A Duna-Palotában is lendületben a Business Wine!

2015. március 18. – Horváth Júlia és Nyulasi Gábriel István

Az impozáns Duna Palota adott helyszínt a második alkalommal megrendezésre kerülő Business Wine társasági eseménynek. A hely eleganciájához méltán társult a szakmai érdeklődők, meghívottak köre. Szervezett networking bor kíséretében annyira remek ötlet, hogy a második gondolatom máris az, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe. (ez volt a BCC, melyről részletesebben is szólunk) Ezzel együtt már inkubátorműhelyként is funkcionálhatna, az egyébként üzleti rapid randi jelleggel is megfűszerezett est.

Térjünk a borra, ahogy az est folyamán is mindenki szívesen tett látogatást az ország különböző szegleteiből közel hívott borászatokhoz. Kéznyújtásnyira volt itt a címkéjében is ezt mutató könnyed, fiatalos, Badacsonyi SKIZO borászat.
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!

Innen pár lépésre a Káli-medencéből, mely a Balaton felvidék egyik gyöngyszeme, a Káli kövek borászat vulkanikus talajon termett ásványokban gazdag borai izében fürödhettünk a Balatont idézve. A Szürkebarát mutatott most szép arányokat…

Tovább evezve a Balatonföldvári Podmaniczky Pincészet 2014-es Irsaiját kóstolva egy egész friss, különleges íz világában kalandozhattunk. Mr Irsainak még picit gyúrnia kell a palackban, hiszen friss volt a töltés, de pár hét és feszülni fog minden izom.

Ha már a nyarat idézzük, és gondolatban délebbre térünk, meg kell állnunk egy pillanatra a Linbrunn pincészet Gemini cuveéje mellett, mely Villányt kevésbé jellemzően fehér borokból házasodott. Ide bármely bort szerető szívesen becsatlakozna, hogy fehéreket forgasson.

Ahol az etyeki savak domborulnak, szépen legömbölyítve néhány Frazírral Életjelet adnak magukról, de maradnak az Anonymitásban… Szövényi Áron hozta magával a borait az Anonym Pincészettől, ahol nemsokára elkészülnek az új birtoképületek, és már látszik a látszóbeton.

A fehérboráról jóval ismertebb vidékről, Tokaj-hegyaljáról a Holdvölgy Pincészet képviselte a világhírű Tokaji nedűket, melyek kóstolását követően ide is sokan visszatértek. Hiába ahol egy 2013-as Holdvölgy Vision kerül a pohárba, ott megindulnak a kövek is…

A BCC cég pörgősen szervezte az asztaloknál a céges ismerkedéseket. Kis mikroközösségek alakultak ki és mindenki gyakorolhatta a gyors bemutatkozásokat. (a hangosítás egy kissé a dolog ellenében dolgozott, de mindenki kihozta magából a maximumot)

Mi a Business Contact Community (BCC)?

Üzleti kapcsolatépítésre és üzletszerzésre specializálódott szervezet, ahol a tagok többletforgalmat generálnak azáltal, hogy személyes kapcsolatrendszerükön keresztül ajánlásokat adnak egymásnak. Együttműködésük jutalékmentes, bizalomra és barátságra épül.

Milyen egy ilyen BCC szeánsz? Gyorsnak kell lenned, meg kell tanulnod bemutatni magad. Tudnod kell, hogy mire van szükséged, hogy mit szeretnél. Erre csupán 2 perced van erre és megy tovább a szó, már más mutatkozik be az asztalnál. Ám ha ügyes voltál, és szerencséd is van (ehhez miért is ne kellene) akkor beindulhat a vállalkozásod egy új, hatékony kapcsolattal.

Bizonyára akadt, akit annyira magával ragadott a helyszín, hogy itt telepedne le szívesen, ha csak nem költöző, vagy épp védett parti madár, mint a széki lile, mely az Egri Pók Tamás pincészet Leánykájának címkéjén fészkel, és csábít kóstolásra minden madárszeretőt. A természet védelme a természetben és vele együtt, belőle élő számos más borászt is felelősséggel tölt el.

Sándor Zsolt borásszal élmény, és reményteli volt beszélgetni. Ő az új Bükki erő, egy ismeretlen borvidék első mohikánjai közé tartozik. Igazán fontos számára a természet, és környezete egészsége, ezért borai elkészítésekor is a természetességre törekszik, nem használ adalékot, vegyszermentes, organikus szőlőből készít bort. Visszanyúl a régi ismeretekhez, betekintést nyújtott a zsurló, csalán permetezés ismereteibe. Hisz a Bükki borvidék újbóli feltámasztásában, filozófiája és Bükki Zweigeltje magával ragadott.
Kattints ide a rendezvényen készült többi képért!
Fekete Mihályék, a Szekszárdi Fekete Borpince képviseletében három bort hoztak magukkal. A Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc mellett egy Jurátus cuveét is 2009-ből mindhárom megállította egy pár kortyra a publikumot.

A borkóstolás mellett azon remek rendezvényen lehettünk, ahol nem csak a bor kínálatra szenteltek kifejezett figyelmet, hanem a bort kísérő, egy üzleti rendezvény esetén is nélkülözhetetlen catering választékra is. A profiljában is ezt megcélzó Pirítós Catering professzionális szinten készít kacsamájas pralinét mandulaforgácsba forgatva és egyéb csemegéket kis fingerfoodokat.

Örömünkre találkozhattunk igazi start up vállalkozással is e téren, a L’akoma Zöldségkrémek megalkotóival, akik a fent említett természetes borok méltó borkorcsolya párjai lehetnek. Az ételallergiában szenvedők számára is fogyasztható, ízletes, 100%-ban természetes, allergénmentes élelmiszert alkottak meg.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a desszert, a La Delizia, kézzel készült, kizárólag prémium minőségű vajjal és válogatott természetes alapanyagokból, szintén adalékanyag mentes kekszek. A közel 40 féle keksz között számos kedvenc akadhat, nekem nehéz volt választani a körtés-mandulás, dupla csokis meggyes vagy a cantuccini között.

Ne feledjük el a Bükki sajtosokat sem, akik bizony magukkal hozták újra a tőlük elvárt magas színvonalú sajtkészítő tudományukat. Bármely borhoz volt náluk megfelelően illeszthető sajtjuk.

Ha ennyi nem lett volna elég, akkor neked semmi sem lesz az, úgyhogy el ne gyere legközelebb! Ám aki nyitott és szereti az új ízeket és kapcsolatokat együtt élvezni, az ne hagyja ki a következő a Gresham Palotában (április 18.) megrendezendő Business Wine estet sem.

Végre már elszakadunk a sablon kóstolóktól, itt valóban jó borokkal együtt új ismeretségekre tehetsz szert, és ha még van egy vállalkozásod, bizony az is újabb lendületet kaphat.