Április 6-án a Budafoki Pincejárat a swing, a pezsgő és a bor világába visz!

Ezek a budafokiak mindig kitalálnak valamit! Márciustól decemberig tart a móka!

 

Tavasztól télig

Márciustól decemberig minden hónap első szombatján, 13.30-tól este 21 óráig 40 percenként közlekednek a különbuszok a Bálna parkolójából a Budafoki Pincevilágba. A napijegy ára online 1000.- Ft, a buszon 1200.- Ft, ami korlátlan számú utazásra jogosít a belváros és Budafok között közlekedő körjáraton, és kedvezményes belépést biztosít az egyes helyszínekre. A kedvezményeket a kerületiek és a környező településekről érkezők lakcímkártya bemutatásával idén is igénybe vehetik.

 

Mi lesz áprilisban?

Bár a helytörténeti sétára és a Pincekvíz programunkra már elővételben elfogytak a jegyek, de emellett még akad bőven látnivaló! Most nyílik meg újra a pl. a Barlanglakás Emlékmúzeum is.

Részletes program: http://bornegyed.hu/pincejarat/programok

bf2

Swing, pezsgő és bor

A Budafoki Pincejárat ismét izgalmas kulturális programokkal várja a vendégeket

Számos kulturális és gasztronómiai programmal várják a budafoki pincék ismét a látogatókat április első szombatján. A Seybold-Garab Pincében (1221 Bp., Péter-Pál u. 39.) például Zsemlye Veronika énekesnő lép fel. A történelmi múltú Seybold-Garab Pincétől pár percnyi sétára található az 1882-ben Promontoron pezsgőgyárat alapító Törley József síremléke. Magyarország legismertebb pezsgőgyárosának kápolnája a mai romos állapotában is egyik legnagyszerűbb szecessziós emléke Budafoknak. A család és a pezsgőgyártás múltjáról, a kripta történetéről és az odavezető útról oszt meg érdekesebbnél érdekesebb igaz történeteket Budafok díszpolgára, a méltán népszerű helytörténész, Garbóci László.

Az áprilisi Pincejárat egyik központ helyszíne a Soós István Borászati Szakiskola Tangazdasága lesz (1221 Bp., Jósika u. 2–28.), ahol a vendégek egyrészt betekintést nyerhetnek a borászkodás és a borászati oktatás rejtelmeibe, másrészt kiváló koncerteket hallgathatnak meg, és többmenüs vacsorára is jelentkezhetnek. A tangazdaságban fellép Gál Csaba Boogie és a The Gadjo Swingers, illetve egy swingest is lesz I love swing címmel Iván Szandrával és Jász Andrissal. Az idei A Dalban is ismertté vált Ruby Harlem énekesnőjének célja, hogy a magyar közönséghez egy új köntösben juttasson el méltán népszerű amerikai jazzslágereket, egyedi zongora-ének, szaxofon felállásban, sokkal inkább követve a Tony Bennett, Ella Fitzgerald, Dinah Washington, Billie Holiday-féle populàrisabb jazzvonalat, ami egy életérzést közvetít, kiragad a hétköznapokból, megidézi a 40-es évek New York-i forgatagát, és persze a műfajhoz hűen szakmai virtuozitásával is lenyűgözi a hallgatót.

bf1

Különös gasztronómiai séta lesz a Pincejáraton a Záborszky Pince – Borvárosban is (1222 Bp., Nagytétényi út 24–26.). A vendégek kóstolóval egybekötött pódiumbeszélgetést hallgathatnak meg Berdisz Tamás Arany Dobverő-díjas zenésszel.

 

(sajtóanyag alapján)