél siker! Az ihatóbb Magyarországért már több mint egy évtizede kiemelten támogatja a rendezvényt.

Emlékszünk még amikor eső vagy covid tépázta meg…

Reméljük, hogy az eső csak hajnalban szemerkél majd. Olyasféle, ami jó az aszúsodásnak, illetve a covid, majomhimlő és egyéb karanténra okot adó témák sem kerülnek elő a fesztivál ideje alatt. Emlékszünk olyan Budapest Borfesztivál rendezvényre, amikor ritkán volt szünet az esőben és említenem sem kell a 2021-es eseményeket… Idén 31 éves a Budapest Borfesztivál, ez már szép kor, szép hagyomány, mi mindig várjuk!

Eleganciával fűszerezve, a díszlet egyre szebb!

A Budapest Borfesztiválnak otthont és egyben káprázatos díszletet adó Budavári Palota néhány éve varázslatos átalakuláson megy keresztül, melynek köszönhetően lassan ismét eredeti fényében tündökölhet minden szeglete. A hely szépsége, eleganciája tőlünk is megköveteli, hogy az ország egyik legnépszerűbb borfesztiválja méltóképp fogadjon minden kedves vendéget. Idén új területekkel, programokkal és meglepetésekkel várunk, hogy egy igazán stílusos környezetben tölts el néhány csodás napot kedvenc boraid társaságában.

A Nemzeti Hauszmann program keretében újul Buda Vára

A budai Vár Magyarország, Európa és a világ kiemelkedően értékes épített és kulturális örökségének része, a nemzet szimbolikus helyszíne, identitásunk alapköve, amelyért közös felelősséggel tartozunk. A Nemzeti Hauszmann Program célja, hogy a Várat visszaadjuk a magyaroknak, egy olyan helyet varázsoljunk a főváros közepén, amelynek „hívása” van, ahol mindenki újra otthon érezheti magát. További infók itt: katt ide!

Budapest Borfesztivál – Idén tiszta Amerika lesz!

Ki ne ismerné a híres 1976-os Paris Wine Tastinget? Tudjátok, a borverseny, ahol a Napa-völgyi vörösborok vakkóstoló során jobbnak bizonyultak, mint a világ akkor legjobbnak tartott bordeaux-i nagyágyúi. A híres, filmekben is gyakran visszaköszönő borvidék mellett érdemes azonban a többi kaliforniai régióval is ismeretséget kötni. Tehát, akik legyőzték a francia borokat, vagyis a díszvendégek az USA-ból érkeznek. Idén a rivaldafényben az USA borai állnak. Két standon három állam kiemelkedő képviselőitől lehet izgalmasabbnál izgalmasabb borokat kóstolni.

Hiányzók, nagy öregek, friss húsok

Vannak olyan kiállítók, akik mindig ott vannak, hiszen számukra presztízs a kiállítás. Kinek éri meg kiállítani? Ez egy nagyon jó kérdés, de ennek a cikknek a kereteit szétfeszíti a válasz. Mindenesetre a reklámérték gyakorta erősebb, mint a rentabilitás. Beszélnünk kell a hiányzókról, akiket már nagyon-nagyon megszerettünk, de most nem lesznek, ilyen például a Lenkey Pincészet… Persze mindig vannak újak, akiket meg lehet szeretni vagy éppen lehet mondani, hogy picit korai volt a bemutatkozás. Nem lesznek ott a Kristinusék sem, akik mindig attraktív, gigantikus standdal készültek a fesztiválra. Ott lesznek a borkereskedők is, például a friss, ropogós Winehub is. Ki kell menni a fesztiválra és újra beleszippantani a boros levegőbe…

Belépőjegyek és közérdekű információk

Felhívjuk figyelmedet, hogy a napijegy adott napra szól, és csak a jegyen szereplő napra jogosít belépésre! Másik napra történő átfoglalásra nincs lehetőség. A napijegyhez és a bérlethez egy pohár jár. A pohár elvesztése vagy sérülése esetén a Központi információs standnál lehet újat vásárolni. A belépőjegy tartalmaz egy ajándék kóstolót a VinAgora válogatás standon, a további ital- és ételfogyasztásért a kiállítóknál kell fizetni, viszont minden koncertet, szakmai és szórakoztató programot ingyenesen élvezhetsz. A programokról a jegyvásárlásról a további információk itt: katt ide!

Az információk terén a Budapest Borfesztivál honlapjáról táplálkoztunk (x)

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )