Újra Tea Napja! November 25-én az Akvárium Klubban

Hideg van, sokan köhécselnek már, ilyenkor a legnagyobb a teafogyasztásunk. Bár minden időben jó teázni, találj magadra a teák világában.

 

Teázni mindig lehet!

Találjunk magunkra a teák világában és találjuk meg a kedvenc teáinkat. Egy igazán jó teába cukrot és citromot rakni kábé olyan ciki, mint vörösborba kólát önteni. Teázz minden időben, fedezd fel a teák világát november 25-én az Akvárium Klubban.

 

Hiszünk abban, hogy a tea és a bor jó barátok!

Annyi közös van a teában és a borban, hogy sok-sok oldalt lehetne megtölteni vele. Hiszen mindkettő fogyasztása lehet, akár egy szertartás. Mindkettőben van tannin, mindkettő megrészegít. Igen, egy jó tea fogyasztása mámoros állapotba juttathat el. Az ízek széles skáláját reprezentálja mindkét ital, nincs két egyforma csésze tea. Fontos a terroir, a szüret és a fermentáció folyamata teánál, bornál egyaránt. Sőt érlelhetőek is, ugyanúgy és persze, hogy teában is van mikor frissen érdemes fogyasztani és vannak olyanok, amelyeknél jót tesznek az évek. Kóstolj bort és teát egyaránt, akár egymás után is. Szóval, hidd el, hogy a teák világa olyan egyedi és színes, akár a boroké, ne hagyd ki!

 

Már a második!

November 25-én szerveződik második A Tea Napja esemény, melynek ismét az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, s azok forgalmazóit. Újabb partnerek is, csatlakoztak az év elején indult rendezvénysorozathoz, s az ünnepek előtt megint alkalom nyílik a világ legjobb termőhelyeiről származó kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére, s korlátlan kóstolgatására a belépő árában.   

Teanapja_Face_v3

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján már itthon is. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik közvetlenül Ázsiából vásárolják meg készleteiket.

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban egyaránt.

Vasárnap délelőtt tizenegy órától este hétig rengeteget lehet tanulni is a teákról, hiszen a kiállítói standok mellett számos előadással, s bemutatókkal is készülnek a szervezők.

Szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is, és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.    

tea tasting

A standokon is izgalmas programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatón át a tea+csokoládékóstolásig. Az angol stílusú teázás kedvelőit is nagyszerű teák és teás készletek, kiegészítők fogadják, s A Tea Napja igazán megfelelő helyszín az ünnepi ajándékok megvásárlására is.   

Magyarországon is egyre több a teaínyenc, de A Tea Napja mindazok számára különleges eseménynek lehet, akik a borok, a kávék vagy a gasztronómia iránti érdeklődésük mellett most nyitnának a teák kifinomult, ízgazdag világa felé. Egész napos kóstolgatással, tanulással és vásárlással egybekötve, csupán két csésze tea áráért!

 

PROGRAMOK

 

12:00 – 13:00 Hogyan teremtjük meg a kapcsolatot a teáink készítői és a tea szerelmesei között – Utazásaink története
Előadó: Nagy Balázs – Teavolution Tea Room&Shop

 

13:00 – 14:00 Teamester és terroir – mit mutatnak meg az egyes teatípusok, mi a tea “filozófiája”

Előadó: Nemes Gábor – 1000Tea

 

14:00 – 15:00 A tea kémiája – miért s hogyan hat a tea a szervezetünkre
Előadó: Tardy Tamás – Levél Teaház

 

15:00 – 16:00 Chado, a japán teaművészet – kóstolóval egybekötött előadás
Előadó: Rajzó-Kontor Kornélia – Magyarországi Japán Tea Egyesület

16:00 – 17:00 Az ősi tea – bevezetés a kínai sheng puerek világába
Előadó: Tálos Gábor – ZHAO ZHOU vad teái

17:00 – 18:00 Magyar Teaprojekt
Előadó: Varga Marianna – teanagykövet, a projekt hazai vezetője

KIÁLLÍTÓK

 

1000 Tea

Big Ben Teaház – D&B

Darlington

Demmers Teahouse

Dilmah Tea

Levél Teaház

Or Tea?

Magyar Teaprojekt

Teavolution Tea Room&Shop

ZHAO ZHOU vad teái

Ye Tealeaves

 

Akvárium Klub – Erzsébet tér   November 25., vasárnap 11:00-19:00

További részletek az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/331634114266953/

 

Belépő elővételben november 24-ig: 2000 Ft, a helyszínen: 2500 Ft

 

A nyereményjáték nyertesei:

Bonta Alexandra , Házi Zsuzsanna , Virág Zsófia

Gratulálunk!