Toszkániai trakta magyar borokkal – Bor és gasztronómia a Trattoria Toscana étteremben

2009. augusztus 2. – Nyulasi Gábriel

Néhány hónapja egy ígéretes kezdeményezést üdvözölhettünk a Trattoria Toscana Étterem jóvoltából. Az étterem külön borbárral rendelkezik, a L’Enoteca-val, ahol nemcsak palackozott borok vásárolhatók, hanem lehetőség nyílik különleges sajtok, sonkák, szalámik kíséretében a kiváló olasz, illetve magyar borok megismerésére is.

Két fiatal borász képviselte a magyar vonalat, Jekl Flóra Villányból és ifj. Kamocsay Ákos Mórról. A villányi vörösborokról beigazolódott, hogy teltségükkel és markáns, de nem durva tanninjaikkal az olasz konyha alkotásainak méltó partnerei. A móri borok szikár savaival már régóta ismerkedhet a honi borfogyasztó, a Maurus Pincészet Rajnai Rizlingje és Ezerjó bora egy olyan harmóniát mutat, mely jó példával jár elől a borvidék számára. Az olívabogyós saláta friss sajttal, megöntözve egy kis móri Sauvingnon blanc-nal vagy Rizlinggel igazi kulináris élményt adott. Az est kitűnő hangulatban telt, a közönség tetszését elnyerték az ételekkel párosított különleges minőségű magyar és olasz borok. A meghívottak – amennyiben igényelték – rögtön kaptak egy „útlevelet” is, egy névre szóló kiállított dokumentumot, amellyel a Toscana Borklub teljes jogú tagjaivá váltak. Reméljük, a L’Enoteca újabb és újabb rendezvényekkel hirdeti a továbbiakban is a magyar borok univerzalitását.

Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.Trattoria Toscana 2009.