BalatonBor 2022 – Idén 13 borászattal

Az ihatóbb Magyarországért

Idén a BalatonBor a Dobosi Birtokközpontban jött a világra 

Így töltötték pár éve

BalatonBor, hét éve született 

Nem mondhatja senki, hogy nem a szívünk csücske a Balaton és annak bora. Cikkek garmadájával támogattuk eddig a projektet, egy kis ízelítő: katt ide, klikk ide, klikkelj ide, meg ide is! Kizárólag olaszrizlingből készülhet és a szakértő zsűri dönti el minden esztendőben, hogy ki jogosult arra, hogy a palackjaik büszkén viseljék a Balaton bor arculatát. Hét éve vált márkává a BalatonBor, amely a Balatoni Kör és a Rizling Generáció közös terméke. A BalatonBorok egységes megjelenéssel és egységes minőséggel kerülhetnek a piacra megőrizve a márka jó hírét. A BalatonBor első évében kizárólag a pincészeteknél volt kapható a következő évben bővítették a kört a régiós értékesítés és a gasztro felé. A 2021-es évjáratú borok mustrája megkezdődött, a Dobosi Birtokközpont volt az első helyszín.

Pár éve egy sor BalatonBor

Legyen több mint 100.000 palack BalatonBor

Idén szeretnének több mint 100 000 palackkal elárasztani a Balaton partját és ezzel a HORECA szektorban kiemelt helyre kerüljön a BalatonBor. A bortermelők már ráéreztek, hogy a BalatonBornak milyennek kell lennie. Megragadták a stílust és a zsűri döntése garancia arra, hogy a vásárló a Balaton partján termett kiváló minőségű bort fog a poharába tölteni.  

Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus beszéd közben (kostolom.hu)

A borakadémikus szerint a BalatonBor

Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus szerint a BalatonBornak kellemesnek, könnyűnek, jóivásúnak, tisztának, frissnek és nem túl illatosnak, de kereknek kell lennie. Hatodik éve kóstolnak együtt az origo rendszerben és ha a kiindulási állapotokat nézi az ember, akkor óriási a fejlődés. Ez a bor a hétköznapok ivóbora és a balatoni borászok képviselői felismerték, hogy ilyen borra van szüksége a piacnak. Ez a bor könnyen definiálható és egy jól működő közösségi márka. 

A következő borászatok palackozhatnak idén BalatonBort:

Bujdosó Pincészet, Dobosi Pincészet, Fata Pince, Feind Pince, Gyukli Pince, Hujber Pincészet, Istvándy Pincészet, Koronczai Pincészet, Pócz Pincészet, Szeremley Birtok, Tagyon Birtok, Veszprémi Pince, Zelna Borászat

BalatonBor Tagyon Birtok

(Ha tetszett a cikkünk, és érdekelnek a magyar borok, sörök, pálinkák, koktélok (#italok) alkalmanként gasztronómiával, (#ételek) és mindenféle kapcsolódással (#kultúra) és nemzetközi kitekintéssel és szeretnél értesülni további hírekről, eseményekről, játékokról, egyedi beszámolókról, akkor csatlakozz Az ihatóbb Magyarországért közösségéhez (vagyis lájkolj minket) a facebookon: ide klikkelve! )