VinCE 2015 – A Wine Show 52 pillanata

2015. március 21. – Az ihatóbb Magyarországért

2015. Szép évszám, páratlan év és ez jó! Mire is? A hazai gigantikus borrendezvényekre beköszöntő aranykort jelzi. Valahogy most jött el a hatodik mindenből: 6. Furmint Február, 6. Borjour és 6. VinCE. A népszerűség csúcsra jár, elővételben elkapkodják a jegyeket és már a VinCEre is ki lehetett tenni szombaton a megtelt táblát. Kattogott a fényképezőnk így lett az albumunk 52 kockás. Lehet, hogy Te is rajta vagy valamelyiken. Éld át újra a VinCE-élményt!

A hazai beltéri borrendezvények királynője ezúttal sem okozott csalódást. Volt díjátadó is, 10. évét ünnepelte a VinCÉs társaság és folyt a bor három napon át. Volt, aki rosszul érezte magát a VinCÉn? Lehet, de erről biztos, hogy nem a rendezvény tehetett!

Hat éve már, hogy évente egyszer kiVinCEzheti magát a borközönség, tehát iskolás korban már a rendezvény.

Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott. A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre. (VinCE sajtóanyag)
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!

Ott voltunk a friss rozék bontásánál a szigetcsépi Gál Szőlőbirtok és Pincészet mindig megbízhatóan szállítja a minőséget. Éva és Zsuzsika innen üzenjük, hogy jövünk bortúrázni idén is hozzátok!

A Carton Hungaricum DJ jó zenét nyomott mindig, a reduktív vonalhoz kifejezetten illeszkedett a friss pezsgő dizsi.

10 éves lett a VinCE, ebbe a Decanteres éveket is beleszámítják, ennek örömére 10 kategóriában hullott a díjeső. Március 6-án gálaest keretében adták át a kitüntetéseket, erre mi is hivatalosak voltunk, bár olyan ellenőrzés volt, hogy alig jutottunk be.

Az Orral is összefutottunk, Magyarország egyik kiemelkedő parfümőre, Zólyomi Zsolt is fontosnak tartotta a megjelenést.

Alant néha húzták a cigányok, de ez senkit nem zavart ettől még nyugodtan folyt a borozás. A hotel csodálatos belső terekkel rendelkezik, érdemes már csak ezért is egyszer ellátogatni ha van rá módunk.

Zwack Címerest kóstoltunk, nem tudtunk ellenállni a kedves kínálásnak. Grappa kerül az ex-unikumos hordóba így kapja az ital a gyógynövényes aromákat.

A betyár is jól érezte magát a bejáratnál, néha dobolt, néha poharazgatott. Kedélyesen beszélgetett a vendégekkel, aztán ellenállhatatlan vágyat érzett egy hosztesszel való közös fotóra. Mi teljesítettük…

A szakmaközi kóstolóknak sem volt se vége se hossza. Jártak ide-oda a kiállítók, amikor meg tudták szervezni a helyettesítéseket. Képünkön együtt van a Somló, Arad-Ménes és Tokaj vagyis Spiegelberg István, Balla Géza és Márta Wille-Baumkauff.

A Geszler Családi Pincészet a standon másik két móri borászattal, a Csetvei Pincészettel és a Molnár Borházzal képviselte a Móri Borvidéket. Képünkön Geszler Csilla és édesapja, Geszler Imre.

Hogy ez csak alig kilenc pillanatfelvétel? No igen, aki többre kíváncsi az kattintson ide a rendezvényen készült többi képért, sőt aki még többre, az jövőre nevezzen be valamelyik napra…